ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ανησυχίες για το μέλλον της ΔΕΥΑΚ από τη παράταξη “Ανάσα για το Δήμο”

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Δελτίο τύπου

Η δημοτική μας παράταξη,  ανησυχεί ιδιαίτερα για τον  οικονομικό κατήφορο στον οποίο οδηγείται ολοταχώς η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Η κακοδιαχείριση των τελευταίων 7 μηνών, από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση, έχει φέρει τη ΔΕΥΑΚ, μία επιχείρηση με προϋπολογισμό εσόδων άνω των 7.000.000 Ευρώ,  στα όρια της χρεωκοπίας, καθώς αδυνατεί σήμερα να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές, φορολογικές υποχρεώσεις και οφειλές στη ΔΕΗ.

Παρά το ότι εμείς παραλάβαμε όχι μόνο μηδενικό ταμείο , αλλά επιπλέον και  χρέος  στη ΔΕΗ περίπου 2 εκ. Ευρώ ,απεντάξεις έργων με ταυτόχρονους καταλογισμούς ποσών στην επιχείρηση  , οφειλές σε εργαζόμενους και  ένα «ανοικτό ταμείο» από την ΔΕΥΑ του πρώην Δήμου Φιλίππων   , εντούτοις παραδώσαμε τη ΔΕΥΑΚ στην παρούσα διοίκηση με:

  • Οφειλή στη ΔΕΗ ΜΗΔΕΝ,
  • Οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ΜΗΔΕΝ
  • Οφειλές στην εφορία ΜΗΔΕΝ,

και  επιπλέον με 150.000 Ευρώ στα ταμεία της,  για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες ανάγκες της περιόδου.

Παραδώσαμε επίσης κατατεθειμένες  μελέτες για χρηματοδότηση έργων άνω των 40.000.000 Ευρώ.

Δυστυχώς σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας σχεδιασμός, το μέλλον της επιχείρησης προδιαγράφεται δυσοίωνο, και τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά, όχι μόνο με  οικονομικούς όρους , άλλα και επικίνδυνα για τη  ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ , όσο  συνεχίζει  η τωρινή διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να ασχολείται με  χαράτσια των 30 Ευρώ στους Δημότες  και δε θέτει τα προβλήματα της  επιχείρησης επί τάπητος ώστε να βρεθούν λύσεις. Αντιθέτως είναι πλέον αντιληπτό  ότι προτεραιότητες της σημερινής διοίκησης  ήταν  από την πρώτη στιγμή και πριν ακόμη οριστικοποιηθεί η σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου,  οι απευθείας αναθέσεις συμβάσεων και αμέσως μετά ο τριπλασιασμός της αμοιβής του προέδρου της.

Όταν όμως αυτές είναι οι προτεραιότητες τους και  δεν μπορεί η επιχείρηση να ανταποκριθεί στα βασικά, πώς θα  προχωρήσει στις αναγκαίες αντικαταστάσεις εξοπλισμού και στις απαιτούμενες επενδύσεις για να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης;

Ζητάμε από τον δήμαρχο Καβάλας και την   διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να ενημερώσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο

Α. Για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης

Β. Για το τι σκοπεύει να κάνει η διοίκηση για την επιβίωση της ΔΕΥΑΚ  με αφορμή και την  προσφάτως ψηφισθείσα ΠΝΠ της κυβέρνησης και

Γ. Τι προγραμματισμός υπάρχει για αντικαταστάσεις δικτύων και εξοπλισμού εγκαταστάσεων

 

Για την δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ τον ΔΗΜΟ

Η επικεφαλής

Δήμητρα ΤσανάκαΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close