ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Δημοπρατείται το έργο που αφορά την επεξεργασία προϊόντων κλαδέματος στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες που αφορούν την Κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης πρασίνων στις Κρηνίδες και το έργο δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες .

Η εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε χώρο  7 περίπου στρεμμάτων βρίσκεται νότια των Κρηνίδων, στις παρυφές των τεναγών.

Με απλά λόγια…

Το έργο θα κατασκευαστεί νότια των Κρηνίδων, σε μια έκταση περίπου 7 στρεμμάτων. Πρόκειται για μια ιδέα που αρχικά είχε ως στόχο να δημιουργηθεί ένα σημείο όπου θα μαζεύονταν  τα προϊόντα κλαδέματος.

Η αρχική αυτή πρόταση είχε ξεκινήσει πριν από 5 χρόνια αλλά είχε «φρενάρει» στις νόμιμες διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν για να λειτουργήσει σωστά.

Το 2017 αποφασίσθηκε να συνταχθεί μελέτη ώστε να κατασκευαστεί μία οργανωμένη μονάδα κομποστοποίησης κι όχι απλά ένα σημείο απόθεσης κλαδιών και χόρτων. Το 2018 κατατέθηκε η πρόταση στην Περιφέρεια αλλά αυτή επέστρεψε πίσω επειδή υπήρχαν πολλές ελλείψεις στη μελέτη που κατατέθηκε.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Καβάλας, η μελέτη συντάχθηκε σχεδόν από την αρχή  πριν από ενάμισι χρόνο και κατατέθηκε εκ νέου για χρηματοδότηση. Τα «καλά νέα» ήρθαν πριν από μερικές μέρες με την έγκριση   χρηματοδότησης της μονάδας από την αρμόδια Περιφέρεια.

Η νέα αυτή μονάδα θα έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 1000 τόνων πρασίνου το χρόνο.

Τα κλαδιά και τα χόρτα θα έρχονται στο σημείο εκείνο, θα ζυγίζονται, θα θρυμματίζονται και στη συνέχεια θα οδηγούνται στη μονάδα κομποστοποίησης για να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια και ως  λίπασμα .

Για τη σωστή λειτουργία της μονάδας θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο υπάλληλοι σε καθημερινή βάση.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close