ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Διαπαραταξιακές επιτροπές  στο δήμο Καβάλας για την αλλαγή κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και την συσσώρευση φωσφογύψου στη Νέα Καρβάλη

banner

Τη σύσταση  δύο άτυπων διαπαραταξιακών επιτροπών  προανήγγειλε η διοίκηση του δήμου Καβάλας. Η μία αφορά την αλλαγή κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος πρέπει να επικαιροποιηθεί  με βάση τον Κλεισθένη.

Ουσιαστικά πρόκειται για προτάσεις αλλαγών που έχουν ως στόχο να περιοριστεί ο χρόνος ομιλίας και τοποθετήσεων ώστε παράλληλα να μειωθεί και ο συνολικός χρόνος που διαρκούν οι συνεδριάσεις.

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολίτες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις έχουν διαμαρτυρηθεί για τις πολύωρες τοποθετήσεις των αρχηγών παρατάξεων αλλά και των δημοτικών συμβούλων. Τη δεδομένη στιγμή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κώστας Πεφάνης,  επεξεργάζεται τις αλλαγές που θα προταθούν και ο νέος προς ψήφιση κανονισμός θα σταλεί αρχικά για εξέταση προς τους  αρχηγούς των παρατάξεων.

Το βέβαιο είναι ότι η νέα πρόταση θα μειώνει τον χρόνο τοποθετήσεων, προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσει τον εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των συμβούλων.

 

Η δεύτερη διαπαραταξιακή επιτροπή αφορά την εξέταση του προβλήματος συσσώρευσης φωσφογύψου στην περιοχή της Νέας Καρβάλης. Στην διαπαραταξιακή επιτροπή που πρόκειται να συσταθεί προς τα τέλη Αυγούστου, θα συμμετέχουν και ειδικοί που θα εξετάσουν και θα ενημερώσουν τις παρατάξεις για τον κίνδυνο που υπάρχει από τη συσσώρευση φωσφογύψου που τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close