ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Νίκος Ξανθόπουλος: Χάθηκε οριστικά το Ασημακοπούλου για την Καβάλα;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Ήταν αρχές του 2016 όταν καράβι αποβίβαζε κάποιες εκατοντάδες μεταναστών στο λιμάνι της Καβάλας.

Η υπό την κυρία Τσανάκα νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή, αιφνιδιάστηκε τότε απολύτως.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό η κυρία Τσανάκα γοητευμένη από τις κενές περιεχομένου υποσχέσεις – δεσμεύσεις μελών της τότε κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εγκλωβισθηκε σε δεύτερες σκέψεις έκανε το πρώτο της  τακτικό λάθος.

Αφού περιέφερε τους μετανάστες από το εκθεσιακό, σε άλλο χώρο ανατολικά της Καβάλας, συνέναισε τελικά στην εγκατάστασή τους «προσωρινά» στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Μετέτρεψε με αυτόν τον τρόπο την Καβάλα, στη μοναδική πόλη στην επικράτεια, η οποία διατηρεί ι δομή φιλοξενίας μεταναστών,  εντός του αστικού της ιστού.

Στο πέρασμα της πρώτης περιόδου και μέχρι το 2019, παρακολουθού-σαμε το «προσωρινό» να εξελίσσεται σε «μόνιμο» με σειρά παρεμβά-σεων και το στρατόπεδο να αλλάζει φυσιογνωμία.

Αυτήν την εξέλιξη θέλησα να αναδείξω κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία αμέσως μετά τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 2019 όταν οργάνωσα εκείνη την διαμαρτυρία έξω από την κεντρική είσοδο του στρατοπέδου Ασημακοπούλου.

Έχοντας προηγηθεί οι αλλαγές της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής και δεδομένων των τριβών που είχε προκαλέσει η εγκατάσταση πέραν των χιλίων μεταναστών εκεί, θεώρησα ότι το κλίμα θα ήταν πλέον διαφο-ρετικό για το μέλλον του στρατοπέδου.

Αντιμετώπισα τη λυσσαλέα προσπάθεια εκείνων των δυνάμεων οι οποίες επιχείρησαν με ταμπέλες και τσιτάτα, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχες, Δημοτικοί Σύμβουλοι, νεοεκλεγείσες δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, παραγωγικοί φορείς και κυβερνητικοί παράγοντες δήλωσαν απόντες,  από την ουσία αυτής της κινητοποίησης.

Επιστράτευσαν τους γνωστούς χρήσιμους ηλιθίους προσπαθώντας να με αποδομήσουν και να φιμώσουν την τοπική κοινωνία.

8 χρόνια μετά το Ασημακοπούλου έχει μετατραπεί de facto σε χώρο στον οποίο λειτουργεί μόνιμα δομή φιλοξενίας.

Για δε τους ταγούς της πόλης η λειτουργία της μάλλον κρίνεται επωφε-λής,  συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Καβάλας!

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες πριν τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Κάποιοι σε επίπεδο κυβερνητικό φαίνεται ότι έχουν βολευτεί με την τροπή των πραγμάτων.

Οι παραγωγικοί φορείς αναλώνονται σε κενές περιεχομένου εκθέσεις, συναυλίες και την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών.

Ποιες είναι άραγε οι θέσεις των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων;

Καταλαβαίνετε βέβαια ότι δεν εννοώ εκείνους που θεωρούν την ύπαρξη της δομής εντός του αστικού ιστού της πόλης, μοχλό ανάπτυξης!

Γι αυτούς έχει εκδοθεί διαζευκτική πράξη με την λογική και τα συμφέ-ροντα της πόλης.

Το ζητούμενο είναι τι σκέφτονται οι υπόλοιποι δημοτικοί και περιφε-ρειακοί υποψήφιοι, των οποίων η θέση δεν έχει ακουστεί;

Θα εξακολουθούν να επιλέγουν την τακτική του Ποντίου Πιλάτου;

Θα συναντήσουν τα συμφέροντα της πόλης και της περιοχής ή θα φέρονται ως υπάκουα παιδιά, πρόθυμοι να συντάσσονται με αλλότριες επιδιώξεις;

Έχοντας περάσει  8 χρόνια << οι τυφλοί τα ώτα>>, θα επικοινωνήσουν με τους ψηφοφόρους τους το όραμα τους για το στρατόπεδο Ασημακο-πούλου;

Υπηρετεί τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της πόλης, η εξέλιξη που επιτρέψαμε ανατολικά της πόλης, της Καβάλας;

Όπερ, έδει  δείξαι!

Ξανθόπουλος Νικόλαος  

Δημοτικός σύμβουλος Καβάλας                     

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close