ΠολιτικήΣημαντικά

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου / δημοτικής αρχής

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1-7/1/2018)

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΟΔΙ… ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Την Πρωτοχρονιά μετά την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος νωρίτερα έσπασε το ρόδι για το καλό και δεξιώθηκε επισκέπτες και δημότες στο γραφείο του. Παρέστησαν ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος, ο διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος κ. Κεφαλάς, ο οποίος κέρδισε και το φλουρί στη κοπή της πίτας, δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς και αρχές του τόπου. Παρέστησαν ακόμη, και οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Πασσαλίδης , Γκουλφάς  και Μαρινάκης αλλά και αρκετοί πολίτες.  Σε χαλαρό κλίμα λόγω της ημέρας , ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καλεσμένους του για θέματα που αφορούν τον τόπο.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗ  ΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΟN ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

Τη ΔΕΥΑΝ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, όπου ενημερώθηκε ύστερα από διεξοδική συζήτηση από την διοίκηση της ΔΕΥΑΝ, τον Πρόεδρο κ. Παναγιωτίδη Γιώργο, και τον Αντιπρόεδρο κ. Αργυράκη Μιχάλη αλλά και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφα και την   κα Τσολάκη, για την εξέλιξη έργων και μελετών που αφορούν την επιχείρηση καθώς και το νέο προγραμματισμό έργων.

Στη συνέχεια,  ο Δήμαρχος μετέβη στην περιοχή του Βιολογικού συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ, όπου παρουσία του υπεύθυνου στον Βιολογικό κ. Φωτιάδη αλλά και του εργολάβου κ. Μπούτσιου ξεναγήθηκε  στις νέες εγκαταστάσεις. Ο κ. Μπούτσιος ανέφερε στον Δήμαρχο κατά την διάρκεια της ξενάγησης των νέων εγκαταστάσεων στις εργασίες που υπολείπονται προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ

Στην Οικονομική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στον Δήμο Νέστου, κατακυρώθηκαν τα πρακτικά με ανάδειξη μειοδότη για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού ύψους 30.000€ καθώς και για την προμήθεια ημιβυθιζόμενων κάδων ύψους 12.500€

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ- Η «ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, ύστερα από την αναβολή της εκδήλωσης την  προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακών καιρικών συνθηκών, η «Νύχτα των Αστεριών». Η εκδήλωση ξεκίνησε με ξεχωριστές μελωδίες από την Φιλαρμονική του Δήμου, ακολούθησε επίδειξη χορών zumba  (παιδιών και ενηλίκων) από το Studio Prana «Απόλυτη Ενέργεια» και επίδειξη από όλα τα τμήματα του Αθλητικού Συλλόγου Kick Boxing Χρυσούπολης.

Εντυπωσιακή ήταν η παράσταση που έδωσαν το συγκρότημα Fire Dance με μοναδικές χορογραφίες, με φλεγόμενα κοντάρια, πυρσούς, βεντάλιες και πυροτεχνήματα ενώ τους συνόδευαν ηλεκτρικό τσέλο και κρουστά συνθέτοντας μια μαγική ατμόσφαιρα που κατέπληξε και εντυπωσίασε τους εκατοντάδες θεατές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ηρώων.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν το εκπληκτικό ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων οι Fortissimo, που συνδύασαν εκπληκτικά την κλασική μουσική με τα μοντέρνα ακούσματα της ποπ, ροκ και λάτιν. Τέσσερις όμορφες κοπέλες δημιούργησαν αίσθηση στην εκδήλωση με τον τρόπο που παρουσίασαν τη μουσική τους στο κοινό.

Μια μοναδική συναυλία ακολούθησε έμπροσθεν της Εθνικής τράπεζας από τους «ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ», την γνωστή παρέα μουσικών από την Δράμα που σκόρπισαν κέφι μέσα από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Την βραδιά των αστεριών πλαισίωσαν εξαιρετικά ο Σύλλογος Μικρασιατών Δήμου Νέστου «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ», ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρνης και  ο Πολιτιστικός Λαογραφικός  Σύλλογος Ερατεινού με τα χορευτικά τους τμήματα.

Σημαντική ήταν η συμβολή των παραπάνω Συλλόγων αλλά και του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Καρυάς, των Ποντίων και των Θρακιωτών οι οποίοι πρόσφεραν σε διάφορα σημεία της πόλης ζεστά εδέσματα, ζεστή κομπόστα και κάστανα.

