ΠολιτισμόςΣημαντικά

«3η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου» (αναλυτικό πρόγραμμα)

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας

Δευτέρα 14 Μαΐου έως Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018,

Ώρα έναρξης παραστάσεων 20:00

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας διοργανώνουν την «3η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου» για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Καβάλας, που θα διεξαχθεί στην Καβάλα από τη Δευτέρα 14 Μαΐου έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

 

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει βράβευση του μαθητή του 5ου ΓΕΛ Καβάλας Σαΐντ Αχμάντ, που η δημιουργία του εξελέγη πρώτη και αποτελεί την αφίσα της «3ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου», ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση με τις ζωγραφιές όλων των μαθητών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

 

Το Μουσικό Εργαστήρι του Μοντέρνου Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας υπό τη διεύθυνση του καθηγητή ηλεκτρικού μπάσου Νίκου Πανταζόγλου, θα παρουσιάσει ένα μίνι αφιέρωμα στην Φανκ (Funk) και Σόουλ (Soul) μουσική της δεκαετίας του ’70.

 

Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί αποτελείται από τα εξής γνωστά έργα:

  1. Cissy strut – THE METERS (οργανικό)
  2. Barney Miller theme από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του 1975 (οργανικό)
  3. Papa was a rolling stone – TEMPTATIONS
  4. Higher ground – STEVIE WONDER
  5. Red hot mama – FUNKADELIC
  6. Easy – COMMODORES (μπαλάντα)
  7. Night by night – STEELY DAN

 

  • Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, η Τελετή Έναρξης, θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας, την ίδια ώρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων που θα ανέβουν στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» έχει ως εξής:

 

 

  1. Μουσικό Σχολείο Καβάλας «Δον Κιχώτης»

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Ένα θεατρικό δρώμενο, πολλοί άνθρωποι μπορεί να το θεωρούν κάτι απλό και εύκολο… Φέτος, μέσα από την προσπάθειά μας, καταλάβαμε, ότι το θέατρο, δεν είναι απλά τα λόγια, τα κοστούμια, τα σκηνικά, τα φώτα… αλλά κυρίως η ψυχή αυτών που το δημιουργούν… που εκτίθενται… και η προσπάθειά τους να μεταφέρουν τα συναισθήματα του κειμένου και τα δικά τους στο κοινό… Δεν ξέρουμε αν τα καταφέραμε, αλλά το σίγουρο είναι ότι προσπαθήσαμε με αγάπη όλοι οι συντελεστές εντός κι εκτός σκηνής… Όσο για το ταξίδι μας, όπως και του ήρωά μας Δον Κιχώτη, άλλοτε για γέλια κι άλλοτε για κλάματα… πλούσιο σε εμπειρίες κι αισθήματα και σε καινούριες αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν στη ζωή….

 

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Βουγιουκλή

Ενορχήστρωση- Μουσική Διδασκαλία – Σύνθεση : Αλέξανδρος Κατάκαλος

Σκηνικά- Κουστούμια- Μακιγιάζ – Φροντιστήριο: Καλλιόπη Ιωαννίδου, Αγάπη Τριανταφυλλίδου

Φώτα-Ήχος: Αλέξανδρος Μακρίδης

Βοηθοί: Καλλιόπη Ιωαννίδου,  Μαρία Μυγδαλιά, Γεωργία Σουβλέρη

Χορογραφίες: ο θίασος

Μουσικά όργανα και τραγούδι: ο θίασος

 

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια τους καθηγητές μουσικής: Κωνσταντία Κύπρου, Γιώργο Φίτσιο

 

Διανομή: Θεοδόσης Απόσογλου: Σάντσο Πάντσα, Στέλιος Καλαϊτζής: Πάστορας, Αστυνόμος, Θεατρώνης, Δήμητρα Καρακατσάνη: Αφηγήτρια, Εστέλλα, Κοπέλα, Αλέξανδος Κατάκαλος: Δον Κιχώτης, Ανέστης Κορόσογλου: Πανδοχέας, Δούκας, Φίλλιπος Μανωλούδης: Πραγματευτής, Καλόγερος, Ερωτευμένος νέος, Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Μπουρουτζής: Κουρέας, Κατάδικος, Χριστίνα Νάστου: Αλίθια, Κοπέλα, Δούκισσα, Μαρία Νικολαίδου: Αφηγήτρια, Κοπέλα, Κουνέλας, Ειρήνη Σωτηριάδου – Τσελεκτσίδου: Γιατρός, Κοπέλα, Στέλλα Παπαδοπούλου: Γιατρός, Καλόγερος, Κοπέλα, Περιστέρα, Αγάπη Τριανταφυλλίδου: Αλόνζα- Δουλτσινέα, Στέισι Χίντρι: Γιατρός, Κοπέλα, Πριγκίπισσα

 

 

  1. 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης «Το Σακάκι που Βελάζει»

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης 20.00

 

Το έργο μας, «Το Σακάκι που Βελάζει», είναι μία διασκευή του ομώνυμου  θεατρικού έργου του Στανισλάβ Στρατίεβ, που έχει ως κύριο θέμα την γραφειοκρατία σε όλες τις μορφές της, που ταλαιπωρεί καθημερινά τον πολίτη, κάθε φορά που αυτός μπλέκεται στα «γρανάζια» της.

