ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Αντιδράσεις Ξανθόπουλου εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Ο επικεφαλής της παράταξης ” Συνεργασία για την Καβάλα ” έστειλε της παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου:

“Κύριε Πρόεδρε,
Υπό άλλες συνθήκες η σημερινή 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβου-λίου Καβάλας θα μπορούσε να έχει σημιολογικά ιδιαίτερη βαρύτητα, τόσο εξ’ αιτίας του γεγονότος πως συμπίπτει με το ξεκίμημα της νέας χρονιάς, αλλά και εξ’ αιτίας της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου Μητρο-πολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κυρίου Στεφάνου.
Θα ευχόμουν πραγματικά να μην αναγκαζόμουν να επιλέξω αυτήν την ακραία διαμαρτυρία, εάν μια σειρά από διαδικασίες, λειτουργίες και πρακτικές τόσο του Προεδρείου, όσο και του Δημάρχου Καβάλας κυρί-ου Μουριάδη δεν με ανάγκαζαν στην ουσία να την επιλέξω.
Σας αναφέρω ενδεικτικά και πάντως όχι περιοριστικά ότι γνωστοποιή-θηκε την περασμένη Παρασκευή η απόφαση της Αποκεντρωμένης με την οποία ακυρώνεται η 476/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλί-ου Καβάλας με την οποία παρατάξεις τις αντιπολίτευσεις επιχείρησαν για 2η φορά να ελαφρύνουν τις τσέπες των Καβαλιωτών από την ληστρι- κής λογικής πράξη της διοίκησης μειοψηφίας, να επιβαρύνει τους συν-δημότες μας με χαράτσια της τάξεως του 45% ανετιολόγητα, λόγω μη υποβολλής της απόφασης της οικονομικής επιτροπής και ψήφισης της απόφασης τον Δεκέμβριο, αντί του Οκτωβρίου όπως προβλέπει η νομοθεσία;;;;;;.
Αναρωτιέμαι η προηγούμενη εισήγηση του κυρίου Χατζηκωνσταντίνου το 2019 πότε υποβλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και ψηφί-στηκε από αυτό;
Στης 31/12/2020 έξέπνευσε το χρονικό περιθώριο εκείνο κατά το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, -κυρίαρχο όργανο στην λειτουργία των δημοτικών υποθέσεων-, με την με αριθμό 610/2019 ομόφωνη απόφασή του έδωσε εντολή στον δήμαρχο Καβάλας Θεόδωρο Μουριά-δη να υπολποιείση τα :
1. Εξασφαλίση γραπτή δέσμευση των συναρμόδιων Υπουργείων περί λήψης ακριβούς χρονοδιαγράμματος σχετικού με την παραμονή των Μεταναστών στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου και το ακριβές σχέδιο αποχώρησής τους.
2. Εμπλακή ουσιαστικά ο Δήμος Καβάλας στην διαχείρηση και τον έλεγχο λειτουργίας της δομής φιλοξενίας.
3. Διατηρήση σταθερό τον αριθμό των φιλοξενουμένων στη δομή φιλοξενίας.
4. Διεκδικήση την παραχώρηση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου στο Δήμο Καβάλας.
5. Λάβη μέτρα προστασίας των Καβαλιωτών της ευρήτερης περιο-χής, με την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας.
6. Διεκδικήση τα ποσά που διέθεσε ο Δήμος Καβάλας για την φι-λοξενία των πρώτων μεταναστών.
7. Συνεργαστή με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θασου και τους κοινωνικούς εταίρους.

Και ενώ σε όλα τα ανωτέρω, όλη την περασμένη χρονιά έθετα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ερωτήματα στον κύριο Μουριάδη χωρίς να λάβω ποτέ απαντήσεις, πληροφορήθηκα από τον τύπο, πως ο κύριος Μουριάδης δεσμεύοντας, προκαταλα-μβάνοντας και παρακάπτωντας το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας συμφώνησε για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της δομής φιλοξενίας, -προφανώς μαγεμένος από την πειστικότητα του διοικητού της δομής, στον οποίο παρέδωσε τα κλειδιά λειτουρ-γίας της-, χωρίς να έχει στοιχειωδώς την ανάγκη να ενημερώση έστω, τους δημοτικούς συμβούλους.
Τέτοια περιφρόνηση, προσβολή, δημοκρατικό έλλειμα στην λειτουργία του δημάρχου μειοψηφίας Θεόδωρου Μουριάδη, νομίζω πως δεν αξίζουν ούτε στους Καβαλιώτες, ούτε σε αυτούς που τους εκπροσωπούν στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.

Για την δημοτική παράταξη
Συνεργασία για την Καβάλα

Ξανθόπουλος Νικόλαος “Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close