ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Χρόνης Απόστολος:
«Επιτακτική η ανάγκη εκτέλεσης εργασιών στις εγκαταστάσεις του βιολογικού στο Δάτο»

banner

 

Με απόφαση του, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, ενέκρινε τη σύνταξη μελέτης όπου θα αποτυπώνονται οι εργασίες που πρέπει να γίνουν για να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Δάτου.

Για να φτάσουμε ως εδώ, προηγήθηκε αυτοψία στις εγκαταστάσεις του βιολογικού με εντολή του προέδρου Χρόνη Απόστολου.

Πλέον είναι παραδεκτό απ’ όλους ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του βιολογικού, προβλήματα που πρέπει να λυθούν με τις πιο σύντομες διαδικασίες, αρχίζοντας από τη σύνταξη μελέτης και στη συνέχεια την εκτέλεση των εργασιών που θα αποτυπωθούν στη μελέτη.

 

Ο πρόεδρος της  ΔΕΥΑΚ, Χρόνης Απόστολος, αναφέρθηκε στο ζήτημα του Βιολογικού δηλώνοντας τα εξής :

 

«Πριν από μερικές ημέρες αποφασίσαμε να συντάξουμε μία μελέτη για να αποτυπωθούν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν στις εγκαταστάσεις του βιολογικού στο Δάτο. Σε ένα από τα επόμενα συμβούλια θα προχωρήσουμε και στην ανάθεση της μελέτης.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί γνωρίζαμε και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα ότι υπάρχει μία γραμμή παραγωγής ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν δύο γραμμές.

Εδώ πρέπει να πούμε στους πολίτες ότι δεν ξεκινήσαμε τώρα να ασχολούμαστε με τον βιολογικό του Δάτου. Αυτό έγινε από τη στιγμή που αναλάβαμε και ειδικοί συνεργάτες μας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις. Δημοσιοποιήσαμε ότι υπάρχουν προβλήματα και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε μια σωστή και όσο το δυνατόν πιο γρήγορη λύση.

Τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν στο βιολογικό είναι κυρίως  η προεπεξεργασία, η οποία υπολειτουργεί και χρίζει βελτίωσης. Είναι ένα βασικό κομμάτι για την σωστή λειτουργία όλου του βιολογικού καθαρισμού στο οποίο πρέπει να επέμβουμε. Το δεύτερο βασικό πρόβλημα που εντοπίσαμε είναι ότι ενώ η αρχική μελέτη προέβλεπε δύο παράλληλες γραμμές (δύο δεξαμενές αερισμού, δύο δεξαμενές καθίζησης κλπ), αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία!

Εάν και υπάρχει αυτή τη στιγμή μία μόνο γραμμή, ο βιολογικός λειτουργεί ικανοποιητικά. Εάν όμως θέλεις να κάνεις μία παρέμβαση ή να διορθώσεις κάποια βλάβη, δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη λειτουργία της μιας και μόνο γραμμής που υπάρχει.

Αυτά είναι τα δύο βασικότερα προβλήματα που εντοπίσαμε και αναφερόμαστε κυρίως στην ύπαρξη δεύτερης γραμμής επεξεργασίας γιατί ο εξοπλισμός της μίας και μοναδικής γραμμής είναι παλιός και σίγουρα θα πρέπει να γίνουν συντηρήσεις και επιδιορθώσεις, κάτι που δεν μπορεί να γίνει τη δεδομένη στιγμή.

 

Τι επιπτώσεις έχουν τα προβλήματα αυτά στη λειτουργία του βιολογικού;

 

Τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή καθιστούν αδύνατη τη συγκράτηση όλων των στερεών στην προεπεξεργασία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε ο αερισμός αλλά και η καθίζηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο αλλά και τα αποτελέσματα των μετρήσεων του νερού το οποίο βρίσκεται στην έξοδο, κινούμαστε σε οριακό σημείο αναφορικά με τα επιτρεπτά όρια και σύμφωνα με τις μετρήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο.

Ο Χρόνης Απόστολος, αναφερόμενος στις μετρήσεις που γίνονται μας λέει:

«Γίνονται συνεχώς μετρήσεις του νερού που φεύγει από τον βιολογικό. Τα αποτελέσματα πότε είναι στα «πράσινα» και πότε στα «κόκκινα». Η γενική εικόνα είναι ότι λειτουργεί αλλά δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Εάν δεν παρέμβουμε τώρα, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο κοντινό μέλλον. Γι’ αυτό βιαζόμαστε και όπως σας είπα ήταν το πρώτο πράγμα που κοιτάξαμε όταν αναλάβαμε και κοιτάμε να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Παρόλα αυτά, μέχρι να γίνει αυτό που ξεκινήσαμε, γίνονται όσες εργασίες μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις του βιολογικού.

 

Πηγή: εφημερίδα «ΦΙΛΙΠΠΟΙ»Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close