ΚοινωνικάΟικονομίαΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

Δηλώσεων συνέχεια για την ΒΦΛ- Σειρά παίρνει η Ομοσπονδία Εργατο-υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος

"Οι άνθρωποι του Λαυρεντιάδη δεν μπορούν να παρουσιάζονται ως απόστολοι των εργαζομένων!"

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Δηλώσεων συνέχεια για το πολύ σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και τις ανεξόφλητες οφειλές στην ΔΕΠΑ. Μετά το κοινό ψήφισμα των φορέων το οποίο εκδόθηκε τις προηγούμενες μέρες, οι οποίοι στηρίζουν ομόφωνα την συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας, το οποίο ασφαλείς πηγές λένε ότι έχει αποσταλεί σε όλα τα υπουργικά γραφεία και για το οποίο έχει ενημερωθεί ακόμα και ο πρωθυπουργός, θέση για το θέμα παίρνει τώρα η Ομοσπονδία Εργατο-υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αμφισβητεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων των Λιπασμάτων Καβάλας και αφήνει αιχμές προς την νομιμότητα της εκπροσώπησης των εργαζομένων από τους εν λόγω κυρίους.

Διαβάζουμε αναλυτικά στο δελτίο τύπου:

“Το τελευταίο διάστημα με τη συνοδεία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρατηρείται ότι κάθε είδους θεσμικοί παράγοντες της περιφέρειας Καβάλας πραγματοποιούν συναντήσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα που αυτοαναγορεύθηκαν – με την…”ευχή” του Λαυρέντη – εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας!

Ως Ομοσπονδία έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατεί στα Λιπάσματα Καβάλας γνωρίζοντας πολύ καλά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φερόμενου ως ιδιοκτήτη της επιχείρησης…

Ως Ομοσπονδία ζήσαμε από κοντά την πλήρη κατάργηση των εργασιακών σχέσεων όλων των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας.

Ζήσαμε από κοντά τις 200 περίπου απολύσεις με την καταστρατήγηση κάθε νόμιμου εργασιακού δικαιώματος με μία πρωτοφανή βαρβαρότητα.

Ως Ομοσπονδία γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι γνώριζαν και γνωρίζουν ένα και μοναδικό Σωματείο στα Λιπάσματα Καβάλας που έχει γίνει επίσης γνωστό στο πανελλήνιο για τον αγώνα που έδωσε επί 18 ολόκληρους μήνες απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία ώσπου να έρθει η δικαίωση.

Ως Ομοσπονδία γνωρίζουμε ότι συμμάχους απέναντι στους απολυμένους εργαζόμενους η Διοίκηση της εταιρείας,  είχε τους αυτοαναγορευμένους εκπροσώπους των εργαζομένων που σήμερα επισκέπτονται τους θεσμικούς παράγοντες στην Καβάλα.

Ως Ομοσπονδία γνωρίζουμε ότι και οι θεσμικοί παράγοντες έχουν απόλυτη γνώση ποιους και τι εκπροσωπούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που τους επισκέπτονται.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι ποτέ δεν ψηφίστηκαν από τους εργαζόμενους ενώ τα υποτιθέμενα Σωματεία δεν είναι τίποτα άλλο από διορισμένες διοικήσεις.

ΓΝΩΡΖΟΥΝ την αντεργατική τους συμπεριφορά απέναντι στους απολυμένους συναδέλφους τους, χωρίς αυτούς ποτέ ο εργοδότης δεν θα προχωρούσε στην ωμή καταστρατήγηση δικαιωμάτων και αξιών των εργαζομένων.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά ότι είναι αχυράνθρωποι της Διοίκησης των ELFE,   προκειμένου αυτή να παρουσιάσει ένα φιλεργατικό προσωπείο που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι που υποκριτικά ισχυρίζονται ότι τους εκπροσωπούν, εργάζονται ως σκλάβοι σε γαλέρα χωρίς τα στοιχειώδη ατομικά και συλλογικά  εργασιακά δικαιώματα.

Είναι ξεκάθαρο για μας ότι και οι θεσμικοί παράγοντες στην Καβάλα δεν τίμησαν την αυτονόητη θεσμική τους υποχρέωση να σταθούν απέναντι στις πολιτικές Λαυρεντιάδη  και του όποιου επιχειρηματία χρησιμοποιεί αντίστοιχες νοσηρές πρακτικές.

Πολλοί από αυτούς δεν τήρησαν καν την αξιολογική ουδετερότητα, αλλά αντιθέτως στρατεύτηκαν μαζί του για τους δικούς τους γνωστούς ή άγνωστους λόγους.

Σήμερα κινούνται και πάλι στην ίδια κατεύθυνση και με αφορμή τις δικαστικές αποφάσεις ΔΕΠΑ – ELFE ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο με δήθεν περιτύλιγμα το ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους και στηρίζουν τον αφέντη Λαυρέντη!

Αρκετά πλέον με το θέατρο του παραλόγου που χρόνια τώρα παίζεται εις βάρος της κοινωνίας με σκηνοθέτη τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Τα Λιπάσματα Καβάλας είναι η μοναδική Βιομηχανία Λιπασμάτων της χώρας μας με μεγάλες και ανεξάντλητες δυνατότητες παραγωγής.

Θα μπορούσε και έπρεπε να είναι απόλυτα κερδοφόρα αν ο επιχειρηματίας ήταν φερέγγυος προς κάθε κατεύθυνση.

Ευθύνη της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον για τα Λιπάσματα Καβάλας μακριά από την απόλυτη διαπλοκή που υπάρχει σήμερα.

Ως Ομοσπονδία παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνουμε όταν θεωρούμε σκόπιμο.

Στηρίζουμε και είμαστε δίπλα στο ένα και μοναδικό Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Βιομηχανίας Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης Καβάλας, ένα Σωματείο αναγνωρισμένο από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα της χώρας μας.

Καλούμε, λοιπόν, τους εργαζόμενους να απομονώσουν τα φερέφωνα του εργοδότη γιατί δεν έχουν ούτε θα έχουν καμία σχέση με αυτούς.

Γραμματεία  Τύπου  Ο.Ε.Χ.Β.Ε.”

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close