Ο ήρωας του έργου, θύμα της γραφειοκρατίας, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο για το πρόβατο που δήθεν εκτρέφει, επειδή τυχαίνει να διαθέτει ένα μαλλιαρό σακάκι.

Ο παραλογισμός των κρατικών υπηρεσιών και των υπαλλήλων τους, εμπλέκουν τον ήρωα μας και τους φίλους του σε μία ατέρμονή και χωρίς αποτέλεσμα περιπλάνηση στους ορόφους μιας Υπηρεσίας.

Άραγε θα βγουν νικητές σε αυτή την άνιση μάχη;…

 

Υπεύθυνοι Καθηγητές – Διασκευή Κειμένου – Σκηνοθεσία: Νανά Τζιμούρτα, Γεωργία Γερακάκη, Δέσποινα Καρύδη, Νίκος Σιβάκης

Σκηνικά: Νανά Τζιμούρτα, Νίκος Σιβάκης, Δέσποινα Καρύδη, Γεωργία Γερακάκη, Καστριότ Μπίτσα

Κοστούμια: Δέσποινα Καρύδη, Γεωργία Γερακάκη, Νανά Τζιμούρτα

Μουσική Επιμέλεια – Γραφικά – Αφίσα – Πρόγραμμα: Νίκος Σιβάκης

Φωτισμοί: Κώστας Μερεσεντόγλου, Πρόδρομος Καραπρώιμος

Υποδοχή: Αρμέλα Βράπη, Απόστολος Παπαντωνίου, Μαντζούρης Γεώργιος, Πολυζώης Θεόδωρος

Φωτογραφική Κάλυψη: Σταύρος Μπακιρτζής

 

ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης): Κουρέας: Κων/νος Μαρκάκης, Κύριος Πι: Ρότζεξ Μπρέγκου, Υπεύθυνος: Σάκης Πατσιάς, Κύριος Άλφα: Ζωή Προβατίδου, Κύριος Χι: Θοδωρής Φωτακόπουλος, Κυρία Ψι: Χρύσα Δραγανίδου, Χωρικός: Μανώλης Ματζούρης, Ντίκο: Μπάμπης Χατζησταύρος, Υπάλληλος 1: Χριστίνα Καραγιάννη, Υπάλληλος 2: Σταματία Μάγγαλου, Άνθρωπος του Ανελκυστήρα: Χαράλαμπος Τσαλικίδης, Γυναίκα: Αντελίνα Λάμτσια, Υπάλληλος 3: Άντζελα Τζάφα, Υπάλληλος 4: Εύα Κζούνια, Ωρολογάς: Μάριος Κούβαρης, Υπεύθυνος ΙΙ: Κων/νος Μαρκάκης, Κυρία Κάπα: Ιωάννα Αλλαϊμπέου, Νοικοκυρά: Τζοάνα Τζάφα, Γιος: Μανώλης Ματζούρης, Γιατρός: Σάκης Πατσιάς, Προϊστάμενος: Μπάμπης Χατζησταύρος

 

ΣΚΗΝΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ: Ιωάννα Αλλαϊμπέου, Κων/νος Κουκουράβας, Δημήτρης Κρουστάλλης, Αντελίνα Λάμτσια, Αναστασία Λεβέντη, Γιώργος Λεοντιάδης, Σταματία Μάγγαλου, Κλέων Μαλούτα, Μανώλης Ματζούρης, Χασάν Μίσκου, Ρομέο Μούστο, Νίκος Μπατζόλης, Ρότζεξ Μπρέγκου, Θανάσης Μυτιληναίος, Σάκης Πατσιάς, Γιάννης Περπερίδης, Άντι Τζάφα, Τζοάνα Τζάφα, Κων/νος Τριανταφύλλου, Κων/νος Φασουλής

 

 

  1. ΓΕΛ Νέας Περάμου

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Α. «Κι όμως τη νύχτα κοιμούνται οι ποντικοί» Σύντομη θεατρική σκηνή Διάρκεια: 5΄

H σκηνή είναι διασκευή από το διήγημα του Βόλφγκανγκ Μπόρχερτ «Kι όμως τη νύχτα κοιμούνται οι ποντικοί». Η ιστορία εστιάζεται, από τη μια, στην εικόνα ενός παιδιού, που δεν εγκαταλείπει τα ερείπια του βομβαρδισμένου σπιτιού του, προσπαθώντας να προφυλάξει το καταπλακωμένο πτώμα του μικρού αδελφού του από τους πεινασμένους ποντικούς, κι απ’ την άλλη, στη διακριτική προσπάθεια ενός ηλικιωμένου άντρα να επαναστρέψει το ενδιαφέρον και την τρυφερότητα του παιδιού προς τον κόσμο των ζωντανών. Ελπίδα η επιβίωση της  στοιχειώδους ανθρωπιάς στον άγριο κόσμο των ερειπίων.

