ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Απάντηση Χατζηεμμανουήλ σε Κυριακίδη: Η συμπεριφορά του είναι ανάρμοστη, υπεροπτική, αλαζονική και απαξιωτική 

banner

Δελτίο Τύπου

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στη χθεσινή συνάντηση ενημέρωσης στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, η ανάρμοστη, υπεροπτική, αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά του νεοκλεγέντα Δημάρχου Θάσου κ. Λευτέρη Κυριακίδη, ο οποίος αντί να ενημερωθεί για τα οικονομικά και τα έργα του Δήμου, όπως έπραξαν επί τρεις συνεχόμενες ώρες, οι σύμβουλοι όλων των άλλων παρατάξεων του νεοκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου, είχε έρθει αποφασισμένος μαζί με τους συμβούλους του, να αποχωρήσει επιδεικτικά πριν καν αρχίσει η ενημέρωση.

Στην ενημερωτική αυτή συνάντηση είχα προσκαλέσει εκτός από τους συμβούλους του νέου αλλά και του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, τους υπαλλήλους του Δήμου της Οικονομικής και Τεχνικής υπηρεσίας, τους εξωτερικούς συνεργάτες του Δήμου για θέματα ένταξης και παρακολούθησης έργων καθώς και τους ορκωτούς λογιστές για να παρουσιάσουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάλυση του Ισολογισμού του Δήμου. Κάποιοι μάλιστα ταξίδεψαν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για το σκοπό αυτό.

Μέχρι σήμερα, ο κ. Κυριακίδης έχει ενημερωθεί από εμάς, ικανοποιώντας το αίτημά του σε κεκλεισμένων των θυρών θεματικές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου «ανά υπηρεσία», αιρετούς και στελέχη της παράταξής μας, όπως από την Τεχνική υπηρεσία, μέσω των υπαλλήλων μηχανικών, την υπηρεσία Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας από τον ίδιο τον αντιδήμαρχο κ. Ψαλίδα και τους δημοτικούς υπαλλήλους από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου αλλά και από τον πρόεδρο κ. Ραφτόπουλο και την αντιπρόεδρο κ. Μανουσάκη της Θάσος Δημοτική ΑΕ για την Ανώνυμη Εταιρία του Δήμου.

Τα γεγονότα λοιπόν διαψεύδουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τον ισχυρισμό του κ. Κυριακίδη, ότι δεν ικανοποίησα το γραπτό αίτημά του για «λεπτομερή ενημέρωση ανά υπηρεσία».

Έχοντας ως αρχή, ότι Δημοτική Αρχή δεν είναι ο Δήμαρχος – Αφέντης, αλλά το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Δήμαρχο επικεφαλής και μάλιστα σε έναν Δήμο όπως της Θάσου, όπου η παράταξη του Δημάρχου δεν κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κάλεσα προς ενημέρωση όλους τους νέους δημοτικούς συμβούλους και φυσικά τον ίδιο τον νεοκλεγέντα Δήμαρχο.

Ο ίδιος, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, γράφει ότι «δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει μια παρωδία ενημέρωσης με την παρουσία της παράταξής του και του ίδιου».

Έχει άποψη λοιπόν ο κ. Κυριακίδης για μια συζήτηση – ενημέρωση από τους πλέον ειδήμονες πριν καν την παρακολουθήσει; Το ίδιο και οι σύμβουλοί του;

Μήπως ο λόγος της αποχώρησης είναι άλλος;

Μήπως θέλησε να αποφύγει, σε μια ανοικτή στην κοινωνία και τα ΜΜΕ συνάντηση να ακούσει ή να ακουστεί η ορθή ανάγνωση του Ισολογισμού του Δήμου Θάσου από τους ίδιους τους ορκωτούς λογιστές, που διαψεύδει τη δική του παραπλανητική ερμηνεία στο προεκλογικό του σποτ;

Μήπως δεν άντεξε να ακούσει, ότι παραδίδω έναν Δήμο με πλεόνασμα και την πορεία εξυγίανσης των οικονομικών από το 2011 όταν τον παρέλαβα χρεοκοπημένο;

Παρ’ όλα αυτά αν έμενε, θα άκουγε χρήσιμα πράγματα και για τον ίδιο.

Μήπως ο πήχης των έργων έχει μπει πολύ ψηλά και τα έργα τα οποία είναι έτοιμα για δημοπράτηση δεν θέλει να ακουστούν και επιθυμεί να τα παρουσιάσει ως δικά του επιτεύγματα;

Ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος όμως αν παρέμεναν να ακούσουν, όπως έπραξαν όλες οι άλλες παρατάξεις μόνο κέρδος θα είχαν, τη στιγμή μάλιστα που τόσο ο ίδιος, όσο και οι σύμβουλοί του (πλην δυο) δεν έχουν καμία προηγούμενη εμπειρία ή γνώση από διοίκηση Δήμου.

Κώστας Χατζηεμμανουήλ

Δήμαρχος Θάσου

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close