ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Αναζητώντας το σκεπτικό της διοίκησης για το ανοιχτό κολυμβητήριο Καβάλας

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Η ιστορία επαναλαμβάνεται… πολλά και διαφορετικά σενάρια εμφανίζονται για τη μοίρα του παλιού και εγκαταλελειμμένου ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Λίγα χρόνια πριν ξέραμε ότι ετοιμάζεται μελέτη για την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του.  Η προηγούμενη διοίκηση έδωσε εντολή για την σύνταξη μελέτης γι’ αυτό το σκοπό και η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι έτοιμη. Ωστόσο διαφορετική  φαίνεται να είναι η άποψη του δημάρχου Καβάλας, με το σκεπτικό ότι θα χρειαστούν πολλά χρήματα για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Το σενάριο και η επιλογή να «απαλλαχτούμε» από μία, έτσι κι αλλιώς,  παλιά εγκατάσταση  που πρέπει να κατασκευαστεί σχεδόν από την αρχή, φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο, τουλάχιστον από τον δήμαρχο Καβάλας.

Το νέο σενάριο είναι να γκρεμιστεί ώστε να ανοίξει η πρόσβαση στην παραλία και με το σκεπτικό ότι σ’ εκείνο το σημείο θα κατασκευαστεί ένας νέος χώρος αναψυχής και επίσης ένας λιμενίσκος σε συνεργασία με τον ΟΛΚ.

Για την ώρα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, πέρα από το γεγονός ότι ο δήμαρχος φαίνεται να καταλήγει στη απόφαση κατεδάφισης του με σκοπό  την αλλαγή του τοπίου και  μιας νέας πρότασης.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

1 σκέψη για “Αναζητώντας το σκεπτικό της διοίκησης για το ανοιχτό κολυμβητήριο Καβάλας”

  1. Ειναι νροπή για ολες τις διοικήσεις του Δήμου Καβάλας η εγκατάληψη του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Άλλες πόλεις θα παρακαλούσαν να είχαν δύο κολυμβητήρια και εμεις το απαξιώσαμε και ρήμαξε. Η μεγαλύτερη ντροπή θα είναι όμως του δημάρχου που θα πάρει την απόφαση να σβήσει το ανοιχτο κολυμβητήριο από το πάρκο Φαλήρου. Αντί να πάρουν ως παράδειγμα τον δήμο Νέστου που φτιάχνει ανοιχτό κολυμβητήριο αξιοποιώντας την γεωθερμία, εμείς προσπαθούμε να το σβήσουμε από τον χάρτη. Ας το εντάξει σε κάποιο κοινοτικό πρόγραμμα κ ας αφήσει ο Δήμαρχος τις δικαιολογίες ότι είναι πολλά τα χρήματα. Αυτά βρίσκονται είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο βρίσκονται. Το κολυμβητήριο δεν παραχωρήθηκε από την ΓΓΑ για να το γκρεμίσεις δήμαρχε. Αν δεν μπορείς να συντηρήσεις τις αθλητικές εγκαταστάσεις που σου παραχώρησε το κράτος να τις επιστρέψεις στον νόμιμο ιδιοκτήτη που είναι το ελληνικό δημόσιο. Αυτό ισχύει και για το Ανθή Καραγιάννη. Παραχώρηση χρήσης σου έκανε το ελληνικό δημόσιο, όχι παραχώρηση ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΗΣ. Πιστεύω ότι είναι κατανοητή η διαφορά ανάμεσα στα δύο, αλλιώς θα μας βρεις όλους τους Καβαλιώτες απέναντί σου. Την κερκίδα των επισήμων στο Ανθή Καραγιάννη πότε θα την αποκαταστήσεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close