ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Απόστολος Χρόνης:
«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

 

Απάντηση σε όσα ειπώθηκαν για τη ΔΕΥΑΚ στην επιστολή που υπογράφεται από την πρώην δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης μιλώντας στο kavalapoint.gr.

 

Η απάντηση – δήλωση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ έχει ως εξής:

 «Το τελευταίο διάστημα μερίδα της αντιπολίτευσης ενορχηστρωμένα βάλλει κατά της ΔΕΥΑΚ, με στόχο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη σε μια εποχή που οι πληγές του Covid-19 παραμένουν ανοιχτές. Η κ.Τσανάκα και ο κ.Κουφατζής ψευδώς αναφέρουν ότι το Σεπτέμβριο του 2019 παρέδωσαν μηδενικό χρέος στη ΔΕΥΑΚ. Είναι γνωστό ότι τα μαθηματικά και των δύο είναι άθλια επειδή στη ΔΕΥΑΚ ακόμη ψάχνουμε το υποτιθέμενο προεκλογικό πλεόνασμα ύψους 1.143.000 €. Είναι επίσης λογικό, ο κ.Κουφατζής να μην γνωρίζει την πραγματικότητα επειδή μετά τις εκλογές η παρουσία του στη ΔΕΥΑΚ ήταν αυτή του διάττοντος αστέρα. Η αλήθεια είναι ότι παρέδωσαν χρέη προς το ΕΦΚΑ ύψους 480.000 € , προς την εφορία 130.000 € και προς προμηθευτές πλέον των 880.000 €. Παρέδωσαν μια επιχείρηση με διαλυμένο στόλο οχημάτων και σκαπτικών μηχανημάτων και με ελλιπή εργαλεία καθημερινής χρήσης για τα συνεργεία της επιχείρησης. Το πρώτο οκτάμηνο του 2019 η υστέρηση εσόδων ανήλθε στις 800.000 €, με αποτέλεσμα τα χρέη τρίτων προς τη ΔΕΥΑΚ να υπερβούν τα 4.600.000€.

Χωρίς ντροπή ανησυχούν όψιμα για τη δημόσια υγεία αυτοί που παρέλαβαν τον βιολογικό του Δάτου και τον παρέδωσαν χωρίς να βάλουν ούτε καρφί σ’αυτόν, αυτοί που παρέδωσαν γερασμένο και ελλιπή  ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό της δεκαετίας του ‘70 σε αντλιοστάσια ύδρευσης, παλαιωμένα αντλιοστάσια αποχέτευσης που πλημμυρίζουν και δίκτυα ύδρευσης που ανατινάζονται καθημερινά.

Η κανονικότητα στην οποία είχε περιέλθει η λειτουργία της ΔΕΥΑΚ το πρώτο δίμηνο του 2020 ανακόπηκε βίαια με την εμφάνιση της πανδημίας, κάτι που έγινε σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η έλλειψη ρευστότητας θα αντιμετωπιστεί με τα εργαλεία που μας δίνει η σχετική ΠΝΠ ζητώντας παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΔΕΥΑ, να ενταχθούν όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων για να τύχουμε των ευεργετικών διατάξεων του νόμου. Όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας στηρίζουν τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης και ευελπιστούμε και η κ.Τσανάκα να επανέλθει στη λογική και να ανταποκριθεί, έστω και καθυστερημένα, στο θεσμικό της ρόλο.»

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close