ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace) καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου 2013, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου.
Βασικός στόχος του εορτασμού είναι να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων, τον Δήμο Νυρεμβέργης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΜΕΤΑδραση, θα υλοποιήσει το παιδαγωγικό πρόγραμμα αθλητισμού, αθλοπαιδιάς και δημιουργικής απασχόλησης, ” “Together in sport”, το οποίο έχει ως κύριο αντικείμενο την προαγωγή της πνευματικής ευεξίας, την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την επανένταξη των ανηλίκων αιτούντων άσυλο στην ελληνική κοινωνία.
Το έργο επικεντρώνεται ειδικά στους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο που διανέμουν σε δομές φιλοξενίας ή καταυλισμούς προσφύγων.
Ο βασικός στόχος του έργου είναι να επιτρέψει στους ασυνόδευτους ανήλικους αιτούντες άσυλο να συμμετάσχουν σε ένα ευρέως φάσματος αθλητικό πρόγραμμα, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με ουσιαστικές δραστηριότητες ψυχαγωγίας.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με εθελοντές προπονητές, οποίοι θα εκπαιδευτούν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για την παροχή και την επίβλεψη των αθλητικών δραστηριοτήτων.
Το έργο θα υλοποιηθεί αρχικά στον Δήμο Καβάλας, λόγω της μακροχρόνιας αδελφοποίησης με την πόλη της Νυρεμβέργης και εν συνεχεία θα επεκταθεί και σε άλλες τοπικές κοινότητες ανά την ελληνική επικράτεια.
Προοπτική του συγκεκριμένου έργου είναι να υπάρξει ένα κοινωνικό αποτύπωμα μετά τη λήξη του προγράμματος με την παροχή αθλητισμού εξοπλισμού στις τοπικές κοινότητες, οι οποίες με τη σειρά τους θα τον διανείμουν για μόνιμη χρήση στις σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας και τους αθλητικούς συλλόγους.

Το “Together in sport” εκτελείται από τη Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Ομοσπονδία, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΜΕΤΑδραση, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close