BlogΠρωτοσέλιδα

Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων:
Το συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν καρπώθηκε η κοινωνία!

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Εντός του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι καθυστερήσεις δεδομένες αλλά τουλάχιστον… κάτι συμβαίνει, κάτι γίνεται!

Η ένταξη των αρχαίων Φιλίππων στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς  της Ουνέσκο άνοιξε νέες πόρτες και μοίρασε ελπίδες στους κατοίκους για ανάπτυξη μέσω του τουρισμού.

Ο απολογισμός των διοικήσεων  του δήμου Καβάλας αρχίζει και τελειώνει  με τις φωτογραφίες των πανηγυρισμών και κάποιες ακόμη φωτογραφίες του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Χιλιάδες τουρίστες περνούν και φεύγουν χωρίς να γίνονται ορατοί από τους κατοίκους των διπλανών Κοινοτήτων.

Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε να κινηθούν δεξιά ή αριστερά από τη στιγμή που δεν υπάρχει αρχαιολογικό μουσείο ή έστω ένα πολιτιστικό κέντρο  που θα προσθέσει κάποιες σημαντικές πληροφορίες για  την ευρύτερη περιοχή των Φιλίππων.

Αυτά συμβαίνουν σε άλλες χώρες, όπου οι αντιπρόσωποι των τοπικών αυτοδιοικήσεων σκέφτονται και υλοποιούν έργα προς όφελος των «ζωντανών».

Το περίεργο είναι ότι αρκετοί από τους πολιτικούς μας  ταξιδεύουν συχνά στην Ευρώπη αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν μπορούν ούτε να αντιγράψουν ιδέες.

Συσσωρευμένα λάθη που απομόνωσαν τους πολίτες και την αγορά από τους επισκέπτες.

Κι αντί κάποιοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, κατηγορήσανε τους κατοίκους και τους επαγγελματίες οι οποίοι, όπως είπαν, δεν αναβάθμισαν τις υπηρεσίες τους.

Κάθε προεκλογική περίοδο θυμούνται την δυνατότητα της περιοχής να επωφεληθεί από τον τουρισμό. Το ίδιο ποίημα που πραγματικά κατάντησε βαρετό και μπορώ να πω ότι υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Εδώ και μια δεκαετία δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, καμία ενέργεια που να δείχνει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της αγοράς μέσω του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων.

Η αρχαιολογική υπηρεσία έχει αποκλειστικά στραμμένα τα μάτια της μέσα στην αρχαία πόλη των Φιλίππων και η τοπική αυτοδιοίκηση χρησιμοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  της περιοχής ως φόντο για φωτογραφήσεις.

 

Μιχάλης Κουμρίδης

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close