Kouros-Prosfora
Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ανάσα για τον Δήμο: Επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου περί μη συμμετοχής στην 1η συνεδρίαση 2021

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κώστα Πεφάνη, έστειλε η επικεφαλής της παράταξης “Ανάσα για τον Δήμο” κα. Δήμητρα Τσανάκα ενημερώνοντάς τον για την μη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων της παράταξης στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα γύρω από το κλείσιμο του πάρκινγκ της Ροδόπης καθώς και για άλλες αποφάσεις. Διαβάζουμε στην επιστολή:

“Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Καβάλα 18 Ιανουαρίου 2021

Κύριε Πρόεδρε

Η ανατολή του νέου έτους , παρά τις ελπίδες που παραδοσιακά δημιουργεί, εντούτοις βρίσκει τον δήμο μας σε δυσχερή θέση και ενώπιον σωρείας προβλημάτων,  που τείνουν να λάβουν μορφή χιονοστιβάδος,  την στιγμή μάλιστα που η πανδημική κρίση μαστίζει εδώ και καιρό τόσο την κοινωνία όσο και την αγορά της πόλης μας .

Την ίδια ώρα η περυσινή χρονιά απέδειξε εμπράκτως την αδυναμία της δημοτικής αρχής να συνεννοηθεί με το δημοτικό συμβούλιο και να συνθέσει ιδέες και  απόψεις προς όφελος των δημοτών μας . Αντιθέτως παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό έναν δήμαρχο , ο οποίος αγνοώντας το γεγονός ότι η παράταξη του εκφράζει μόλις το 1/5 των δημοτών μας , επιμένει να φέρεται αυταρχικά , απαιτώντας από το δημοτικό συμβούλιο απλά να επικυρώνει τις αποφάσεις του, χωρίς να αποδέχεται οποιαδήποτε αντίθετη άποψη . Έτσι όλοι έχουμε γίνει θεατές,  της  προσπάθειας απαξίωσης του δημοτικού συμβουλίου καθώς, παρά τις περί του εναντίον υποσχέσεις του δημάρχου, πολλά σημαντικά θέματα του δήμου δεν έρχονται προς συζήτηση στο σώμα αλλά εγκρίνονται από την Οικονομική Επιτροπή , αποφάσεις δημοτικών κοινοτήτων που αποστέλλονται προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο  δεν εισάγονται ποτέ, αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν υλοποιούνται και το χειρότερο ο ίδιος ο δήμαρχος προσφεύγει εναντίον τους στα αρμόδια όργανα . Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αποφάσεις των δημοτικών κοινοτήτων Αμυγδαλεώνα και Κρηνίδων , τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τις εργαζόμενες του «Βοήθεια στο σπίτι» , για την αξιοποίηση της δημοτικής έκτασης στην Άσπρη Άμμο , για την δομή Ασημακοπούλου όπου δεν υπήρξε καμία πίεση προς την κεντρική διοίκηση  και βεβαίως την προσφυγή του δημάρχου στην Αποκεντρωμένη για την απόφαση της μείωσης των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Την κατάσταση αυτή επιτείνουν οι λαθεμένες αποφάσεις καθώς και οι παραλείψεις του προεδρείου , που έχουν ως αποτέλεσμα συνεδριάσεις του σώματος να βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα , αποφάσεις να ακυρώνονται ή να πηγαινοέρχονται στην Αποκεντρωμένη και το κλίμα στις συνεδριάσεις του σώματος  να οξύνεται συνεχώς .

Ήδη μάλιστα , διαμαρτυρόμενη ,  μία δημοτική παράταξη έχει αποχωρήσει επ’ αόριστον  από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Η προαναφερόμενη κατάσταση σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τον θεσμό  του δημοτικού συμβουλίου και τον ρόλο που αυτό καλείται να διαδραματίσει στην επίλυση των προβλημάτων του δήμου και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δημοτών μας, ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο για τον δήμο και τους δημότες.

Τέλος όλοι τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες ενός δημάρχου ο οποίος  περιφερόμενος από το ένα μέσο ενημέρωσης στο άλλο κατασυκοφαντούσε  σύσσωμη την αντιπολίτευση, αν όχι πως «βρίσκεται πίσω»  από την καταγγελία , τουλάχιστον ότι επιχαίρει για την σφράγιση του παρκινγκ της Ροδόπης , δίνοντας την εντύπωση στους δημότες ότι η αντιπολίτευση ευθύνεται για ότι πρόκειται να συμβεί με αφορμή το κλείσιμο των χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Για τους λόγους αυτούς και ως ένδειξη μιας πρώτης και ελάχιστης αντίδρασης μας, η οποία ελπίζουμε να αφυπνίσει την δημοτική αρχή και το προεδρείο, αποφασίσαμε να απέχουμε από την 1η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .  Έτσι θα παραστούμε σήμερα μόνο στην , πριν της ενάρξεως της συνεδρίασης, τελετή  κοπή της βασιλόπιτας και μετά θα αποχωρήσουμε. Θεωρούμε ότι η κίνηση μας αυτή, αποτελεί πράξη  ευθύνης, δίνοντας ένα μήνυμα στην διοίκηση, η δε  μελλοντική μας στάση θα εξαρτηθεί αναμφίβολα από τον αποδέκτη του μηνύματος.

Για την δημοτική παράταξη «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ»

Η επικεφαλής

Δήμητρα Τσανάκα”Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close