ΑθλητικάΠρωτοσέλιδα

Ανακοίνωση μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το τέλος του πρωταθλήματος και του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας και μετά τις αποφάσεις της χθεσινής (29/4) συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην οποία συμμετείχαν και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και ο εκπρόσωπος της UEFA κ. Μάριος Γεωργίου, ανακοινώνεται το τέλος των Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μεγάλης διασποράς του, όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και Κύπελλα ευθύνης διοργάνωσης των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, καθώς και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της ΕΠΟ περιόδου 2019 – 2020 αναστέλλονται οριστικά. Για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα υπάρξει επικύρωση των βαθμολογιών με βάση την εικόνα που είχαν ως την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων, με τους πρωτοπόρους των Α’ τοπικών κατηγοριών να προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία περιόδου 2020 – 2021. Αφού επικυρωθούν οι βαθμολογίες, οι Ενώσεις θα μπορούν να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Όσον αφορά τη Γ’ Εθνική, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από νέα εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, η ΕΠΣ Καβάλας θα έρθει σε επαφή με όλες τις ομάδες της και, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους και τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί από το μέτωπο του Κορωνοϊού και την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας (υγεία ποδοσφαιριστών και λοιπών εμπλεκομένων, νέα οικονομικά δεδομένα στην ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση τις ομάδες μας), θα αποφασίσει τον τρόπο διοργάνωσης των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου για την περίοδο 2020 – 2021, ακολουθώντας τις καλύτερες συνθήκες που θα επιτρέπει η διαμορφωμένη στην κοινωνία και τις ομάδες μας κατάσταση.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου με τις αποφάσεις της χθεσινής (29/4) συνεδρίασης της Ε.Ε. της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Ο. θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 10πμ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας.

Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. για να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό ημερομηνίας και τόπου διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο., με θέμα την τροποίηση άρθρων του καταστατικού, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τις ΠΑΕ της Super League 1.

Σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ ως ποινή εφεξής ισχύουν η αφαίρεση 3 βαθμών και ο περιορισμός μεταγραφών.

Επίσης παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για την Super League 2 και την Football League. Οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης στις κατηγορίες αυτές θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε.

Αναστέλλεται η ισχύς των άρθρων 47,48,51,52 του κανονισμού αδειοδότησης ενόψει της τρέχουσας διαδικασίας εγχώριας αδειοδότησης.

Αναστέλλεται επίσης το άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης για τις ΠΑΕ της Football League που προβιβάζονται στην Super League 2.

Ανανεώνεται έως τις 31.12.2020 η συνεργασία με το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Κ21, Γιάννη Γκούμα, Μιχάλη Ιορδανίδη και Νεκτάριο Πανταζή.

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής ΔιοργανώσεωνΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close