ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Χρήστος Ποτόλιας: Σίτιση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων

banner

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τη σίτιση και φροντίδα χιλιάδων ζώων κάθε είδους και με τις εξαγγελίες του κ. Χαρδαλιά για τον τρόπο σίτισης και φροντίδας τους, το πρόβλημα γιγαντώθηκε καθώς  δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης για σίτιση και φροντίδα αδέσποτων και δεσποζόμενων ζωντανών πλασμάτων. Επίσης με τις συγκεκριμένες εξαγγελίες δημιουργήθηκε μία καινούργια αλυσίδα γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες. Επί πλέον τα μαγαζιά εστίασης που τάιζαν κατά τόπους αδέσποτα ζώα είναι κλειστά με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται.

ΡΩΤΑΜΕ τη διοίκηση του Δήμου αν έχει αντιμετωπίσει με συγκεκριμένο τρόπο:

  1. Για τα οικόσιτα ζώα σε εξοχικά εντός και κυρίως εκτός των ορίων του Δήμου που χρειάζεται να σιτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πεθάνουν από την πείνα.
  2. Για τους μεμονωμένους φιλόζωους που μέχρι πρότινος τάιζαν αδέσποτα ζώα σε διάφορες περιοχές και τώρα από φόβο του προστίμου, εφόσον οι βεβαιώσεις μετακίνησης δεν το προβλέπουν.
  3. Για τις περιπτώσεις συμπολιτών μας που επικοινωνούν με το Δήμο, βάσει και των οδηγιών της πολιτείας, για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παρεμβάσεων για αδέσποτα στην περιοχή τους, αλλά ο Δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί λόγω του ότι υπολειτουργεί με μειωμένο προσωπικό λόγω της πανδημίας.
  4. Αν έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούν οι πολίτες που σιτίζουν και φροντίζουν ζώα, όπου δει, ως απολύτως απαραίτητη ανάγκη, ώστε να μπει στη φόρμα μετακίνησης του Υπουργείου, ως ξεχωριστή περίπτωση.

 

Καβάλα 05-04-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close