Πολιτισμός

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας:
Γιορτή παιδικού βιβλίου

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου,  η οποία καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα και συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του Δανού Παραμυθά  Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805),  ο Δήμος Καβάλας δια μέσου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και των Παιδικών Σταθμών διοργανώνει την Τρίτη 27 Μαρτίου και την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 και ώρες 10:00 – 13:00, εορταστικό διήμερο στο Παιδικό Τμήμα (3ος όροφος) της Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Ο ετήσιος εορτασμός αποσκοπεί στην καλλιέργεια  της αγάπης για το βιβλίο από μικρή ηλικία. Για το λόγο αυτό οι δύο φορείς του Δήμου Καβάλας ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο σπίτι των βιβλίων που είναι η Βιβλιοθήκη, προκειμένου να χαρίσουν στα παιδιά απολαυστικά δρώμενα που έχουν σχέση με την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Η πρώτη ημέρα του διημέρου (Τρίτη 27 Μαρτίου)  απευθύνεται στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, ενώ η δεύτερη μέρα (Τετάρτη 28 Μαρτίου) στα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας.

Ποιος είναι ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν; Τι βιβλία έχει γράψει; ποια είναι τα δικαιώματα του Βιβλίου; Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν στα παιδιά με διαδραστικό τρόπο. Δεν θα λείψουν οι αφηγήσεις παραμυθιών, το ζωντάνεμα ιστοριών, οι προβολές μικρού μήκους ταινιών καθώς και τα παιχνίδια με τη βοήθεια της παντομίμας όπως το  «Μάντεψε το παραμύθι».

 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close