Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

ΑθλητικάΠρωτοσέλιδα

Αποκλειστική συνέντευξη Λευτέρη Λύρατζη στο kavalapoint: «Κάθε μέρα που περνάει νιώθω πιο δυνατός και πιο έτοιμος»

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Ο Λευτέρης Λύρατζης γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 2000 στην Καβάλα. Κατάγεται από την Κοινότητα της  Λυδίας (Δημοτική Ενότητα Φιλίππων του Δήμου Καβάλας) και εντάχθηκε σε ηλικία 6 χρονών στα τμήματα υποδομής του Κεραυνού Κρηνίδων.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον εντόπισαν, ξεχώρισαν το μεγάλο του ταλέντο και τον έφεραν στη Θεσσαλονίκη το 2012.

Ο Λευτέρης Λύρατζης ξεχώρισε αγωνιζόμενος στις μικρές ηλικίες του ΠΑΟΚ, κατακτώντας πολλούς τίτλους φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Η πρώτη του συμμετοχή στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ έγινε στις 20 Δεκεμβρίου 2018 και την επόμενη περίοδο δόθηκε δανεικός για ένα χρόνο στον ΝΠΣ Βόλος με τον οποίο πέτυχε το πρώτο του γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο.

Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, διεκδίκησε θέση στη βασική ενδεκάδα και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία στις 12 Δεκεμβρίου 2021.

Οι τελευταίες του εμφανίσεις έχουν στρέψει όλα τα  βλέμματα πάνω του, και πολλοί πιστεύουν ότι μπήκαν οι βάσεις για μια μεγάλη καριέρα τα επόμενα χρόνια.

Τι μας είπε…

Ερώτηση: Σε ηλικία 12 χρονών ήρθες στη Θεσσαλονίκη οικογενειακώς με αποκλειστικό σκοπό την ένταξη σου στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Θυμάσαι ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα όταν  από τη Λυδία Καβάλας και τα τμήματα υποδομής του Κεραυνού Κρηνίδων βρέθηκες ως παιδί σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

Απάντηση: Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που θα αλλάξω ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Ήμουν βέβαια παιδί αλλά υπήρχε αυτή η χαρά του καινούργιου, ότι πας δηλαδή σ’ ένα μεγάλο σύλλογο τον οποίο γνώριζα γιατί ασχολούμουν με το ποδόσφαιρο.

Ερώτηση: Εκείνη την εποχή σου είχε γίνει πρόταση να εγκατασταθείς στην Αγγλία και να ενσωματωθείς με τα τμήματα υποδομής της Άρσεναλ. Είχες λοιπόν να επιλέξεις μεταξύ Άρσεναλ και ΠΑΟΚ. Μπορείς να μας πεις κάτι για εκείνη την περίοδο;

Απάντηση: Πράγματι υπήρχε αυτή η πρόταση από την Άρσεναλ. Σημαντικό ρόλο για την τελική μου απόφαση έπαιξαν οι πολλές συζητήσεις που έκανα με την οικογένεια μου. Τελικά πήραμε την απόφαση να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ και, όπως είπα, ήταν μια απόφαση μετά από πολύ διάλογο με την οικογένεια μου. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν, είναι κάτι που το αφήνουμε πίσω και δεν μετανιώνω καθόλου για την απόφαση που πήραμε να έρθουμε στον ΠΑΟΚ.

 

Σε ηλικία 12 χρονών έρχεται στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ

Ερώτηση: Εντάχθηκες  πολύ γρήγορα στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, φορώντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Τον Δεκέμβριο του 2018, σε ηλικία μόλις 18 χρονών κάνεις την πρώτη συμμετοχή σου στην ανδρική ομάδα. Έπειτα μετακομίζεις ως δανεικός στο Βόλο. Πως ένοιωσες όταν σου είπαν ότι φεύγεις ως δανεικός; Ποια ήταν η ψυχολογία σου στο άκουσμα ότι φεύγεις;

Απάντηση:  Το είδα ως μία πρόκληση γιατί σε αυτή την ηλικία θα είχα την ευκαιρία να παίξω σε μία ομάδα πρώτης κατηγορίας. Ήξερα ότι πήγα ως δανεικός και όχι με ελεύθερο συμβόλαιο, οπότε στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε η σκέψη του γυρισμού.

Πήγα με σκοπό να κάνω όσα παιχνίδια περισσότερα μπορώ και να κερδίσω περισσότερες εμπειρίες για να γυρίσω πιο έτοιμος, διεκδικώντας μια θέση βασικού στον ΠΑΟΚ.

