ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για το θέμα των καθαριστριών

banner
Σύμφωνα με τα νέα εξειδικευμένα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2021 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η δια ζώσης παράδοση των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας, με εξαίρεση τα Λύκεια, θα συνεχιστεί κανονικά και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για τη διασφάλιση των απαραίτητων κανόνων καθαριότητας και υγιεινής στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας, σε περίπτωση αλλαγής των δεδομένων των δεδομένων από την πιθανή αύξηση των περιστατικών λοίμωξης covid-19, ο Δήμος Καβάλας, απευθυνόμενος στη Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, ζήτησε εγκαίρως να ενημερωθεί για το ενδεχόμενο παράτασης των τετράμηνων συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας.

Αντίστοιχο ερώτημα προς τη Διευθύντρια της εν λόγω Υπηρεσίας, έθεσε 11 ημέρες αργότερα (23/2) και ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επικαλούμενος τις εγκυκλίους 91546 (24/12/2020) και 9755 (08/02/2021).

Η απάντηση που εστάλη προς τον Δήμο Καβάλας από τη Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα ήταν αρνητική, καθώς, όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, οι προαναφερόμενες συμβάσεις συνήφθησαν με τις ειδικές διατάξεις του 39 του ν. 4722 (ΦΕΚ Α’ 177) και ως εκ τούτου δεν δύναται να παραταθούν.

Κατόπιν των ανωτέρω και με βάση τις τρέχουσες ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, εξαντλώντας τα περιθώρια που της παρέχει η ισχύουσα νομοθεσία, αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας τη μετατροπή των συμβάσεων 5 καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, όπως επισυνέβη προ ολίγων ημερών (8/2) με τις συμβάσεις άλλων 13 καθαριστριών, και την αύξηση του ωραρίου εργασίας για τις υπολοίπες 54 καθαρίστριες κατά μία (1) ώρα.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close