Συγγραφέας: Βόλφγκανγκ Μπόρχερτ

Επιμέλεια: Κατερίνα Αράπογλου

 

Παίζουν: Αθανασία Παπαδημητρίου, Μωυσής Καρακεχαγιόγλου

 

Β. «Δεσμώτες» Θεατρικό δρώμενο Διάρκεια: 10΄

Mετά από έναν βομβαρδισμό … για μια ακόμη φορά … μόνο που αυτή τη φορά, είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που τον έχουν προκαλέσει, θέλοντας να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους και να αντικρύσουν το φως ενός ιδεατού κόσμου. Εμπνευσμένο από την Αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα, το δρώμενο αποτελεί ένα φιλοσοφικό σχόλιο πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη. Μπορούν, τελικά, οι άνθρωποι να ζήσουν ελεύθεροι, υπάρχει για αυτούς ελπίδα; Υπάρχει ένα δέντρο που περιμένει να το φυτέψουν, να ριζώσει, να δώσει άνθη και καρπούς …

 

Συγγραφέας: Μιχάλης Ρέμπας

Μουσική: Κρίστοφερ Μπάκα

Επιμέλεια: Παιδαγωγική ομάδα προγράμματος Erasmus+ (Κατερίνα Αράπογλου, Σοφία Φελλαχίδου,  Ευδοκία  Γιαγμουρίδου, Πηγαδάς Βασίλης)

 

Παίζουν οι μαθητές: Αθανασία Παπαδημητρίου, Κατερίνα Κεσίση ,Αλέξανδρος Πηγαδάς, Θάλεια Κουτζακιώτου, Ιωάννα Μισιρλή, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ρούμκος, Βαρβάρα Κουρτίδου, Βάγια Θωμαΐδου, Αθηνά Παναγιωτοπούλου.

 

Γ. «Generation Gap … revisited» Ταινία μικρού μήκους Διάρκεια: 10΄

«Χάσμα γενεών».

Τι να προσθέσεις, τι να σχολιάσεις, τι να εξηγήσεις – έστω και με τα μέσα της κινηματογραφικής αφήγησης- σε ένα θέμα που όλα, λίγο ως πολύ, έχουν ειπωθεί;

Το πρόβλημα -αν τελικά είναι πρόβλημα- είναι διαχρονικό. Αλλάζουν οι συγκυρίες, οι αφορμές και ο τρόπος της σύγκρουσης, αλλά στην ουσία του το «χάσμα» παραμένει το ίδιο, αιώνες και αιώνες. Μεγάλοι-μικροί, γονείς-παιδιά συγκρούονται βουβά ή εκρηκτικά και μέσα από τη σύγκρουση ωριμάζουν ή «ρημάζονται» από την εποχή του μεγάλου τραγικού ποιητή της αρχαιότητας, Σοφοκλή. Και ο Σοφοκλής τελικά ξεκλείδωσε την ιστορία μας. Αυτός επέλεξε στην «Αντιγόνη» να μας παρουσιάσει μια μετωπική σύγκρουση πατέρα και γιου που κατέληξε σε τραγωδία.

Η ταινία μας, όμως, αφηγείται μια σύγκρουση σφοδρή αλλά όχι τραγική. Μετά από αιώνες νομίζουμε ότι μεγάλοι και μικροί είμαστε κάπως σοφότεροι.

 

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Πηγαδάς, Βασίλης Πηγαδάς

Σενάριο: Ευδοκία Γιαγμουρίδου

Μουσική επιμέλεια: Κρίστοφερ Μπάκα

Επιμέλεια παραγωγής: Παιδαγωγική ομάδα προγράμματος Erasmus+ (Κατερίνα Αράπογλου, Σοφία Φελλαχίδου, Ευδοκία Γιαγμουρίδου, Πηγαδάς Βασίλης)

 

Παίζουν οι μαθητές: Γιάννης Ρούμκος, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρος Πηγαδάς, Πέτρος Κουφοπέτρος, Παύλος Στεφανίδης, Αθανασία Παπαδημητρίου, Κατερίνα Κεσίση, Θάλεια Κουτζακιώτου, Ιωάννα Μισιρλή, Βαρβάρα Κουρτίδου, Βάγια Θωμαΐδου, Αθηνά Παναγιωτοπούλου, και οι ενήλικες: Απόστολος Παπαδημητρίου, Κατερίνα Αράπογλου

 

 

  1. 1ο ΓΕΛ Καβάλας «Ο Γενικός Γραμματεύς»

Κυριακή 20 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Αν σήμερα σου έλεγαν «η πολιτική είναι συμφέρον», ή ότι «εμείς θα φτιάξουμε το ρωμαίικο» ή «ο δικός μας χορός δεν μπορεί να κοστίσει λιγότερο» θα έλεγες ίσως ότι τις φράσεις αυτές τις ακούς καθημερινά στο δρόμο ή στα ΜΜΕ ή στις δημόσιες υπηρεσίες ή και αλλού. Και όμως είναι φράσεις που θα τις ακούσεις στο έργο μας που γράφτηκε το 1893. Στον Γενικό Γραμματέα οι πλούσιοι επαρχιώτες χρησιμοποιώντας πολιτικά τεχνάσματα , μετακινούνται στην Αθήνα και μιμούνται τα νέα αθηναϊκά ήθη, ήθη επιβεβλημένα από ξένα πρότυπα. Στην προσπάθεια τους αυτή δεν παύουν να γελοιοποιούνται , ιδιαίτερα στις συναλλαγές τους με την εξουσία. Ελπίζω λοιπόν τα παιδιά του θιάσου να μπορέσουν να αποδώσουν όσο γίνεται καλύτερα τους ρόλους τους οποίους υποδύονται.

