ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Δήμαρχος Καβάλας:
«Το πρώτο μέλημα  κάποιων θεσμικών ήταν να εξαπολύσουν εναντίον μου επίθεση»

banner

 

 

Συνέντευξη τύπου δόθηκε στο δημαρχείο Καβάλας παρουσία της δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα, της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών  Ευαγγελίας Δρακονάκη και  του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου.

Σύμφωνα με τη θέση της διοίκησης η οποία στηρίχθηκε στην παρουσίαση εγγράφων, η γέφυρα ανήκει στη δικαιοδοσία του δημοσίου.

Ωστόσο ζητήθηκε η συνεργασία όλων των φορέων για να αναζητηθούν oι αιτίες της πτώσης.

Ο Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος είναι και δικηγόρος, είπε τα εξής μεταξύ άλλων: «Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι χαρακτηρισμένος και εγγεγραμμένος και στο μητρώο οδών ως Ε2, εθνική οδός – οδικό δίκτυο 2. Το Ε2 μέχρι το 2005 αρχικώς και μετά όταν γινόταν τμήματα της Εγνατίας οδού ήταν αποκλειστικά αρμοδιότητας της περιφέρειας. Το 2005 με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, με τότε υπουργό τον κ. Σουφλιά, χαρακτηρίστηκε το συγκεκριμένο κομμάτι εθνική οδός νούμερο 2, άρα αρμοδιότητα περιφέρειας, τότε της Νομαρχίας. Εν συνεχεία, κατ’ εξουσιοδότηση του νόμου αυτού ορίστηκαν ποιες είναι οι αρμοδιότητες της περιφέρειας για τα θέματα συντήρησης. Αφού διευκρινίζεται και αυτό το κομμάτι για την συντήρηση και ποιος έχει την αρμοδιότητα για τη συντήρηση, εκδίδονται κάποια ΦΕΚ, το 2007 το οποίο επικαλούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιθετική ανακοίνωση που έβγαλαν, πλην όμως δεν έχουν όλα τα δεδομένα. Υπάρχει ένα επιπλέον ΦΕΚ το 2008 και ένα ΦΕΚ του 2011.

Κατά την άποψή μας σε όλα αυτά τα ΦΕΚ, η αρμοδιότητα της συντήρησης είναι είτε της περιφέρειας είτε του Κράτους»

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι μόνο ο μισός δρόμος, δηλαδή αυτός που είναι δίπλα στο νοσοκομείο ανήκει στο δήμο Καβάλας.

Η δήμαρχος Καβάλας αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που όπως είπε δέχθηκε προσωπικά λέγοντας τα εξής: «το πρώτο μέλημα  κάποιων θεσμικών ήταν να εξαπολύσουν εναντίον μου επίθεση. Έλεος! Όλα έχουν ένα όριο, χωρίς γνώση των δεδομένων, χωρίς τη στοιχειώδη αίσθηση του σεβασμού και της αυτοσυγκράτησης που απαιτούν τέτοιες στιγμές. Ήμασταν τυχεροί που δεν είχαμε θύματα».

Η δήμαρχος σχολίασε και τις θέσεις της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι «Κάποιοι πανηγύριζαν αυτό το βράδυ και κάποιοι άλλοι παρακαλούσαν να υπάρχουν θύματα».

Αναφορές γίνανε και στα διόδια με την δήμαρχο Τσανάκα να λέει: «Τώρα είναι η ώρα πρώτον τελεσίδικα να μην μπουν τα διόδια, και δεύτερον επιτέλους να τελειώσει η Περιμετρική».Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close