ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Άμεση η ανάγκη παρέμβασης στη μονάδα  Βιολογικού Καθαρισμού στο Δάτο

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Μελέτη με σκοπό να εντοπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζει ο Βιολογικός Καθαρισμός του Δάτου ετοιμάζει η ΔΕΥΑΚ με την συνεργασία ειδικού περιβαλλοντολόγου που ήδη πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Χρόνη Απόστολο, υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν αλλά πρέπει να προηγηθεί ο εντοπισμός των προβλημάτων, το κόστος και ο χρόνος που απαιτείται για την επιδιόρθωση τους.

Όπως μας είπε, ήδη πραγματοποιήθηκε μια πρώτη επίσκεψη από τον περιβαλλοντολόγο και μηχανικούς της επιχείρησης.

 

Ο Χρόνης Απόστολος μας είπε τα εξής, μεταξύ άλλων, για την διαδικασία που ξεκίνησε με σκοπό την αποκατάσταση των προβλημάτων στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού:

 

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή τη στιγμή ο Βιολογικός Καθαρισμός λειτουργεί και γίνονται αναλύσεις κάθε εβδομάδα στα νερά εξόδου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα στατικότατας  σε ορισμένα τμήματα του, λόγω καθίζησης του εδάφους ενώ αρκετά μηχανήματα χρειάζονται αντικατάσταση. Μία δεξαμενή έχει γείρει ενώ προβλήματα όπως είπα υπάρχουν σε μηχανήματα και εξοπλισμό. Αυτό που ακούγεται ότι ο Βιολογικός του Δάτου δεν λειτουργεί είναι λάθος. Θα μπορούσα να πω ότι ορισμένα τμήματα του υπολειτουργούν και χρίζουν αντικατάστασης ή επιδιόρθωσης στην καλύτερη περίπτωση. Για παράδειγμα, ενώ αναλύεται το νερό της εξόδου, δεν μπορούμε να μετρήσουμε την ποσότητα που βγαίνει προς το κανάλι.

Οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στο Δάτο χρειάζονται χρήματα και ήδη πήγαμε μαζί με εξιδεικευμένο περιβαλλοντολόγο και μηχανικούς για να εντοπίσουμε τα προβλήματα και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία επιδιόρθωσης των προβλημάτων. Για να φτάσουμε όμως σε ακριβή συμπεράσματα πρέπει να προηγηθεί η καταγραφή των προβλημάτων και αυτό ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε.

Αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή θα γνωρίζουμε σε λίγο καιρό τις αλλαγές που χρειάζονται αλλά και το συνολικό κόστος των απαραίτητων εργασιών. Ουσιαστικά γίνεται μα μελέτη όπου θα καταγράφονται οι  απαιτούμενες εργασίες αλλά και το τελικό κόστος για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε να λειτουργεί σωστά ο Βιολογικός Καθαρισμός.

Αυτό όμως που γνωρίζουμε σίγουρα από την πρώτη κιόλας επίσκεψη του περιβαλλοντολόγου είναι ότι απαιτούνται παρεμβάσεις κι ότι υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε μια εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και όσων πρέπει να γίνουν.»

 

Μιχάλης ΚουμρίδηςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close