 

Σκηνοθεσία: Βασίλης Αρσένης

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Φιλιππίδου

Ήχος: Νικολέτα Παπά

Φώτα: Ξένια Κουτσικοβαγγέλη

Σκηνικά: Εύα Γλυκοπούλου, Αμαλία Ευαγγέλου

Ταξιθέτες: Γιάννης Ανανιάδης, Οδυσσέας Γεωργιάδης, Ελένη Παλιεράκη, Εύη Λογοθέτη, Σωτηρία Κοτσικέλλη

Μακιγιάζ: Χαρά Δημητρίου, Εύα Γλυκοπούλου

Βίντεο-Φωτογραφίες: Ελένη Πορλού, Ιωάννα Ναρλή

 

Διανομή ρόλων με την σειρά που εμφανίζονται:

Θεώνη: Αγγελική Καλαϊτζή, Μαρουσώ: Πελαγία Περδίκη, Πηνελόπη: Ειρήνη-Τζιβαέρω Χονδροκώστα, Λάμπρος: Γιώργος Καμπρούδης, Κατινιώ: Δέσποινα Νίκογλου, Θόδωρος: Θάνος Μαραγκός, Μαγδαληνή: Ηλιάνα Καμπουρίδου, Στρατήγης: Κωνσταντίνος Εκατοδράμης, Ζωρζ: Παναγιώτης Μπαϊραμισλής, Κλέων: Δημήτρης Τζαβαχισβίλη, Χρύσογλους: Στέλιος Κοντογεωργίου

 

 

  1. 5ο ΓΕΛ Καβάλας «Θεέ μου, τι σου κάναμε…;»

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Ο Ευάγγελος και η Ελένη μεγάλωσαν τέσσερις κόρες με την προοπτική να γίνουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Ορθόδοξο «Ελληνικό Όνειρο». Εκείνες όμως έχουν άλλα σχέδια και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό.

 

Διασκευή: δική μας, από την γαλλική κινηματογραφική  ταινία «Qu’ est-ce qu’ on a fait au Bon Dieu» του Phillipe de Chauveron

Τεχνική Υποστήριξη: Δανάη Γαλανάκη, Εμμανουέλα Δελή, Σαμαρά Ειρήνη, Σαΐντ Άχμαντ

Φωτογράφος: Αντωνία Κατρακυλάκη

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Τσεμπερλή Ευαγγελία, Ευθυμιάδου Μελίνα

 

Παίζουν οι μαθητές: Μάνος Βαρτζής, Ελένη Πολυκάρπου, Μάριος Κουνατίδης, Χαριτίνη Παπαντίδου, Νεκτάριος Σταυρίδης, Αρσινόη Βασιλείου, Ιάσονας Καφετζής, Ευγενία Καλτσίδη, Νίκος Μπόμης, Αναστασία Λαΐου, Γιώργος Κρεοπώλης, Νεφέλη Γκιρτζίκη, Μιχαηλία Κατσικαλάκη, Αναστασία Καραγκιαούρη, Κυριακή Ελμασίδη, Κατερίνα Φασιλή, Στέλιος Ανδρεάδης, Χρήστος Μωυσίδης

 

  1. 6ο ΓΕΛ Καβάλας «Ο Μικρός Πρίγκιπας»

Ημερομηνία: Τρίτη 22 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Μια παράσταση – πτήση στα βαθύτερα υπόγεια του ουρανού και κατ’ επέκταση του εαυτού, εκεί που συνήθως ανακαλύπτει κανείς το νόημα της ζωής, εξερευνώντας τα σκοτάδια της ύπαρξης. Μια παράσταση για ενήλικες με ανήλικη ματιά, όπου θα φωτιστεί μία μεγάλη αλήθεια: Τα πράγματα δεν είναι όπως είναι, αλλά όπως επιλέγουμε να τα βλέπουμε. Οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν πάντα τα μεγάλα νοήματα. Ξεχνούν τον μεγαλείο του να είσαι μικρός. Τα παιδιά είναι αλλιώς. Τα παιδιά είναι μεγάλοι που δεν έχουν ακόμη χαθεί στη μικρότητα. Τα παιδιά ζουν πάντα στο μεγαλείο.

