Photo-Synthesis

ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Δήμητρα Τσανάκα:  Χάσαμε τη μάχη της αλλαγής όδευσης…  δεχόμαστε τα έργα ύδρευσης και άρδευσης ύψους 6 εκ. ευρώ! Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

 

Μετά από την τελευταία συνάντηση με στελέχη της εταιρείας ΤΑΡ, η διοίκηση του δήμου Καβάλας πήρε θέση. Καταρχήν με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε αλλά και από την τοποθέτηση της δημάρχου Καβάλας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τα δεδομένα επιτάσσουν, όπως είπε, να επικρατήσει η λογική και ο δήμος Καβάλας να δεχτεί τα 6 εκατομμύρια ευρώ για έργα άρδευσης και ύδρευσης στα τενάγη Φιλίππων.

 

Η ίδια η δήμαρχος ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτηση της στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

 

«Το θέμα της αλλαγής όδευσης απασχολεί πολλά χρόνια το δήμο Καβάλας. Πάντα ήμουν δίπλα σε αυτούς που αγωνίζονταν ενάντια στην συγκεκριμένη όδευση, αν και ορισμένοι προσπαθούσαν να με κρατήσουν έξω από αυτή την κοινή προσπάθεια. Ο Θέμης Καλπακίδης το κατάλαβε και γνωρίζει πολύ καλά ότι πάντα ήμουν με την πλευρά τους.

Θα πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές, ιδιαίτερα μετά την τελευταία συνάντηση που οδηγηθήκαμε  σε «Βατερλό».

Υπάρχουν πλέον ορισμένα δεδομένα τα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε:

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν δώσει πράσινο φως. Ιδίως η τωρινή κυβέρνηση που ήταν περισσότερο κατηγορηματική. Άλλα λέγανε προεκλογικά και άλλα κάνουν. Ο υπουργός κος Σταθάκης μας είπε ξεκάθαρα ότι αυτή είναι η όδευση και δεν αλλάζει.

Υπάρχουν όλες οι άδειες και όλες οι εγκρίσεις για την συγκεκριμένη όδευση. Εγώ δεν υπέγραψα καμία διευκόλυνση μέχρι τώρα και το γνωρίζουν όλοι.

Παρά την προσφυγή του δήμου Καβάλας και των αγροτών, το συμβούλιο της επικρατείας αποφάσισε,  δυστυχώς,  υπέρ της συγκεκριμένης όδευσης.

Ο δήμος καβάλας εκ του νόμου δεν απαιτείται να συναινέσει ή να συμπράξει με την συγκεκριμένη όδευση. Μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να απαιτείται η έγκριση από το δήμο Καβάλας.

Κυβερνήσεις, νόμοι και  δικαστικές αποφάσεις  είναι υπέρ τους, σε συνδυασμό και με την  έλλειψη αρμοδιότητας από την πλευρά του δήμου Καβάλας.

Προσωπικά εξάντλησα κάθε περιθώριο. Μαζί με τον σύλλογο των αγροτών παλέψαμε σκληρά και αυτό οδήγησε στα υψηλά ανταποδοτικά οφέλη που μας δώσανε.

Κάναμε αλλεπάλληλες συσκέψεις, με αρνήσεις και σταθερή θέση.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι μετά την τελευταία απόφαση του ΣΤΕ δεν πρέπει «να χτυπάμε το κεφάλι στον τοίχο»  ούτε μπορούμε πλέον ν΄ αλλάξουμε  το αποτέλεσμα.

Ο σεβασμός στο σύνταγμα, στους νόμους και στις δικαστικές αποφάσεις είναι δεδομένος.

Ρωτώ προς όλους: Πως θα μπορούσε με αυτά τα δεδομένα να αλλάξει η όδευση;

Τι θα μπορούσε να κάνει ο δήμος και δεν το έκανε; (Φυσικά πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας)

Το ζητούμενο πλέον είναι πως θα βγει ωφελημένη η κοινωνία.

Η άμεση έναρξη δύο έργων πνοής, ύψους 6 εκατομμυρίων,  είναι πολύ σημαντικό και θα επιλύσει προβλήματα δεκαετιών. Αυτό το πετύχαμε μαζί με τους αγρότες.

Δεν είναι «καθρεφτάκια τα 6 εκ. ευρώ». Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ως ανταποδοτικό όφελος από τον ΤΑΡ.

Εμείς νομίζαμε ότι τα χρήματα θα τα βάλει το υπουργείο. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΡ έχει ήδη  εγκρίνει  την πίστωση 6 εκ. ευρώ.

Η αποζημιώσεις των καλλιέργειών αυξάνονται σε διάρκεια.

Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιδιότητας μου,   προτάσσω το γενικό συμφέρον των πολιτών. Όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να προτάσσουμε το γενικό καλό.

Είναι μονόδρομος να εμείνει το δημοτικό συμβούλιο στην αρχική απόφαση, δηλαδή να δεχθούμε την χρηματοδότηση μέσω του ΤΑΡ.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close