ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

Δήμος Καβάλας: Χωρίς εργάτες καθαριότητας και οδηγούς!

banner

 

Στην ερώτηση εάν μας λείπουν εργάτες καθαριότητας ή οδηγοί (χειριστές μηχανημάτων), η απάντηση είναι «ναι σε όλα»!

Από την Άνοιξη φάνηκε ότι θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στον τομέα καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων.

Από το 2010  εφαρμόστηκε η απαγόρευση μόνιμων προσλήψεων στην τοπική αυτοδιοίκηση και μόλις πριν από μερικούς μήνες (οκτώ χρόνια μετά) πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη (δεν εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα) και δεν γνωρίζουμε ούτε καν τον ακριβή αριθμό αυτών που τελικά θα έρθουν.

Οι λύσεις μέσω των προσλήψεων εργατών δίμηνης ή πεντάμηνης διάρκειας φαντάζουν ως «ασπιρίνη» σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν ενώ σε όλα αυτά προστέθηκε και η «απόρριψη» της αίτησης πρόσληψης εργατών με δίμηνη διάρκεια που κατατέθηκε από το δήμο Καβάλας.

Ενδεικτικό είναι, όπως μας ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Καβάλας, Ανέστης Τσουρουκίδης, ότι υπάρχουν οχήματα καθαρισμού αλλά δεν υπάρχουν οδηγοί με το αντίστοιχο δίπλωμα χειριστή.

Οι φωτογραφίες με κοινόχρηστους χώρους γεμάτους χόρτα κατακλύζουν το διαδίκτυο και ο αγώνας δείχνει άνισος, με αποτέλεσμα ακόμη και μέλη της διοίκησης να παραδέχονται ότι «οι πολίτες έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρος ο δήμος Καβάλας, με μια τεράστια έκταση του πρώην δήμου Φιλίππων με 19 οικισμούς, εξυπηρετείται με δύο μηχανήματα καθαρισμού (τα οποία διέθετε ο πρώην δήμος Φιλίππων): ένα γκρέιτερ κι έναν εκσκαφέα.

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις δημιούργησαν νέα πρόσθετα προβλήματα σε δρόμους, κυρίως χαλικόστρωτους στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Φιλίππων.

Η τοπική αυτοδιοίκηση «στενάζει» και αυτό δεν αφορά μόνο το ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας αλλά γενικότερα τον τρόπο οργάνωσης που αφορά τομείς όπως τις προμήθειες, τις εκτελέσεις έργων και συντηρήσεων με αυτεπιστασία.

Ο δήμος Καβάλας   διαθέτει τεχνίτες μετρημένους στα δάχτυλα για συντήρηση  και επισκευή. Αυτή την περίοδο δεν διαθέτει ούτε έναν μαραγκό ενώ με μόλις τρεις οικοδόμους τεχνίτες προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις τεράστιες ανάγκες ενός μεγάλου δήμου.

Μιχάλης Κουμρίδης

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close