ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Σιμιτσής σε Τουλκίδη:
Απάντηση στην… απάντηση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Καβάλας

banner

 

Απάντηση στην Ανοιχτή Πόλη για το ΣΒΑΑ από τον Δημοσθένη Τουλκίδη

Είναι πραγματικά αδύνατον για τον τέως δήμαρχο να χωνέψει το πώς, έργα που 8 χρόνια αδυνατούσε να διεκδικήσει και να χρηματοδοτήσει , ξεκινούν τώρα. Τόσο που σχεδόν εύχεται –ή και προσπαθεί (;) – να ναυαγήσουν απλά για να μην τα καρπωθεί η διοίκηση Τσανάκα.

Φτάνει δε ακόμη και στο σημείο να ψέγει την τωρινή διοίκηση, για παραλήψεις τη δικής του. Θα ήλπιζα ότι τουλάχιστον στο θέμα της ανάπλασης της πλατείας καπνεργάτη θα έλεγε κι ένα συγνώμη…

Τον αφήνουμε μόνο να αναπολεί το παρελθόν, καθώς εμείς υλοποιούμε το μέλλον.

Η κατάθεση όλων των προτάσεων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Καβάλας ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 31/7. Σχέδιο βραβευμένο και επιλεγμένο ως καλή πρακτική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την στρατηγική του και τον τρόπο διαβούλευσης και  σύνθεσής της!

Τα έργα ύψους 8.600.000€ προχωρούν κανονικά, σε αγαστή συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους εταίρους του σχήματος και βέβαια με την Περιφέρεια ΑΜΘ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

Η διαδικασίες τροποποίησης του σχεδίου πόλης για την Ανάπλαση της Πλατείας Καπνεργάτη προχωρούν ταχύτατα και το έργο θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου.

Καλό θα ήταν λοιπόν να κυνηγήσει κάπου αλλού φαντάσματα.

Η αγωνία της διαφαινόμενης εκλογικής συντριβής είναι κακός σύμβουλος.

Τουλκίδης Δημοσθένης

Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού
και Κοινωνικής Πρόνοιας
Δήμος Καβάλας

 

 

 

 

Ανταπάντηση του Κωστή Σιμιτσή: «Είστε καλοί μόνο στις κυβιστήσεις»

Ανησυχούμε για το μέλλον του τόπου μας, ακριβώς γιατί υποτίθεται πως το σχεδιάζετε εσείς. Δεν κάνουμε αντιπαράθεση. Κόντρες με το μηδέν δεν είναι δυνατό να γίνουν. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σε ρουφήξει και να σε εκμηδενίσει.

Μας απασχολεί η αδιαφορία σας σχετικά με τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Η λειψή και στρεψόδικη απάντηση που σπεύσατε να δημοσιεύσετε αποδίδει ακριβώς το κλίμα της ραθυμίας που έχει καταλάβει όλους σας στη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Στα λόγια το παλεύετε, στις πράξεις όμως όχι -εκτός κι αν πρόκειται για κωλοτούμπες.

Από τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης το 12ο Δημοτικό Σχολείο ήταν δημοπρατημένο αλλά καταφέρατε να το απεντάξετε από το ΕΣΠΑ για να το καρπωθείτε εσείς στη νέα προγραμματική περίοδο. Το ίδιο συνέβη και με την ανάπλαση του οικοπέδου Κρέη. Γιατί δεν τα προχωρείτε τώρα που ξαναεγκρίθηκαν; Κι αν είχατε ξεκινήσει τη μελέτη του Σχεδίου Πόλης το 2015, όπως σας συμβουλεύαμε, σήμερα πολλά προβλήματα θα είχανε λυθεί.

Τα παραπάνω έργα, καθώς και άλλα που «ξεχάσατε», αποτελούν μέρος του δικού μας σχεδιασμού. Εσείς, η σημερινή διοίκηση που φεύγει το 2019, τι σχεδιασμό θα παραδώσετε στους επόμενους;Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close