Μια παράσταση γεμάτη μουσική, χορό και ήχους…

 

Υπεύθυνος καθηγητής Δημήτρης Ντουμπουρίδης

 

Παίζουν οι μαθητές: Αδαμοπούλου Μαρίνα Ρόζα, Ανδρέογλου Κωνσταντίνα, Παντζακλίδης Αθανάσιος, Δαρλαγιάννης Ιωάννης, Εσιρπέογλου Σοφία Μαρία, Ζαχαριάδου Στυλιανή, Καραγιαννάκη Ιωάννα, Καραπρώιμος Απόστολος, Λαζαρίδου Άννα, Λιόλιου Αυγερινή, Μαυρουδή Όλγα, Μιχαήλ Δέσποινα, Πατέλη Άννα, Πεταλίδου Παναγιώτα, Πλάκου Φανή, Τεξακαλίδου Ιωάννα, Τοπάλογλου Αντωνία, Τσίλη Μαρία, Φιλιππίδου Άννα, Χρόνη Ευμορφία

 

 

  1. 5ο Γυμνάσιο Καβάλας (συνεργαζόμενο σχολείο: 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας)

«Το μαγικό βιολί»

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης 20.00

 

Στη σκοτεινή Γκριζούπολη διαφεντεύει ο βασιλιάς Οράτιος που μισεί τα χρώματα, τη μουσική, το χορό και τα τραγούδια. Μαζί με την πιστή του υπηρέτρια την Πρόκα, που κατασκοπεύει τους κατοίκους της πολιτείας, επιβάλει σκληρές τιμωρίες σε όποιους τολμούν να αγνοούν τις εντολές του. Τι θα συμβεί όταν βρεθεί στην πολιτεία ο Αμίρ με το βιολί του που σκορπά γλυκές μελωδίες; Θα γλυκάνει η καρδιά του βασιλιά Οράτιου ή θα παραμείνει σκληρή σαν πέτρινο τριαντάφυλλο;

 

Συγγραφέας: Μαριβίτα Γραμματικάκη

Θεατρική διασκευή: Αντιγόνη Τσαφή

Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Τσαφή, Αικατερίνη Ρεγγόυζα

Μουσική: Νίκος Ξανθούλης

Σκηνικά –Κοστούμια: Αντιγόνη Τσαφή, Αικατερίνη Ρεγγόυζα

Χορογραφίες: Αντιγόνη Τσαφή, Μάριος – Ευτύχιος Ντουμπουρίδης, Κωνσταντίνα -Αναστασία Παπαϊωάννου

Σχεδιασμός Αφίσας: Αθανασία Παπουτσή

 

Εμφανίζονται οι: Παραμυθάς: Αικατερίνη, Βασιλιάς: Ιωάννης Γιαννούσης, Φρουρός 1: Βασίλειος Κωνσταντίνου, Φρουρός 2: Ανίσα Καμπέρι, Πρόκα: Ευθυμία Μυτιληναίου, Ρόζα: Στυλιανή Ηλιάδου, Έντι: Γεώργιος Τσετίνης, Αμίρ: Μάριος – Ευτύχιος Ντουμπουρίδης, Μητέρα: Μυρτώ Μαρονικολάκη

Αφηγήτριες: Βασιλική Ηλιάδου, Μυρτώ Μαρονικολάκη, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Ευαγγελία Κατσαντούρη, Ουρανία Σταμάτογλου, Όλγα Σιώκη, Θεοδώρα Σίμου, Κωνσταντίνα – Αναστασία Παπαϊωάννου

  1. 3ο ΓΕΛ Καβάλας «Εγώ που ήρθα από τη θάλασσα»

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Ζούσα με το χρόνο και τον κόσμο. Άκουγα να λένε ότι ο χρόνος είναι ψεύτης. Εγώ είδα ότι ο ψεύτης κι ο προδότης είναι ο κόσμος. Η ζωή είναι μια μπύρα κι ένα τσιγάρο για να ξεχάσουμε…

Το αγαπημένο μου μέρος είναι η θάλασσα. Αγαπημένη είναι και η μάνα μου. Είναι σαν να τη βλέπω. Mε μάτια δακρυσμένα. Tα δάκρυά της στάζουν σε μια γυάλινη κανάτα…

Τ’ όνομά μου είναι… Έχω όνομα. Πολλές φορές το λέω μόνος, το φωνάζω. Για να μη ξεχάσω. Ποιος είμαι. Τι είμαι. Ναι. Το όνομα μου λέει πολλά γι’αυτό που είμαι. Ποιοι είναι οι δικοί μου. Από πού έρχομαι. Το φωνάζω. Ιμπραχίμ, είμαι ο Ιμπραχίμ από τη Συρία. Με τα όμορφα, μικρά σπιτάκια που χωρούσαν πολλή αγάπη, πολλούς καυγάδες, πολλά παιδιά που παίζανε κρυφτό και πόλεμο, πολλή καθημερινότητα, πολλή ζωή. Τώρα, ο πόλεμος δεν είναι πια παιχνίδι. Είναι θάνατος και διωγμός και φωτιά. Είναι τα δάκρια της μάνας και του πατέρα μου. Όταν αποφάσισαν να φύγω μόνο εγώ. να σωθώ… Έκλαψα, φώναξα, ζήτησα να μείνω, να ’ρθουν εκείνοι μαζί μου. Τίποτα. Να σωθώ, να έχω ζωή. Ζωή. Ζωή είναι τα δάκρια της μάνας μου, μέσα σε μια γυάλινη κανάτα…

