ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Αναστασία Ιωσηφίδου: Το έγκλημα στην Καλαμίτσα θα ολοκληρωθεί

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν από 50 και πλέον χρόνια, στην ακτή της Καλαμίτσας συντελέσθηκε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, με την αυθαίρετη τσιμεντοποίηση του αιγιαλού, προς χάριν μιας δήθεν τουριστικής αξιοποίησης. Αυτό συνεχίσθηκε το 2013, με την μεταβολή της γραμμής αιγιαλού, με πρωτοβουλία της τότε διοίκησης του δήμου. Σήμερα με απόφαση του κ. Μουριάδη , μέσω της γνωστής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής , το έγκλημα αυτό πάει να ολοκληρωθεί σε βάρος όχι μόνο πλέον του περιβάλλοντος, αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης της Καβάλας. Γιατί τουριστική ανάπτυξη, με «φτιασιδωμένες» σάπιες υποδομές της δεκαετίας του ’70, που υπηρετούν ένα παρωχημένο σήμερα τρόπο αξιοποίησης ακτής, δεν μπορεί να υπάρξει.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην θέση του δημοτικού συμβούλου και απέναντι σε όσους με ανέδειξαν στη θέση αυτή, κατέθεσα σήμερα προσφυγή εναντίον της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής , γνωρίζοντας ως νομικός, ότι μια τέτοια πράξη , αποτελεί την αρχή μιας ενδεχομένως μακράς νομικής διαδικασίας, η οποία πολύ πιθανόν να οδηγήσει μέχρι τις δικαστικές αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από την πρώτη στιγμή είχα δηλώσει ότι απέναντι στα εκβιαστικά τελεσίγραφα της ΕΤΑΔ , η μόνη διαπραγμάτευση του δήμου με αυτήν, θα έπρεπε να είναι η κατεδάφιση των αυθαίρετων , σάπιων και εντελώς άχρηστων πλέον κτηριακών εγκαταστάσεων , η αποκατάσταση της ακτής σε όλο το μήκος και πλάτος της , η επαναφορά της γραμμής αιγιαλού και η αξιοποίηση της παραλίας με το πετυχημένο και δοκιμασμένο μοντέλο των υπόλοιπων παραλιών μας (Αμμόλοφοι , Ηρακλείτσα κλπ)

Μόνο μια τέτοια αξιοποίηση, με φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές , που δεν περιορίζουν την ακτή και την πρόσβαση σε αυτήν και συνάμα αποφέρουν κέρδη από την εκμετάλλευση τους, μπορεί να αποτελέσει μια πραγματικά βιώσιμη και προς όφελος όλων των πλευρών λύση .

Καλώ τον δήμαρχο Καβάλας , έστω και την ύστατη στιγμή , να εγκαταλείψει την μοναχική και αδιάλλακτη στάση του, με την οποία ούτε ο ίδιος προσωπικά συμφωνεί και να εισάγει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο που εκφράζει την βούληση του λαού της Καβάλας, ώστε να υπάρξει ΜΙΑ και ΙΣΧΥΡΗ απάντηση προς την ΕΤΑΔ , η οποία θα εξασφαλίσει την επωφελέστερη προς τους δημότες και τον Δήμο επίλυση του ζητήματος. Σε κάθε άλλη περίπτωση φέρει αποκλειστικά την ευθύνη όσων θα επακολουθήσουν .

Χριστός Ανέστη

Αναστασία Ιωσηφίδου

Δημοτικός Σύμβουλος

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close