Kouros-Prosfora
Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ανάσα για τον δήμο-ΚΑΠ: Με ουσιαστική συνεννόηση και συνεργασία μπορούμε να γίνουμε περισσότερο χρήσιμοι για την πόλη

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της  25/11/2020 με  θέμα τον καθορισμό των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος  2021,   ανέδειξε  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο , αφενός την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στις ευθύνες της ως διοίκηση και αφετέρου  την αδυναμία της να συνθέσει, έστω και στοιχειωδώς,  προτάσεις και ιδέες προς όφελος της Καβάλας και των δημοτών μας.

Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που επεδίωξε σύσσωμη η αντιπολίτευση στην  συνεδρίαση της 23/11/2020  και ανάγκασε το προεδρείο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Συμβουλίου να αναβάλλει την συνεδρίαση με σκοπό την συνεννόηση όλων των δημοτικών παρατάξεων για κατάθεση κοινής πρότασης για τον καθορισμό των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος  2021.

Εξάλλου, είχαμε ήδη ζητήσει να μας αποσταλούν στοιχεία για το σύνολο των τ.μ. βάσει των οποίων εισπράττονται τα δημοτικά τέλη , προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο, ώστε για το 2021 οι δημότες μας να επωφεληθούν, όσο το δυνατόν μεγαλυτέρων μειώσεων, οι οποίες βεβαίως δεν θα δημιουργούσαν ελλείμματα στο ταμείο του δήμου όπως άλλωστε ορίζει και η νομοθεσία.

Δυστυχώς τα στοιχεία και οι απαντήσεις που λαμβάναμε από τον Οκτώβριο μέχρι και την τελευταία στιγμή, σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούσαν  μεταξύ τους, δημιουργώντας σε όλους μας εύλογες απορίες, υποψίες αλλά και υπόνοιες ότι οι μειώσεις των  5 έως 15% που περιελάμβανε η εισήγηση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική δυναμική των μειώσεων και  επιδέχονται βελτιώσεις.

Έτσι στην προχθεσινή συνεδρίαση της 25/11/2021 κληθήκαμε να συζητήσουμε και να επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο μεθοδολογικά  πανομοιότυπες προτάσεις, καθώς και πλήρως ταυτόσημες στον προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων. Η δε διαφορά τους έγκειτο μόνο στο ύψος των επιπλέον τ.μ. του έτους 2020 σε σχέση με το έτος 2019.

Κατά την συζήτηση αποδείχθηκε ότι η πρόταση του συνδυασμού Δημοτική Παράταξη « Συνεργασία για την Καβάλα »  πράγματι περιελάμβανε τα πραγματικά στοιχεία που το Τμήμα Εσόδων και  Περιουσίας του Δήμου μας , είχε αποστείλει με σχετικό έγγραφο του στις δημοτικές παρατάξεις.

Επιπλέον στις διατυπωθείσες για πρώτη φορά, αιτιάσεις του Διευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, πως μέρος αυτών των τ.μ.  είναι ανενεργά, όρος που ακούσαμε επίσης για πρώτη φορά, αντιπροτείναμε την αναβολή της συζήτησης, ώστε αφού ελεγχθούν αν είναι ακριβείς, να υπάρξει η απαραίτητη διόρθωση και στις  δύο προτάσεις σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.

Δυστυχώς η για ακόμη μία φορά αδιάλλακτη στάση της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία αρνήθηκε την αντιπρότασή μας για εξέταση του βάσιμου ή όχι των ισχυρισμών της, είχε ως αποτέλεσμα την εύλογη πεποίθηση για το ορθό της δεύτερης πρότασης, με αποτέλεσμα την υπερψήφισή της από τα μέλη των παρατάξεων μας,   καθώς  λαμβάνει υπόψη της,  την ορθή διαφορά των τ.μ. όπως αυτή αποδεικνύεται από τα έγγραφα της υπηρεσίας που περιήλθαν σε εμάς και ταυτόχρονα προβλέπει αισθητά μεγαλύτερες μειώσεις των δημοτικών τελών προς όφελος των δημοτών μας.

( Όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε, εάν και εφόσον ζητηθούν ).

 

Για τον συνδυασμό ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

Δήμητρα Τσανάκα

 

Για τον συνδυασμό ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Βαγγέλης ΠαππάςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close