ΚοινωνικάΣημαντικά

Διαμαρτυρία 100 συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας

banner

Στον αέρα βρίσκεται η επικουρική τους σύνταξη

 

Με σκοπό να σωθεί ο Λογαριασμός Επικούρησης, συγκεντρώθηκαν στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Καβάλας περίπου 100 εργαζόμενοι συνταξιούχοι για να βάλουν τις υπογραφές τους

Οι συνταξιούχοι προσπαθούν να βρουν τα στοιχεία για τον επικουρικό λογαριασμό και τα πως εξαφανίστηκαν τα χρήματα που περιείχε

Η επικουρική τους σύνταξη βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα , αφού οι ασφαλισμένοι στο επικουρικό της τράπεζας και οι συνταξιούχοι πήραν για τελευταία φορά την επικουρικής τους σύνταξη. Η χρηματοδότηση έχει σταματήσει να δίνεται από την μέχρι χθές εγγυήτρια τράπεζα στέλνοντας τους συνταξιούχους προς το ενιαίο επικουρικό σύστημα που πλησιάζει τα 200 ευρώ, ενώ η μέχρι τώρα επικουρική σύνταξη πλησίαζε τα 500-550 ευρώ τον μήνα.

Για τον λόγο αυτό και οι εργαζόμενοι από την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, φοβούμενοι ότι θα αντιμετωπίσουν ανάλογες μελλοντικές καταστάσεις ξεκίνησαν κινητοποιήσεις.

Η καΤσιμπεράκη Δέσποινα, από το Νομαρχιακό παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας για τον Νομό Καβάλας δήλωσε: «οι 100 περίπου συνταξιούχοι της Καβάλας συγκεντρώθηκαν για να βάλουν τη υπογραφή τους στο κείμενο διαμαρτυρίας που έχει προορισμό την Διαχειριστική Επιτροπή του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού ΕΤΕ και εφεξής ΛΕΠΕΤΕ. Η σύνταξή μας δεν είναι ένα επικουρικό ταμείο όπως είναι όλων των άλλων τραπεζών , αλλά είναι ένας επικουρικός λογαριασμός που δημιουργήθηκε το 1949 , συμβλήθηκε η τράπεζα με τους εργαζόμενους με μια σύμβαση για αυτή την υπόθεση. Ο λογαριασμός τροφοδοτούνταν από χρήματα των εργαζομένων της διοίκησης και ότι προέκυπτε από ασφαλιστικές εργασίες της τράπεζας κλπ. Αυτά τα χρήματα μαζεύτηκαν και ήταν τόσα και σύμφωνα με τον τρόπο που επενδύονταν θα μπορούσαν να μας τα δίνουν ες αεί. Ωστόσο η Εθνική Τράπεζα που ήταν εγγυήτρια και διαχειρίστρια του ποσού αυτού , δεν έκανε την σωστή διαχείριση σ αυτό τον λογαριασμό και κάποια στιγμή τα χρήματα εξαφανίστηκαν . Πρώτα απ όλα καταθέτουμε επιστολή με την οποία ζητάμε κάποια πράγματα που αφορούν την κίνηση αυτού του λογαριασμού τα τελευταία χρόνια. Στην Καβάλα είμαστε περίπου 100 άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν όλοι για να υπογράψουν τη επιστολή.»

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close