Κοινωνικά

Διαμαρτυρία για την προοπτική μετεγκατάστασης κι άλλων προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου

banner

 

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από την είσοδο του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, προχώρησαν,  σήμερα Πέμπτη, τα μέλη 11 πολιτιστικών συλλόγων που έλαβαν  μέρος σε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας  για την προοπτική εγκατάστασης νέου αριθμού   προσφύγων και μεταναστών στην Καβάλα.

Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν μεγάλη, τουλάχιστον αυτή που περίμεναν οι διοργανωτές.

Από τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, έδωσε το παρόν ο Βαγγέλης Παππάς και ο Νίκος Ξανθόπουλος.

 

 

Το ψήφισμα των 11 Συνοικιακών Πολιτιστικών Συλλόγων

 

Ψήφισμα των Συνοικιακών Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Καβάλας σχετικά με την φημολογούμενη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»

 

Η Ιστορία, η διαδρομή και οι αγώνες των προγόνων μας, μας επιβάλλουν να φερθούμε με σεβασμό και κατανόηση στο ανθρώπινο δράμα όλων αυτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να βρουν ένα καλύτερο και σίγουρα πιο ασφαλές μέλλον.

 

Η συμπαράσταση και η παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη είναι αυτονόητη αλλά απέχει από αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια τόσο σε αρκετά μέρη της ελληνικής Επικράτειας όσο και στην Καβάλα.

 

Φυσικά και κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αποφασίζει αλλά όχι και να διατάζει. Είναι αδιανόητο να μην λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ανησυχίες των κατοίκων μιας περιοχής και να λαμβάνονται ερήμην τους αποφάσεις, οι οποίες ενδέχεται να αποδειχτούν επιζήμιες για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και την ευημερία των κατοίκων.

 

Η Μόρια, η Σάμος, το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου δεν πρέπει να είναι αποθήκες ψυχών.

 

Δεν είναι αποδεκτή η λογική του να αποσυμφορήσουμε την Μόρια και τα νησιά από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, απλά μεταφέροντας τους αλλού και εν προκειμένω στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου, χωρίς να υπάρχει ένα σαφές σχέδιο δράσης και ίσης κατανομής των προσφύγων και των μεταναστών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, Περιφέρειας και Επικράτειας.

 

Λέμε ΟΧΙ στην με αυτό τον τρόπο επικείμενη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην Καβάλα.

 

Η περιθωριοποίηση ταλαιπωρημένων ανθρώπων σε ένα πρώην στρατόπεδο και η πλήρης αδιαφορία για τις ανησυχίες των κατοίκων της Καβάλας δεν είναι λύση.

 

Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και Βουλευτή Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους κυβερνητικούς βουλευτές κ.κ. Ιωάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο να ενημερώσουν τους αρμόδιους Υπουργούς για την εναντίωσή μας και τις ανησυχίες μας και σε συνεργασία και με άλλους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να λησμονούν πως όλοι κρινόμαστε είτε για τις πράξεις είτε για τις παραλείψεις μας.

 

Ποιοι Σύλλογοι συνυπογράφουν το ψήφισμα

 

Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος « Άγιος Τρύφωνας»

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος « Αγίας Παρασκευής»

Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων Δήμου Καβάλας

Πολιτιστικός Σύλλογος Βύρωνα Καβάλας « Η Μεταμόρφωση»

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου « Ο Δρόμος του Νερού»

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας

Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας « Το Κάστρο»

Σύλλογος Κατοίκων Νεάπολης

Πολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας-ΠεντακοσίωνΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close