ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Ανοίγουν τα σχολεία με τάξεις των 15 μαθητών–Πώς θα γίνουν οι Πανελλαδικές

Στον αέρα τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Το σχέδιο «Γέφυρα Μένουμε Ασφαλείς» τίθεται σε εφαρμογή από τις 4 Μαΐου, οπότε και θα ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή στη νέα κανονικότητα που επιβάλει ο κορωνοϊός. Σήμερα μάλιστα στις 18:00 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά θα ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες της επιστροφής των μαθητών στα θρανία. 

Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Στις 18 Μαΐου θα ακολουθήσουν οι μαθητές του Γυμνασίου και των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου, ενώ θα επαναλειτουργήσουν τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών με ισχυρή σύσταση από την κυβέρνηση για τηλεκπαίδευση

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπει ολοκλήρωση των μαθημάτων στα γυμνάσια και στα λύκεια στις 12 Ιουνίου, ώστε να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Επίσης θα υπάρχουν 15 μαθητές ανά τάξη, ενώ θα διαμορφωθούν συνθήκες προστασίας της υγείας των παιδιών με χρήση αντισηπτικών.

«Τα σχολεία, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά» είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Πανελλαδικές εξετάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στις 20 Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου.

Για τη διεξαγωγή τους θα χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός αιθουσών, ώστε ο αριθμός των υποψηφίων σε κάθε αίθουσα να μην ξεπερνά τους 10. Έτσι σκοπός είναι να χρησιμοποιηθούν αίθουσες και από τα γυμνάσια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχουν δύο επιτηρητές ανά αίθουσα ή ένας για τις αίθουσες όπου υπάρχουν πέντε μαθητές.

Η απόσταση μεταξύ των θρανίων θα είναι μεγαλύτερη των δύο μέτρων και στις αίθουσες θα μπαίνουν ένας ένας και αφού χρησιμοποιήσουν αντισηπτικό. Το ίδιο θα ισχύει και για τους επιτηρητές. Όσον αφορά στους μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα υπάρξει ειδική μέριμνα.

Λειτουργία σχολείων με κυλιόμενο ωράριο

Όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων, εξετάζεται η εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου, ώστε να επιτευχθεί η μείωση των μαθητών ανά τάξη και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Έτσι, ένας αριθμό μαθητών θα κάνει για παράδειγμα μάθημα από τις 8.30 έως τις 11.30 και ένας άλλος μετά έως τις 2.30. Δεν αποκλείεται επίσης να λειτουργήσουν απογευματινά τμήματα.

Επίσης εξετάζεται η χρήση μασκών κυρίως από τους μαθητές του Λυκείου, ενώ όπου εμφανιστεί σημαντικός αριθμός κρουσμάτων, θα κλείνουν τα σχολεία της περιοχής, όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα και όχι όλα τα σχολεία της χώρας.

Τι θα γίνει με τα πανεπιστήμια

Τα πανεπιστήμια στο σύνολό τους πραγματοποιούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά ποσοστό 96,99%. Το υπόλοιπο ποσοστό αφορά σε μαθήματα εργαστηρίων τα οποία δεν μπορούν να γίνουν διαδικτυακά.

Έτσι εκτιμάται πως τα μαθήματα στα πανεπιστήμια θα ολοκληρωθούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εξεταστική. Χθες μάλιστα ξεκίνησε η κατ΄ οίκον διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές ανά την επικράτεια και την Κύπρο με στόχο η διανομή να συμβάλλει στην συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το φετινό εαρινό εξάμηνο τόσο οι δηλώσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 225.813, όσο και το πλήθος των συγγραμμάτων, τα οποία έφθασαν τα 1.184.988, ήταν περισσότερα από τα αντίστοιχα των προηγούμενων ετών.

Πηγή: star.gr



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close