ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας: απέκτησε ράμπα και αναβατόριο κλίμακας για τα ΑμεΑ

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Η κατασκευή ράμπας ΑμεΑ και η τοποθέτηση αναβατορίου κλίμακας εντός του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας είναι πλέον γεγονός. Μετά από έντονες οχλήσεις χρόνων του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν.Καβάλας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και τις ηγεσίας της διαχρονικά όσον αφορά την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ από τις υπηρεσίες, όπως έκδοση ταυτοτήτων, θεώρηση πιστοποιητικών κλπ, έγιναν οι πρώτες θετικές παρεμβάσεις με τη κατασκευή ράμπας Αμεα και τη τοποθέτηση στη σκάλα της εισόδου αναβατορίου .Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για πλήρη εφαρμογή του νόμου περί προσβασιμότητας που θεωρεί τα δημόσια κτίρια μετά το 2020 αν δεν έχουν υποδομές προσβασιμότητας αυθαίρετα.

Αλλά για να ολοκληρωθεί η μετατροπή του κτιρίου σε προσβάσιμο θα πρέπει να κατασκευαστεί WC ΑμεΑ, οδηγός όδευσης τυφλών και ηχητική αναφώνηση στο ασανσέρ για άτομα με αναπηρία όρασης. Βεβαίως μας χαροποιεί το γεγονός ότι ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου περί προσβασιμότητας στο κτίριο όπου εξυπηρετούνταν με τεράστια δυσκολία τα άτομα με αναπηρία και επιτέλους το χρονίζον αίτημα μας για μετατροπή του κτιρίου από απροσπέλαστο σε μερικώς προσβάσιμο έγινε αποδεκτό.

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας ευχαριστεί τη νέα ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας και τον αστυνομικό διευθυντή για τη λύση που έδωσε στο ευαίσθητο ζήτημα της προσβασιμότητας του αστυνομικού μεγάρου Καβάλας με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις του.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close