ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Δεύτερο σεμινάριο Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας από την «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Το Σεμινάριο Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας κερδίζει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών εστίασης

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών του τομέα της εστίασης και μαγείρων, το δεύτερο σεμινάριο Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας που διοργανώνει η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» υλοποιώντας την σχετική απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας. Οι επόμενοι δύο κύκλοι του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στις 7 και 21 Μαρτίου και πάλι στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου «Εσπέρια» της Καβάλας.

 

Στους συμμετέχοντες μίλησαν, ο Προϊστάμενος του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Δημήτρης Χίζαρης για τους υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων, τροφίμων και ποτών όπως και για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

 

Για την μείωση των απορριμμάτων που παράγονται από τα καταστήματα εστίασης και τροφίμων μίλησαν ο Φώτης Τσάγκας και η Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα, στελέχη του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Α.Μ.Θ. – Δ.Ι.Α.ΜΑ.Θ. Η Περιφέρεια παίρνει μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μείωσης των στερών αποβλήτων Urban Waste – Horizon 2020 και η Καβάλα είναι μία από τις δέκα πόλεις της Ευρώπης που παίρνουν πιλοτικά μέρος στο πρόγραμμα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

 

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την επίδειξη μαγειρέματος παραδοσιακών συνταγών από τον καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη που μαγείρεψε χταποδοκεφτέδες Θάσου, τσιγαραστά χόρτα με καβουρμά Παγγαίου και αυγά και αρνάκι με δαμάσκηνα και βερίκοκα.

 

 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close