ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Με 18 μόνο δημοτικούς αστυνομικούς υπαλλήλους ο δήμος Καβάλας

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Συνέντευξη τύπου για τα πεπραγμένα της δημοτικής αστυνομίας δόθηκε σήμερα με τον Ηλία Καλανταρίδη να επισημαίνει τον μικρό αριθμό των υπαλλήλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της στελέχωσης της δημοτικής αστυνομίας υπήρχαν περίπου 50 υπάλληλοι ενώ σήμερα υπάρχουν 18 υπάλληλοι από τους οποίους μόνο οι 12 ή 13 βρίσκονται έξω.

Το δελτίο τύπου για τα πεπραγμένα της δημοτικής  αστυνομίας κατά τη χρονική περίοδο 01/01/2018 έως 31/10/2018 αναφέρει τα εξής:

” Κατά την παραπάνω αναφερόμενη χρονική περίοδο, η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία πλέον αποτελείται από 18 εν ενεργεία υπαλλήλους και λειτουργεί σε 2 βάρδιες (6 – 10 άτομα στην πρωινή, 2 άτομα στην απογευματινή, 2 άτομα στη Δ.Ε. Φιλίππων), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και εφαρμόζοντας τους σχετικούς νόμους και τις κανονιστικές αποφάσεις του Δήμου, προέβη  σε πλήθος ενεργειών, ελέγχων, αυτοψιών κτλπ οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:

  1. ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ: Έχουν βεβαιωθεί κατόπιν ελέγχου από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας 760 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. για παράνομη στάθμευση και έχουν αφαιρεθεί 25 πινακίδες.
  2. ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ: Επιδόθηκαν 1303 έγγραφα, τα οποία εκδόθησαν από διάφορες υπηρεσίες του Δήμου ή άλλων Δήμων, υπηρεσιών και φορέων της χώρας.
  3. ΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ: 69 υποθέσεις περί εκτέλεσης σφραγίσεων-αποσφραγίσεων ή προσωρινής αφαίρεσης άδειας.
  4. ΑΥΤΟΨΙΕΣ: 124 αυτοψίες έχουν γίνει για γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κοινοχρήστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα ή εμπορεύματα, για τοποθέτηση σκαλωσιάς και για τοποθέτηση κάδου (container)
  5. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ: Πραγματοποιήθηκαν 46 αυτοψίες που αφορούν σε οικόπεδα-οικίες για θέματα καθαριότητας, χόρτων και οτιδήποτε δύναται να αποτελέσει εστία μόλυνσης ή πυρκαγιάς.
  6. ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ: Η υπηρεσία έχει ασχοληθεί με 28 υποθέσεις που αφορούν σε ζώα συντροφιάς.
  7. ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ: Έγιναν 15 έλεγχοι για υπαίθριο εμπόριο και η Υπηρεσία προέβη στην επιβολή προστίμου και στην κατάσχεση των προϊόντων στους 7 από αυτούς, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων εγγράφων.
  8. ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ: Πραγματοποιήθηκαν 182 έλεγχοι σε καταστήματα ως προς την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, είτε κατόπιν καταγγελίας είτε αυτεπάγγελτα. Σε 66 από αυτούς διαπιστώθηκαν παραβάσεις και έγιναν οι προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες.
  9. ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν 253 αυτοψίες είτε κατόπιν καταγγελίας είτε αυτεπάγγελτα. Σε 159 περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες απομάκρυναν τα οχήματα κατόπιν ενημέρωσης, 31 οχήματα απομακρύνθηκαν με γερανό και 63 περιπτώσεις εκκρεμούν εν αναμονή ολοκλήρωσης της χρονικής περιόδου που ορίζει ο νόμος προκειμένου η υπηρεσία να προχωρήσει σε απομάκρυνσή τους.

 

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι την ίδια χρονική περίοδο εντάθηκαν οι έλεγχοι σε περιοχές στις οποίες είχαν διαπιστωθεί ιδιαίτερα προβλήματα σχετικά με παράνομη στάθμευση (Οδός Βενιζέλου) ή παράνομη κίνηση οχημάτων (πεζόδρομοι) καθώς επίσης και ότι η υπηρεσία συνδράμει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της σε όποιες άλλες περιπτώσεις απαιτηθεί (εκδηλώσεις, αγώνες, έκτακτα μέτρα κτλπ).”Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close