ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Αντιπαράθεση Κουνάκου και Ιωσηφίδου για τα πεπραγμένα της “Δημωφέλεια”

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Την αντίθεση του εξέφρασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κουνάκος για την πολιτική που ακολούθησε η πρώην πρόεδρος της Δημωφέλεια, Αναστασία Ιωσηφίδου και κατ’ επέκταση η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Καβάλας.

Ο Κώστας Κουνάκος αναφέρθηκε σε διάφορες εκδηλώσεις που όπως είπε ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα πολιτών χωρίς αντάλλαγμα, φέρνοντας ως παραδείγματα διάφορες συναυλίες αλλά και εκδηλώσεις.

«Ευτυχώς οι πολίτες θέσανε την προηγούμενη διοίκηση στο περιθώριο» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Κουνάκος που χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση της Δημωφέλεια «δύσκολη» και κάλεσε το δήμαρχο να συνεργαστεί με τις παρατάξεις «για να βγει ο δήμος Καβάλας από τον βούρκο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο ίδιος δεν ψήφισε τον οικονομικό απολογισμό ενώ επιφυλάχθηκε για μελλοντικές  ενέργειες του προκειμένου να εξεταστούν όλα όσα έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν (πέρα από τα έξοδα καλλιτεχνών και συναυλιών) για χρήματα που δαπανήθηκαν και αφορούσαν αγορές κρασιών  και κρεάτων επισημαίνοντας ότι αυτά δεν προάγουν τον πολιτισμό.

Απαντώντας η πρώην πρόεδρος της Δημωφέλεια, Αναστασία Ιωσηφίδου, εμφανώς  οργισμένη, είπε ότι όλα έγιναν με τις νόμιμες διαδικασίες και ήταν μια πολιτική απόφαση της απερχόμενης διοίκησης να στηρίξει πολιτιστικές εκδηλώσεις  για να τονώσει την τοπική αγορά.

Αναφορικά με όσα ανέφερε ο Κώστας Κουνάκος για αγορές κρασιών και διάφορα άλλα υλικά, είπε ότι αυτά εξυπηρέτησαν τις ανάγκες κυρίως της Καθαρά Δευτέρας.

« Εάν η νέα διοίκηση θέλει να κόψει τις εκδηλώσεις είναι δικαίωμα της και δική της απόφαση» είπε η Αναστασία Ιωσηφίδου η οποία αμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε λέγοντας ότι όλα έγιναν για την κίνηση της αγοράς σε μια δύσκολη περίοδο  για τους επαγγελματίες.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, είπε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστούν τα αχρείαστα έξοδα, φέρνοντας ως παράδειγμα τα μετάλλια που αγοράζονται για κάθε παίκτη που συμμετέχει σε τουρνουά που διοργανώνει και πληρώνει ο δήμος Καβάλας. Έκανε αναφορά για 560.000 ευρώ που είναι οικονομικά ανοιχτός ο δήμος Καβάλας προς την Δημωφέλεια, τονίζοντας ότι  αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ξανά.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close