Ξεχωριστή η παρουσία των  συντοπιτών  μας, Μικρασιατών  κ. Άγγελου Συνανίδη με την σύζυγο του, οι  οποίοι προσέφεραν με παραδοσιακό τρόπο μαλεμπί.

Ο Δήμος Νέστου πρόσφερε στα εορταστικά περίπτερα που είχε στήσει στην Πλατεία Ηρώων άφθονο κόκκινο κρασί.

Ήταν μια νύχτα που είχε πολύ κέφι, πλήθος πολιτών ενώ η κίνηση  στα μαγαζιά ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Ο Δήμαρχος Νέστου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσε τις καλύτερα στολισμένες για τα Χριστούγεννα, βιτρίνες καταστημάτων, σε διαγωνισμό που εδώ και καιρό είχε γνωστοποιηθεί στους καταστηματάρχες. Καλύτερες βιτρίνες αναδείχθηκαν αυτές των καταστημάτων «BEBEDA» της κας Νταλάκου Αντωνίας και «ΠΡΟΒΑ ΝΥΦΙΚΟΥ» του κ. Αθανασιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κεντρική οδός, Βενιζέλου, αλλά και η παράλληλη αυτής, Ηφαίστου, πεζοδρομήθηκαν σχεδόν όλη τη νύχτα προκειμένου ο κόσμος να κινείται ελεύθερα ενώ πολλά ήταν και τα καταστήματα που ετοίμασαν εξαιρετικές εκδηλώσεις προσφέροντας κι αυτοί το δικό τους φως στη Νύχτα των αστεριών.

ΡΕΜΠΕΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Μια εξαιρετική μουσική παράσταση με αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη δόθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορωδίας «ΟΡΦΕΑΣ», την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου , στο Δημοτικό Θέατρο. Ήταν μια υπέροχη μουσική βραδιά που την απόλαυσαν πολλοί συνδημότες μας καθώς και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Κάτω από έναν λαμπερό ήλιο πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου, στο γραφικό λιμάνι της Κεραμωτής , και συγκεκριμένα στη σκάλα του λιμανιού.

Αποτελεί πλέον παράδοση ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Κεραμωτή όπου φέτος ειδικά συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου λόγω του πολύ καλού καιρού που επικράτησε εκείνη την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος ο Δήμος Νέστου προσέφερε  τον αγιασμό σε ειδικά γυάλινα μπουκαλάκια τα οποία προμηθεύτηκαν οι πιστοί, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τη κίνηση αυτή.

Στην τελετή του αγιασμού των υδάτων παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα, ο Πρόεδρος Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Πάρης καθώς και ο τοπικός σύμβουλος κ. Αραμπατζάκης Ιωάννης και η κα Σκορδά Κατερίνα.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΝ

Από το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου, εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ επιχειρούσαν για την αποκατάσταση της βλάβης  του κεντρικού αγωγού ύδρευσης η οποία και τελικά αποκαταστάθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής, χάρης στην άμεση παρέμβαση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ αλλά και της διοίκησης της επιχείρησης. Οι συνεχιζόμενες ενέργειες απέτρεψαν το παραμικρό πρόβλημα στην υδροδότηση του Δήμου.

Τον τόπο που παρουσιάσθηκε η βλάβη, τη Ζαρκαδιά, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να δει την πορεία των εργασιών αποκατάστασης ενώ συνεχάρη τους εργαζόμενους για την αποτελεσματικότητα  τους αλλά και την υποδειγματική συμπεριφορά τους να υπερβούν εαυτό σε μέρες μάλιστα αργίας.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Πλαταμώνα επισκέφθηκε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου προκειμένου να παραστεί στην λειτουργία του Ιερού Ναού του χωριού ενώ παράλληλα, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους κατοίκους του χωριού. Το συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις του Δήμου για τα Χριστούγεννα. Ο φετινός τίτλος  των εκδηλώσεων ήταν τα «Χριστούγεννα των αστεριών» και περιελάμβανε πλήθος δράσεων που κάλυπτε όλο το φάσμα των ηλικιών αλλά και των ενδιαφερόντων. Αξίζει να σημειωθεί πως συγκέντρωσαν πλήθος δημοτών που πραγματικά ικανοποιήθηκαν από το αποτέλεσμα που είδαν. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλοςμ συνεχάρη θερμά την υπεύθυνη των εκδηλώσεων, την κα Χατουτσίδου Ελένη, Αντιδήμαρχο Οικονομικών η οποία πραγματικά οργάνωσε με εξαιρετικό και άρτιο τρόπο τις εκδηλώσεις.

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close