Κοινωνικά

1ος Πανελλήνιος Νησιωτικός Σχολικός Διαγωνισμός με τίτλο «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ»

banner
Το Επιμελητήριο Καβάλας ως μέλος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α..Ε.Ν.) σας ενημερώνει για τη διενέργεια του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού Σχολικού Διαγωνισμού με τίτλο «Πάμε Λιμάνι».

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου διαγωνισμού αποτελεί απόρροια της απόφασης που λήφθηκε στην  44η Γενική του Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα στις 01/12/201. Με βάση αυτή την απόφαση ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδος (Ο.Η.Σ.Ε) θα συν-διοργανώσουν  τον 1ο Πανελλήνιο Νησιωτικό Σχολικό Διαγωνισμό «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ», με θέμα τα Ηλεκτρικά Σκάφη & Πλοία.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που στοχεύει στην διάδοση της ιδέας της ηλεκτροκίνησης στα σκάφη, στην εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από τα σχολεία,  στο να δώσει έναυσμα στα νέα παιδιά για νέα επαγγέλματα, αλλά και στις τοπικές νησιωτικές οικονομίες τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα διαφορετικό προφίλ παραγωγής, εκτός εκείνου των παραδοσιακών προϊόντων, των υπηρεσιών και του τουρισμού, όπως αυτό της κατασκευής και παραγωγής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για ηλεκτροκίνητα σκάφη, ένας τομέας που υστερούμε ως χώρα.

Ο διαγωνισμός προγραμματίζετε να διεξαχθεί την προσεχή σχολική χρονιά 2019-2020 στα σχολεία της 2 βάθμιας εκπαίδευσης των νησιών μας, με τη συμμετοχή του νησιού της Θάσου από την Περιφέρειά μας, εφόσον φυσικά εγκριθεί η σχετική πρόταση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης και  σύντομα θα  υποβληθεί.

Η όλη διαδικασία και η βράβευση των καλύτερων προτάσεων θα στηριχθεί σε σπόνσορες, χορηγούς και εθελοντές, αλλά και σε εταιρείες που θα θελήσουν να υποστηρίξουν την  προσπάθεια. Ήδη, η ΕΡΤ αποδέχθηκε πρόταση των συν-διοργανωτών και ανάλαβε χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close