 

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Δημητριάδου Μαρία – Μύσταξ Καλλιόπη

Σκηνοθεσία: Δημητριάδου Μαρία

Ενδυματολογία: Δημητριάδου Μαρία – Μύσταξ Καλλιόπη

Τεχνική Υποστήριξη: Σταύρου Βαγγέλης

 

Παίζουν οι μαθήτριες: Αγγελοπούλου Μαρία, Βελίκοβα Χριστίνα, Δεληθανάση Κωνσταντίνα, Δρακόντου Μαρία, Κουτσογιαννάκη Ευαγγελία, Λαζαρίδου Κατερίνα, Πιπερίδου Μαρία, Σεχτανίδου Βασιλική, Σουρέτη Ελένη, Τιμαμοπούλου Φωτεινή

 

 

  1. Γυμνάσιο Ποδοχωρίου «Η εφηβεία μου και η εφηβεία των γονιών μου»

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Πόσα άλλαξαν μέσα σε 30 χρόνια. Τεχνολογικές μεταβολές, αλλά και συμπεριφορές φέρνουν σε αντιπαράθεση το 2018 με το 1998, με κάποια πράγματα να παραμένουν τόσο ίδια. Ο έφηβος και η έφηβη επαναστατεί στα στερεότυπα των γονιών του, όπως έκαναν και αυτοί 30 χρόνια πριν.

 

Σενάριο Τσιριγώτης Δημήτρης

Σκηνοθεσία Καραχάλιος Δήμος – Λάμπρου Βύρωνας

Χορογραφία Γκανιοπούλου Πολύμια

Ηχητικά Μαλαμίδου Αγγελική

 

Παίζουν οι μαθητές: Χουρουζίδου Ασημένια, Βογάς Γιώργος, Βενετσάνου Αλεξάνδρα, Ξηρού Βασιλεία, Επιτρόπου Αναστασία, Μυστακίδου Μαρία, Παπαδόπουλος Απόστολος, Θεριακής Γιώργος, Καργάκη Χρύσα, Μαντέσος Εμμανουήλ, Παπαιωαννίδου Πασχαλίνα, Ρηνώτας Φώτης, Μήτραινας Ματθαίος, Παπαδάκης Νίκος, Γιάννα Άντι, Λούμσι Φιόρι, Καζαντζίδης Λευτέρης, Πασχάλογλου Κωνσταντίνα, Περγιάκου Μαρία, Καραγκούνη Στέλλα, Γκραντούνη Χαρά, Ισούφι Κλαούντια

  1. 6ο ΓΕΛ Καβάλας σε σύμπραξη με τα: 5ο Γυμνάσιο Καβάλας, 1ο Γυμνάσιο Καβάλας, 2ο ΓΕΛ Καβάλας, 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας, Μουσικό Σχολείο Καβάλας      «… αυτοσχεδιάζοντας»

Σάββατο 26 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Στο «… αυτοσχεδιάζοντας» πέρα απ’ το αστείρευτο χιούμορ, αυτό που μας ερέθισε ήταν ολόκληρη η διαδικασία στησίματος ενός έργου. Το έργο περιγράφει τις προσπάθειες ενός θιάσου, ν’ ανεβάσει ένα έργο. Και από κει αρχίζουν όλα. Ο θεατής μυείται στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, γίνεται κοινωνός της προσπάθειας των ηθοποιών, συμμετέχει ενεργά σ’ αυτήν. Στην Πρώτη Πράξη, βρισκόμαστε τέσσερις, μόλις, μέρες πριν την πρεμιέρα. Και φυσικά, τίποτα δεν είναι έτοιμο. Ούτε τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι έτοιμα, αλλά ούτε και οι ηθοποιοί δεν είναι έτοιμοι, πλήρως. Παρ’ όλα αυτά ο ρόλος τους ρέει και δεν κάνουν λάθη. Στην Δεύτερη Πράξη, στην υποτιθέμενη πρεμιέρα του έργου που ανεβάζουν, τα πάντα είναι έτοιμα, αλλά οι ηθοποιοί από το άγχος τους κάνουν συνέχεια λάθη, λένε λάθος λόγια και σε λάθος σειρά. Ο υποψιασμένος, λοιπόν, θεατής, αυτός που πρόσεξε απ’ την αρχή τις ατάκες, ξέρει που κάνουν λάθος και φυσικά διασκεδάζει περισσότερο με το έργο. Το «… αυτοσχεδιάζοντας» στηρίχθηκε πάνω στο Play On του Rick Abbot. Έχει διασκευαστεί, όμως, απ’ την αρχή, έχει «ελληνοποιηθεί» (άλλωστε είναι και της μόδας, τελευταία) και του έχει δοθεί το αντίστοιχο ελληνικό χιούμορ. Είναι ένα δύσκολο έργο, είναι «Έργο μέσα σε Έργο» και αυτό αποτέλεσε την πρόκληση για μας. Τώρα, αν τα καταφέραμε, αυτό θα το κρίνετε εσείς. Αλλιώς, ο Θεός… Διόνυσος να βάλει το χέρι του».