 

Ερώτηση: Το  τελευταίο διάστημα, βλέπουμε ότι είσαι μία από τις επιλογές του προπονητή σου στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Πριν λίγο καιρό σημείωσες και το πρώτο σου γκολ με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα της καθιέρωσης σου στη βασική ενδεκάδα;

Απάντηση: Από την πλευρά μου, στην ηλικία των 21χρονών, μπορώ να σου πω ότι νιώθω πολύ καλά. Κάθε μέρα που περνάει νιώθω πιο δυνατός και πιο έτοιμος για να διεκδικήσω θέση στη βασική ενδεκάδα. Τον τελευταίο καιρό ο προπονητής μου δίνει αυτές τις ευκαιρίες και προσπαθώ να τον βγάζω ασπροπρόσωπο μέσα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και σε κάθε παιχνίδι στόχος είναι η νίκη.

Ερώτηση: Θυμόμαστε ότι ξεκίνησες παίζοντας ως εξτρέμ, πολλές φορές φορώντας τη φανέλα  με το νούμερο 10. Τα τελευταία χρόνια σε βλέπουμε ως μπακ. Πως έγινε αυτή η αλλαγή και ποια θέση πιστεύεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο;

Απάντηση: Αν μου έκανες αυτή την ερώτηση πριν από 4 χρόνια θα σου έλεγα ότι μου αρέσει να παίζω ως εξτρέμ.  Αυτή τη θέση έπαιζα από μικρός και συνέχιζα να παίζω όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ.

Σήμερα όμως, νομίζω ότι μου ταιριάζει περισσότερο η θέση του μπακ και κυρίως στο σύστημα 3-5-2 όπου καλύπτω όλη την πλευρά, φουλ μπακ. Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο σύστημα για μένα αλλά εννοείται ότι μπορώ ν α προσαρμοστώ και σε άλλα συστήματα.

Επειδή έπαιζα ως εξτρέμ, δεν έχω κανένα πρόβλημα ν’ ανεβαίνω συχνά  και να βοηθάω μπροστά.

Ερώτηση: Η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ δεν είναι αυτή που περιμένατε εσείς αλλά και ο κόσμος. Τι νομίζεις ότι συνέβη;

Απάντηση: Πράγματι είχαμε μία κάμψη και παρουσιάσαμε σκαμπανεβάσματα. Χάσαμε αυτή τη σταθερότητα που έπρεπε να έχουμε. Δεν μας ικανοποιεί αυτό αλλά εδώ και μερικούς αγώνες έχουμε αλλάξει αυτό το κλίμα και έχουμε επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε και να αφήσουμε πίσω εκείνη την περίοδο.

Ερώτηση:  Παρακολουθείς τις εξελίξεις εδώ στην Καβάλα και συγκεκριμένα στον ΑΟΚ;

Απάντηση: Παρακολουθώ όσο μπορώ και ξέρω πως είναι η κατάσταση στον ΑΟΚ αυτή τη στιγμή. Θέλω να πιστεύω, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, ότι αυτή η εικόνα θα αλλάξει μετά τις γιορτές. Ο ΑΟΚ είναι ιστορική ομάδα και δεν του αξίζει να είναι σε αυτή την κατάσταση. Περιμένω να δω την ενίσχυση του και την αγωνιστική του ανάκαμψη μετά τις γιορτές.

Ερώτηση:  Θα  σε γυρίσω πάλι πίσω, στον τόπο καταγωγής σου τη Λυδία και τα τμήματα υποδομής του Κεραυνού Κρηνίδων. Κρατάς στη μνήμη σου αυτά τα παιδικά χρόνια;

Απάντηση: Φυσικά και κρατώ πράγματα από εκείνη την περίοδο.  Θυμάμαι ότι πριν φύγω είχαμε πάρει το πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ11. Έχω στη μνήμη μου όλα τα παιδιά που παίζαμε και θυμάμαι ότι ήμασταν μια ωραία παρέα. Πολύ ωραία χρόνια!

 

Ερώτηση: Πως σκέφτεσαι από δω και πέρα την ποδοσφαιρική σου πορεία; Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Απάντηση: Πρώτα θέλω να είμαι υγιής και στη συνέχεια θέλω να πάρω τίτλους με τον ΠΑΟΚ. Το επόμενο σκαλοπάτι για κάθε παίκτη είναι το εξωτερικό αλλά αυτό δεν είναι στις τωρινές μου σκέψεις. Προέχει ο ΠΑΟΚ και η κατάκτηση τίτλων σε όλα τα επίπεδα.

Φυσικά έχω και στο μυαλό μου και την Εθνική ομάδα, με την προϋπόθεση ότι θα αγωνίζομαι στην ομάδα μου και θα τα πηγαίνω καλά.

Μιχάλης Κουμρίδης

 

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close