ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Αντεπίθεση Τσανάκα σε ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις περί της πεσμένης γέφυρας

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Προς απάντηση των ανυπόστατων , ψευδών και πλήρως αναληθών αιτιάσεων στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, που είδαν το φως της δημοσιότητας με μόνο σκοπό , να καλύψουν την ανυπαρξία τους σε τοπικό επίπεδο, την αδιαφορία τους για τα τρέχοντα προβλήματα και την ανικανότητά τους να διεκπεραιώσουν το παραμικρό θέμα που αφορούσε το Δήμο Καβάλας , κατά τη διάρκεια που η διακυβέρνηση τους συνέπεσε με τη διοίκηση μας , η δημοτική μας παράταξη παραθέτει αυτούσια την από 14-11-2018 επιστολή της τ. Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, με αποδέκτες τους υπουργούς κ. κ. Σπίρτζη, Νοτοπούλου και Γιαννακίδη .
Σύμφωνα με αυτήν, η τέως Δήμαρχος Καβάλας, αφού ενημέρωνε για το νομικό πλαίσιο καθώς και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια ΑΜΘ, καλούσε τους κυβερνητικούς παράγοντες να αναλάβουν ΕΚΕΙΝΟΙ τις πρωτοβουλίες που θα επιλύσουν το πρόβλημα , προκρίνοντας ΕΚΕΙΝΟΙ την λύση που κρίνουν ως την δέουσα.
Καλούμε την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, να ενημερώσει τον Καβαλιώτικο Λαό για το πώς ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή αυτή και το τι ακριβώς έπραξε.
Δυστυχώς θα στοιχειώνουν για πολύ καιρό ακόμα την πόλη οι προεκλογικές δηλώσεις όλων των αυτόφωτων σωτήρων που είχαν τον τρόπο να ξαναφτιάξουν την γέφυρα σε 100 μέρες.
Αντιθέτως το πλήρωμα του χρόνου, καταδεικνύει την ορθότητα των ενεργειών μας, την ειλικρίνεια των δηλώσεων μας και την αντικειμενική δυσκολία του όλου ζητήματος . Για εμάς τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας και των συνδημοτών μας, είναι πάνω από κομματικά συμφέροντα.

Καβάλα 18-11-2020
Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Τσανάκα Δήμητρα

“Καβάλα, 14/11/2018 Αρ. Πρωτ.: 40367 ΠΡΟΣ: – ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΠΙΡΤΖΗ Κοιν. – ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΣΤΑΘΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Επιτρέψατε μου εκ νέου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη των Καβαλιωτών για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον σας, (καθώς και των υπολοίπων μελών της κυβέρνησης) το οποίο εκφράσατε μεταξύ άλλων και στην τηλεφωνική επικοινωνία μας, για το γεγονός της υποχώρησης της γέφυρας στην πόλη μας. Έτι περαιτέρω θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι όπως προκύπτει από το Εθνικό Κτηματολόγιο, το επίμαχο τμήμα της οδού όπου σημειώθηκε το δυσάρεστο συμβάν, ανήκει κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο, η δε αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στην Περιφέρεια. Βέβαια είναι πολλά τα ζητήματα που ανέκυψαν και ανακύπτουν με θέματα αρμοδιοτήτων κλπ, πλην όμως είναι κοινή βούληση όλων μας, να αποκατασταθεί άμεσα και με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο η ζημιά. Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Καβαλάς παρά το γεγονός ότι δεν έχει την οποιαδήποτε ευθύνη για το συμβάν είναι υποχρεωμένος να εξαντλεί όλες τις πιθανότητες συνεργασιών και χρηματοδοτήσεων προς όφελος των δημοτών του δεδομένου ότι μόνος του αδυνατεί να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Εδραία πεποίθηση μου, είναι πως Εσείς και με το ενδιαφέρον Σας αλλά και την εμπειρία Σας, έχετε την δυνατότητα να δράσετε άμεσα και αποτελεσματικά. Σας ενημερώνω δε πως με το αίτημα μας προς το ΤΕΕ-ΑΜΘ για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης – ως συμβούλου του Κράτους- ο Δήμος Καβάλας θα ζητήσει τη συμμετοχή της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και Πανεπιστημιακών για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης. Για το θέμα της χρηματοδότησης πραγματογνωμοσύνης, της μελέτης και της αποκατάστασης εξέφρασε ενδιαφέρον και η Περιφέρεια ΑΜΘ. Κατόπιν των ανωτέρω θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να αναλάβετε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα επιλύσουν το πρόβλημα προκρίνοντας την λύση που εσείς κρίνετε ως την δέουσα. Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω τη σημασία της συνέχισης της Περιμετρικής της Καβάλας, η οποία εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πολύτιμη. Με απεριόριστη εκτίμηση Η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα”

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close