 

Υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Ντουμπουρίδης

 

Παίζουν οι μαθητές: Μαίρη Χαραλαμπίδου, Μαρία Μισελάντζε, Γιάννης Γιαννούσης, Μυρτώ Μαρονικολάκη, Αυγερινή Λιόλιου, Κυριάκος Νάσος, Μάριος – Ευτύχιος Ντουμπουρίδης, Κατερίνα Κρυσταλλίδη, Ειρήνη Σωτηριάδου – Τσελεκτσίδου

 

 

  1. 2ο Δ.Σ. Καβάλας «Όνειρο Καλοκαιρινής νυχτός»

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Ο βασιλιάς της Αθήνας Θησέας, που πρόκειται σύντομα να παντρευτεί την αγαπημένη του Ιππολύτη, δέχεται την επίσκεψη του Αιγέα, ο οποίος ζητά τη συμβουλή του βασιλιά για την ανυπακοή της κόρης …

 

Υπεύθυνη Ομάδας: Μόμτσου Ελενα

Σκηνικά: Καμαργιάνης Κωνσταντίνος

 

Παίζουν οι μαθητές: Βοζιάνη Μαρία, Γονατίδου Νικολέτα, Κούκου Ελεονόρα, Μόμτσου Χαρά, Παυλάκη Άννα, Παυλάκη Μαρία, Τσαριτσάνη Έλενα, Καοπλανίδου Μαρία, Κιάκου Μυρτώ, Τσομπάνογλου Χριστίνα, Κατζούνη Γεωργία, Ηραία Άννα, Καραθανάση Ιωάννα, Χάνου Αναστασία, Πανταζή  Ερωφίλη

 

 

 

 

  1. 7ο Δ.Σ. Καβάλας «Μικρασία»

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Η πορεία των Μικρασιατών προσφύγων από τις πατρογονικές τους εστίες  έως την εγκατάστασή τους στη συνοικία της «Παναγίας» και την ενσωμάτωσή τους στο γηγενή ελληνικό πληθυσμό. Βασισμένο στις αυθεντικές διηγήσεις των εν ζωή προσφύγων πρώτης γενιάς της συνοικίας, όπως αυτές καταγράφηκαν το χρονικό διάστημα 1996-2003.

 

Κείμενα: Ράπτη Βασιλική, Παπαδοπούλου Μαρία

Σκηνοθεσία: Καλτσίδου Παρθένα, Μυλωνά Ιωάννα

Κοστούμια: Συμεωνίδης Συμεών

Μουσική: Πασχαλούσης Χρήστος, Δημητριάδης Σπύρος

Χορογραφία: Κεφαλά Παναγιώτα.

 

Ηθοποιοί: Θεατρική ομάδα 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

 

Φιλική συμμετοχή ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων

 

 

  1. 11ο Δ.Σ. Καβάλας «Οι 12 χορευοπούλες που βασίλεψαν»

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Πρόκειται για διασκευή του κλασικού παραμυθιού των αδελφών Γκρίμ «Οι 12 βασιλοπούλες που χόρευαν». Ο Πατέρας – βασιλιάς, βάζει ανθρώπους, με αμοιβή μια από τις βασιλοπούλες για παντρειά, να ανακαλύψουν που χορεύουν οι κόρες του κάθε βράδυ. Στο τέλος, όμως, συμβαίνουν αρκετές ανατροπές καθώς οι κόρες παίρνουν το πάνω χέρι αλλάζοντας τα σχέδια του πατέρα τους.

 

Σκηνοθέτης: Τριανταφυλλόπουλος Βασίλειος – Θεατρολόγος

 

Παίζουν οι μαθητές: Θαγγόπουλος Απόστολος, Θωμαΐδης Γεώργιος, Δερβετζής Ευστάθιος, Βασέλι Αουρόν, Αδαμίδου Θεοδώρα, Παπαϊωάννου Ιωάννα, Σαουλίδου Χριστίνα-Μαρία, Κυπριανίδη Αικατερίνη, Ουρανού Κωνσταντίνα, Τσιμά Ζαχαρούλα-Μαρία, Θανό Αμέλια, Διαλυνά Καλλιόπη, Καμπεράι Χριστίνα, Ζαρίμη Χριστίνα, Γκούρι Ντρίτα

 

 

  1. Δ.Σ. Νέας Καρβάλης «Η γοργόνα και το μαγικό κοχύλι»

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Η γοργόνα Χρυσομελένια φορώντας ένα μαγικό κοχύλι στο λαιμό της, κάνει ένα ταξίδι στον βυθό γεμάτο περιπέτειες κι εκπλήξεις…

 

Σκηνοθεσία: Ρουσοπούλου Αικατερίνη, εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής

Συνεργάτες: Θανάσης Σώμαλος και Ιωσηφίδου Ελισάβετ, δάσκαλοι των μαθητών

 

