ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

“Άνω κάτω” ο δήμος Καβάλας με την  καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Ενστάσεις για τον τρόπο που μεταφέρθηκαν οι συζητήσεις που προηγήθηκαν και πολλούς προβληματισμούς εξέφρασε η δήμαρχος Καβάλας αναφερόμενη στην αλλαγή που αποφασίσθηκε σχετικά με την καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

 

Από το γραφείο τύπου του δήμου Καβάλας λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε δήλωση που έκανε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα αναφορικά με την  καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης, διευκρινίζει ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις της και επισημαίνει τα ακόλουθα:

Βάσει του Ν. 4521/2018 η εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δυνάμει της οποίας εκδίδεται η κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, διατυπώνεται μετά από γνώμη τριμερούς Επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.

Η επιτροπή αυτή ατύπως συνεκλήθη στις 12 το μεσημέρι της 26 Μαρτίου 2018 και περιορίστηκε σε πληροφόρηση όσον αφορά τον αριθμό των παιδιών, τα οποία θα ενταχθούν φέτος στο νέο σύστημα (279 παιδιά γεννημένα το 2014)

Η Δήμαρχος εξέφρασε τις επιφυλάξεις της σε ότι αφορά το μεγάλο αυτό αριθμό παιδιών (χώρια οι ιδιωτικοί σταθμοί) και πως θα μπορέσουν να ενταχθούν στα υπάρχοντα κτιριακά συγκροτήματα, δηλαδή στα νηπιαγωγεία.

Εξάλλου δήλωσε τον προβληματισμό της σε ότι αφορά το πλήγμα που θα δεχθούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας (10 στον αριθμό σήμερα οι οποίοι φιλοξενούν περίπου 700 παιδιά).

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι, τo επαγγελματικό μέλλον των βρεφονηπιοκόμων, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με το φάσμα της ανεργίας, εν μέσω δυσμενέστατων οικονομικών συνθηκών, λόγω της μεγάλης μείωσης του αριθμού των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα κανένα κείμενο/απόφαση δεν συντάχθηκε, δεν τηρήθηκαν πρακτικά και δεν έγινε κανενός είδους ψηφοφορία ή έστω κατά πλειοψηφία.

 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close