Photo-Synthesis

ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ανανέωση παραχώρησης της πίστας «μοτο κρος» στον Αθλητικό Μοτοσικλετικό Όμιλο Κρηνίδων

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Ο Αθλητικός Μοτοσκλετικός Όμιλος Κρηνίδων ζήτησε την ανανέωση παραχώρησης χρήσης της έκτασης που του δόθηκε για δημιουργία και λειτουργία πίστας μοτο κρος.

Αρχικά ο χώρος είχε παραχωρηθεί για δέκα χρόνια και ο Όμιλος ζήτησε την τροποποίηση της αρχικής απόφασης και ανανέωση παραχώρησης για άλλα δώδεκα χρόνια.

Το αίτημα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και μετά από πολύωρη συζήτηση το αίτημα εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Η αρχική απόφαση είχε παρθεί το 2010 από το δημοτικό συμβούλιο του πρώην δήμου Φιλίππων και πλέον από τα 10 χρόνια (έληγε το 2020) η παραχώρηση ανανεώθηκε για άλλα δώδεκα χρόνια.  

 

Ο δήμαρχος Καβάλας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που όπως είπε είδε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του να γίνεται εκεί από τα μέλη του Ομίλου, όπου ένας πρώην σκουπιδότοπος μετατράπηκε σε μια όμορφη περιοχή, με μια πίστα μοτο κρος που έχει ολοκληρωθεί και μπορεί πλέον να προσελκύσει επισκέπτες.

Όπως είπε, όλες οι εργασίες έγιναν με έξοδα ορισμένων μελών της Ομίλου οι οποίοι υλοποίησαν τις υποσχέσεις που έδωσαν πριν 10 χρόνια και δημιούργησαν μια πίστα αλλά και υποδομές γύρω από αυτήν.

 

Η συζήτηση άνοιξε με τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Γραμμένο, ο οποίος έθεσε το θέμα της συνεκμετάλλευσης της νέας πίστας   από την Μοτολέσχη Καβάλας, η οποία διαθέτει πολύ περισσότερα μέλη, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο δήμαρχος Καβάλας, απαντώντας είπε θα προσπαθήσει να φέρει σε επαφή τις δύο μοτοσικλετικές ομάδες αλλά όπως είπε, δεν είναι ηθικό να αρνηθεί το δημοτικό συμβούλιο το αίτημα του Αθλητικού Ομίλου Κρηνίδων από τη στιγμή που όλες οι εργασίες και ο κόπος ανήκει σε αυτούς. Από την άλλη, διαθέτουν όλα εκείνα τα έγγραφα που καθιστούν τον Όμιλο καθόλα νόμιμο και αναγνωρισμένο από τις αθλητικές αρχές.

Πέρα από τον Γιώργο Γραμμένο, ο οποίος είχε επισκεφθεί πριν μερικά χρόνια τις Κρηνίδες μαζί με μέλη της Μοτολέσχης Καβάλας, αντιδράσεις για το αίτημα αυτό εξέφρασε ο Άρης Βέρρος ο οποίος ζήτησε την αρχική απόφαση παραχώρησης  και στη συνέχεια τη δημιουργία νέας παραχώρησης με νέους όρους.

Ο δήμαρχος Καβάλας, παρόλο που επανέλαβε πολλές φορές ότι ο μοτοσικλετικός Όμιλος Κρηνίδων έχει τηρήσει στο έπακρο αυτά που είχε υποσχεθεί πριν από 10 χρόνια και επίσης παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο τους όρους της αρχικής παραχώρησης, δεν κατάφερε να πείσει ορισμένους συμβούλους.

«Εάν πάτε να δείτε τι δουλειά έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να τους συγχαρούμε. Διότι ένα κομμάτι που ήτανε σκουπιδότοπος το μετατρέψανε σ’ ένα στολίδι. Εγώ έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν πήγα και είδα τι κάνανε… διότι είναι ένας από τους λίγους συλλόγους που δεν ζητάνε χρήματα από το δήμο. Δώσανε αξία σ’ εκείνη την περιοχή» είπε ο Θόδωρος Μουριάδης.

Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις του Χρήστου Ποτόλια ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να συζητά τους τρόπους για να βοηθήσει τον Όμιλο και όχι αν θα έπρεπε να δεχθεί το αίτημα.

Υπέρ της αποδοχής του αιτήματος τάχθηκε ο Βαγγέλης Παππάς και ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Η Δήμτητρα Τσανάκα εξέφρασε αντιρρήσεις αλλά στο τέλος ψήφισε υπέρ του αιτήματος.

Αρνητικός στο αίτημα ο Νίκος Ξανθόπουλος και  ο Κώστας Κουνάκος ενώ παρών δήλωσε ο Άρης Βέρρος, η Ευαγγελία Δρακονάκη, ο Γιώργος Γραμμένος και ο Σωτήρης Σωτηριάδης.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Κώστας Κουνάκος και ο Σωτήρης Σωτηριάδης.

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close