Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

Πολιτική

Δηλώσεις Γιάννη Πασχαλίδη για επίσκεψη ΠτΔ, εγκαίνια Μεγάλης Λέσχης & αποκαλυπτήρια προτομής αγωνιστή Ιλαρίωνος Καρατζόγλου

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Δελτίο Τύπου 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης είχε σήμερα την τιμή και τη χαρά να συνοδεύει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στην πόλη μας, στη διάρκεια της οποίας, μάλιστα, αναγορεύτηκε επίτιμη Δημότης, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν της.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε, επίσης, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καβαλιώτη οπλαρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821,  Ιλαρίωνα Καρατζόγλου, που από σήμερα θα «κοσμεί» τον προαύλιο χώρο του κτιρίου της ΠΕ Καβάλας. Ο Ιλαρίων Καρατζόγλου, κατά μαρτυρία του στρατηγού Μακρυγιάννη, υπήρξε αξιωματικός του οπλαρχηγού Τάσου Καρατάσου, αγνός πατριώτης, φιλελεύθερος και πολύ γενναίος άνδρας με συμμετοχή στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας. Μετά τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους συμμετείχε και σε κίνημα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, δίνοντας τη ζωή του ως ήρωας του μακεδονικού ελληνισμού. Τον μέχρι σήμερα, δυστυχώς, άγνωστο για τους σύγχρονους συντοπίτες του Καβαλιώτη ήρωα «ανακάλυψε» μετά από ενδελεχή έρευνα ο εκπαιδευτικός, φιλόλογος και αρχαιολόγος Δημήτρης Κουγιουμτζόγλου, στον οποίο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, όπως, άλλωστε, και σε όλους τους εμπνευστές και δημιουργούς της προσπάθειας αυτής για την ανάδειξης της Ιστορίας μας.

Η αγόρευση της κ.Σακελλαροπούλου ως επιτίμου Δημότη, η αποκάλυψη της προτομής του Ιλαρίωνα Καρατζόγλου αλλά και η τιμή που έκανε στους Καβαλιώτες να εγκαινιάσει την ανακαινισμένη “Μεγάλη Λέσχη” αποτελούν κορυφαία γεγονότα. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Βουλευτής θα ήθελε να συγχαρεί διαχρονικά όλους τους Δημάρχους και τα Δημοτικά συμβούλια που συνέβαλαν στην εντυπωσιακή αποκατάσταση αυτού του κτιρίου,  όπως επίσης και τη διοίκηση και τα μέλη της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας, που είναι η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, για τη μακρόχρονη και ουσιαστική προσφορά τους στην κοινωνία της Καβάλας, ευχόμενος ολόψυχα να γίνει η «Μεγάλη Λέσχη» σημείο Πολιτισμού και δημιουργίας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης προχώρησε στην κάτωθι δήλωση: «Εύχομαι να πάνε όλα καλά, τέτοιες στιγμές μας γεμίζουν αισιοδοξία και ανάταση  και αποδεικνύουν ότι όταν είμαστε ενωμένοι και δουλεύουμε συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Είθε η προτομή του Ήρωα Ιλαρίωνα Καρατζόγλου, που βρίσκεται εδώ, στην παραλία της Καβάλας, και είχαμε την τιμή να την αποκαλύψει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, να γίνει ο φωτοδότης Φάρος για την απόδοση της διαχρονικής τιμής στους Ήρωες των αγώνων της Πατρίδας μας και φωτεινό παράδειγμα για όλους μας»

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close