ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

85 προσφυγόπουλα ξεκίνησαν το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης
5 σχολικές μονάδες υποδέχτηκαν τα παιδιά

banner

 

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα το Πρόγραμμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Συγκεκριμένα το 4ο, το 8ο, το 15ο και το 14ο δημοτικά σχολεία, καθώς επίσης και το 20ο Νηπιαγωγείο υποδέχτηκαν το μεσημέρι 85 προσφυγόπουλα, που με τη συνεργασία των δασκάλων θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα θα “στηθεί” έξω από τις δομές των σχολείων, επομένως έπρεπε να έχει ξεκίνήσει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Δεν χρειαζόταν να περιμένουμε τελευταία στιγμή για να βρούμε τους δασκάλους που θα διδάξουν τα παιδιά, καθώς επίσης την ύλη και τον τρόπο διδασκαλίας.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο kavalapoint.gr, ο Πρόεδρος των δασκάλων Α’/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν αυτό της έλλειψης ενημέρωσης των γονέων, έτσι ώστε να μην έχουν καμία αμφιβολία κυρίως όσον αφορά την υγεία των προσφυγόπουλων που θα φιλοξενούνταν στις σχολικές μονάδες. “Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα παιδιά είναι εμβολιασμένα και ακολουθούν όλους τους κανόνες υγιεινής, ενώ όσα προσφυγόπουλα δεν έχουν εμβολιαστεί δεν παρακολουθούν το πρόγραμμα”, σημείωσε.

 

Τέλος, όσον αφορά το διδασκαλικό προσωπικό έγιναν 10 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close