Παίζουν οι μαθητές: Γρηγόρης Ιωσηφίδης Γρηγορία Μουραλοπούλου, Άννα Ζουμπουλίδου, Γιώργος Βερμίσογλου, Αργύρης Αναγνώστου, Φωτεινή Ιωσηφίδου, Θανάσης Γκίκας, Κυριάκος Δελαπόρτας, Ζήσης Γκίκας, Γιώργος Χατζηιωαννίδης, Ερσιάνα Ντάτσι, Γιαγμούρ Γιλμάζ, Νικολέτα Ναμοράτζε, Ματίλντα Μποντίνι, Ζωή Ντόμπρα, Μαριάννα Μάρκου, Καλλιόπη Φελαχίδου, Αναστασία Χατζικίδου, Κωνσταντίνος Παϊτέρης, Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Πάβελ, Φωτεινή Σταυρίδου, Χαρούλα Σαπλαχίδου

 

 

  1. 1ο Δ.Σ. Ελευθερούπολης «Οι ιππότες της τηγανιτής πατάτας»

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Τα ρομπότ ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας και χάθηκαν γεύσεις και όμορφα επαγγέλματα… μέχρι τη στιγμή που δύο θαρραλέοι άνδρες, ο Φανούρης και ο Πασχάλης ερωτεύονται τις κόρες του Ρομποτσίφ και αλλάζουν όλα …

 

Διδασκαλία: Τριανταφυλλιά Πολίτη, Βασίλης Βεργόπουλος

Κοστούμια – Σκηνικά: Αδριανός Σταγκίδης

 

Παίζουν οι μαθητές: Αναστασιάδης Κωνσταντίνος, Ζραφκοπούλου Αγγελική – Ηλιάνα, Κατσαρού Ανθούλα, Κιουρτσής Απόστολος, Μαυρέα Μαρία – Ησαΐα, Μπεζάνοβα Μαριάνα, Μωραΐτης Παναγιώτης, Μωραΐτης Κωνσταντίνος, Παντούδης Αθανάσιος, Πασχαλίδης Ιωάννης, Σέκουλα Ευαγγελία, Σολωμός Ηλίας, Σταματάκης Δημήτριος, Ταϊρλάρι Εμανουέλα, Τζανοπούλου Χριστίνα, Τιλικίδης Μιλτιάδης, Τιλικίδης Νικόλαος, Χαραλαμπίδου Φιλομένη, Βογιατζίδης Νικόλαος, Γιαννούτσος Ασλάνης, Κασιμίδου Ραφαηλία, Κοκκινίδης Δημήτριος, Κοκκινίδου Δέσποινα, Κοκκινίδου Πηνελόπη, Κυπραίος Βασίλειος, Μαγκνταλασίδου Λυδία, Μουλλάκης Κωνσταντίνος, Μουτσολάρη Κλεάνθης, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Παρασκευαΐδου Ειρήνη (Βαλεντίνη), Πατέρα Μαρία, Παυλίδης Παναγιώτης, Σπίνος Βασίλειος, Τσάκαλη Αποστολία

 

 

  1. Δ.Σ. Αμυγδαλεώνα (ΣΤ τάξη) «Καλημέρα Ελλάδα»

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

 

Το έργο πραγματεύεται το θέμα του Άλλου. Μέσα από διαφορετικά κοινωνικά θέματα – σκηνές, θίγεται το ζήτημα της ανάλυσης – μετάθεσης ευθυνών για την επίλυση καθημερινών κοινωνικών ζητημάτων.

 

 

Συντελεστές παράστασης:

Κουνιάς Χαράλαμπος, Δάσκαλος

Φανέλη Βασιλική, Θεατρικών σπουδών

Μελισσανίδης Ανδρέας, Εικαστικών

 

Παίζουν οι μαθητές: Γιανσικλίδου Χριστίνα, Δημητρακοπούλου Ελένη, Δημητριάδου Ιωάννα, Καλογερίδη Φωτεινή, Καραζελίδης Δημήτριος, Κεχαγιάς Αναστάσιος, Κυριακίδη Δήμητρα, Κυριακού Λάζαρος, Μαντούδης Θεόδωρος, Μουρατίδου Αγάπη, Μούτσα Αλκέτ, Μπόνια Αθανασία, Ορνιθοπούλου Άννα, Περίτσαλη Δάφνη, Σπυρίδης Γεώργιος, Τασιάδου Παυλίνα, Τσατινιάν Ρόμπερτ, Τσοχαταρίδης Θουκιδίδης, Χαλκίδης Χαράλαμπος

 

 

Η Τελετή Λήξης της «3ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου αμέσως μετά το τέλος της παράστασης του δημοτικού σχολείου Αμυγδαλεώνα (διάρκεια περίπου 1 ώρα). Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με το Ωδείο Νεάπολις, τιμώντας τον θεσμό της «Γιορτής Μαθητικού Θέατρου», συμμετέχει με το Σύνολο Κιθάρας, που αποτελείται από είκοσι δυο μαθητές και μαθήτριες και θα παρουσιάσει έργα από την κλασική και σύγχρονη εποχή. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί είναι ο κ. Αναστάσιος Δέλιος και ο κ. Ελευθέριος Τριανταφύλλου.

 

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη για όλες τις παραστάσεις.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

 

 

 

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

 

 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close