Photo-Synthesis

ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φίλιππων, Νεαπόλεως & Θάσου για την βεβήλωση των ιερών εικόνων σε παρεκκλήσια της Θάσου

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Με πολλή θλίψη και περίσκεψη και μετά από την σχετική ενημέρωση εκ μέρους των αστυνομικών αρχών σε ό,τι αφορά στην βεβήλωση των ιερών Εικόνων των παρεκκλησίων της ενορίας της αγίας Τριά­δος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ στον Λιμένα της Θάσου, γνωρίζομε στην κοινή γνώμη τα παρακάτω:

Τα όσα θλιβερά συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Θάσου με τους πυροβολισμούς των ιερών εικόνων σε παρεκκλή­σια της παραπάνω ενορίας προκαλούν αισθήματα βαθείας λύπης και μεγάλου προβληματισμού στους κληρικούς μας και σε κάθε χριστιανό.

  • Όπως διεπιστώθη εκ της ερεύνης, η ενέργεια αυτή δεν οφείλεται σε κάποια εκδήλωση μίσους εναντίον της χριστιανικής μας θρησκείας ή χλευασμού των ιερών μας, αλλά βασίσθηκε στην ασεβή και άπρεπη συμπεριφορά ενός ατόμου που έχει ανάγκη από ψυ­χολογική και ιατρική στήριξη και θεραπεία. Η πράξη αυτή ήταν καθαρά μία κίνηση παράλογη και αψυχολόγητη, και οφείλεται στο δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και στην μη ομαλή εφηβική ανάπτυξη του δράστη.
  • Βάσει των σχετικών βεβαιώσεων της αστυνομικής αρχής, το όπλο πού χρησιμοποιήθηκε ήταν αεροβόλο και κατά την παράνομη και α­σεβή αυτή πράξη του δράστη δεν τραυματίσθηκε κάποιος παρ­ευ­ρι­σκόμενος.
  • Από τούδε και εξής, σε όλα τα παρεκκλήσια που ευρίσκονται στο νη­σί της Θάσου, και υπάγονται στις ενορίες της καθ’ ημάς Ιεράς Μη­τροπόλεως ΦΝΘ με την υπεύθυνη παρέμβαση των εκκλησια­στικών συμβουλίων τους, και κατόπιν εντολής του Σεβ. Μητροπο­λίτου μας κ. Στεφάνου θα τοποθετηθούν αμέσως κλειδαριές ασ­φα­λείας, οι οποίες θα ανοίγωνται μόνον κατόπιν συνεννοήσεως με τους κατά τόπους υπευθύνους ιερείς, προκειμένου να διαφυλα­χθούν τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας.
  • Είναι γνωστό σε όλους, ότι κατά το παρελθόν, όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Προκόπιος σε συνεργασία με τους εφημερίους του νη­σιού προέβη στην υποχρεωτική τοποθέτηση κλειδαριών στα εν λόγω παρεκκλήσια, δυστυχώς δέχθηκε εκ μέρους κάποιων ανευ­θύ­νων και κοινωνικά ανωρίμων ανθρώπων μεγάλη αντίδραση και δεν ολοκλήρωσε την απόφασή του αυτή.
  • Άς αντιληφθούν επί τέλους κάποιοι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι, ότι δεν μπο­ρούμε να αφήσωμε τα ιερά παρεκκλήσιά μας εντελώς απρο­στά­τευτα από τις κακόβουλες και άρρωστες καταβολές όλων εκεί­νων που μπορούν μέσα στις επιλογές τος, είτε συνειδητά είτε α­συν­εί­δητα να φθάσουν σε τέτοιες επικίνδυνες και ασεβείς συμπε­ριφορές.

Δεν θα επιτρέψωμε σε οποιονδήποτε θελήση στο μέλλον με τέ­τοιους τρόπους να προσβάλη το θρησκευτικό συναίσθημα του ιε­ρού κλήρου και τους ευσεβούς λαού μας. Ας αναλάβουν όλοι τις ευ­θύνες τους για να μην επαναληφθούν παρόμοια ασεβή για την ορ­θό­δοξη χριστιανική πίστη μας και επικίνδυνα για την ανθρώ­πι­νη ζωή γεγονότα.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close