Kouros-Prosfora
Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

Πολιτική

Δήμος Νέστου: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

( 6-12/11/2017 )

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Τις καθιερωμένες επισκέψεις του στα σχολεία του Δήμου Νέστου ξεκίνησε να πραγματοποιεί και φέτος  ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να διαπιστωθούν δια ζώσης λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων ύστερα από συζήτηση με εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων. Η αρχή έγινε με τα σχολεία της Κεραμωτής την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 όπου ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τις Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών κα Χατουτσίδου Ελένη και κα Ψυλλίδου Ελένη, τον Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο καθώς και τον Πρόεδρο Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκη Πάρη επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Κεραμωτής όπου συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τα προβλήματα της σχολικής τους μονάδας ενώ σε συζήτηση με τον Διευθυντή του σχολείου ο κ. Βρύζας Ευάγγελος απέδωσε τα εύσημα στην δημοτική αρχή για την άμεση ανταπόκριση και τη λύση των αιτημάτων που έθεσε για το σχολείο του.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του,  επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο Κεραμωτής όπου πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις καλλωπισμού  του κτηρίου (χρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά) ενώ συζήτησαν και με τις νηπιαγωγούς  για λειτουργικά θέματα του σχολείου.

Αργότερα επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο της Κεραμωτής όπου σε μια σύσκεψη της δημοτικής αρχής και των εκπαιδευτικών συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν  τις ανάγκες που παρουσιάζει η σχολική μονάδα.

Τέλος, επισκέφθηκαν το ιατρείο Κεραμωτής όπου σε σύσκεψη με την ιατρό κα Λυγερά συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις του θέματος της μεταφοράς του ιατρείου, σε βάθος χρόνου, στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής. Επίσης, συζήτησαν για μια σειρά παρεμβάσεων που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν προκειμένου να είναι λειτουργικό το ιατρείο.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 8ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου συζητήθηκαν προς έγκριση τα παρακάτω μεταξύ άλλων  θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση κατάρτισης Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Νέστου Οικονομικού Έτους 2018. Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία. Δεν ψηφίσθηκε από την αντιπολίτευση με την αιτιολογία πως δεν αναφέρθηκαν αναλυτικά οι δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν κατά τον κ. Μιχαηλίδη,  ο δε κ. Αμπεριάδης με την αιτιολογία ότι δεν είναι αναπτυξιακό το πρόγραμμα. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στο ποσό των  600.000€  που έχει μόνο στην διάθεσή του ο Δήμος για τεχνικά έργα αλλά και στα έργα και τις ημέρες του κ. Μιχαηλίδη που φρόντισε για τον αποδεκατισμό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που επί των ημερών του ακόμη ήταν 12 φροντίζοντας να μείνουν μόνο οι 2 μηχανικοί  με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταποκριθούν όχι μόνο στον προγραμματισμό  και τον έλεγχο αλλά και την εκτέλεση των τεχνικών έργων. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως ο κ. Μιχαηλίδης καταψηφίζει κιόλας το Τεχνικό Πρόγραμμα ενώ δεν έχει καμία αιδώ για την κατάντια που έφερε ο ίδιος την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

 

  • Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών (14 άτομα- εργάτες καθαριότητας). Ψηφίσθηκε ομόφωνα.

 

  • Έγκριση πραγματοποίησης Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων.

 

  • Έγκριση σύναψης νέας προγραμματικής σύμβασης με Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης (ΣΔΑΝΞ) για τα απορρίμματα του Δήμου.

 

  • Έγκριση παραλαβής της μελέτης με τίτλο: «Εργασίες καθαρισμού της βλάστησης σε περιοχές της Δ.Ε. Κεραμωτής του Δήμου Νέστου» προϋπολογισμού ύψους 20.000€.

 

 

ΣΤΗΝ 7η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ SINDELFINGEN ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Για την Στουτγκάρδη αναχώρησε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου  Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να συμμετάσχει στην 7η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στο Sindelfingen της Στουτγκάρδης. Πρόκειται για μια συνδιάσκεψη που δραστηριοποιείται σε επίκαιρα θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση όπως: ο τουρισμός, η ενέργεια και τα απόβλητα, η αγροτική οικονομία, η ενεργή  κοινωνία και η κοινωνική συμμετοχή, η νεολαία και ο πολιτισμός, η οικονομία και η συνεργασία των επιμελητηρίων.

Η συνδιάσκεψη ξεκίνησε με την εναρκτήρια εκδήλωση του Δήμου Sindelfingen στο συνεδριακό κέντρο και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου του εν λόγω Δήμου, του  Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κρατιδίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου  συμμετείχε στο τραπέζι των εργασιών με θέμα «Προχωρούμε μαζί- Δικτύωση στον Τουριστικό τομέα». Αργότερα στο τραπέζι με θέμα «Ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων : Επιτυχία μέσω συνεργασιών».

Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων ενώ η ημέρα έκλεισε με ελληνογερμανική βραδιά και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος παρακολούθησε τη παρουσίαση των «Επιτυχημένων συνεργασιών» από το έργο της Ελληνογερμανικής συνέλευσης καθώς και τον απολογισμό και την αξιολόγηση του έργου της Ελληνογερμανικής συνέλευσης. Τέλος, συμμετείχε στη συνεδρίαση και τη ψήφιση της κοινής διακήρυξης. Ακολούθησε,  με τη λήξη της συνεδρίασης  επίσκεψη στο εργοστάσιο της Mercedes.

ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ TAP Α.Ε. ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ UNIMOG ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στο γραφείο του με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Σπύρο Νάκο για την δωρεά από την εταιρεία του πρώτου  μηχανήματος Unimog στον Δήμο.

 

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Στη συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 με θέμα συζήτησης «το δεκατιανό» των σχολείων παρουσιάσθηκε εμπλοκή αφού δεν ψηφίσθηκε από την αντιπολίτευση και τους συμμετέχοντες στην Σχολική Επιτροπή εκπαιδευτικούς με την αιτιολογία του αναρμόδιου της επιτροπής. Ως, αποτέλεσμα η καταψήφιση αυτή φέρει,  την καθυστέρηση, της διανομής του δεκατιανού,  στα σχολεία.

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ TAP A.E. ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΝ

Την ΔΕΥΑΝ επισκέφθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 εκπρόσωπος της εταιρείας TAP Α.Ε. προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία και να πραγματοποιήσει αυτοψία του έργου που έχει προταθεί από την επιχείρηση, να εκτελέσει η εν λόγω εταιρεία.  Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ μεταξύ του εκπροσώπου και του Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφα Κωνσταντίνου.

3η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ» 2014-2020

Τις εργασίες της 3ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 που πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Lucy της Καβάλας παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΜΘ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος παρουσίασε το σχέδιο της διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Η παρουσίαση έγινε προς όλους τους φορείς της Περιφέρειας την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» στην Κομοτηνή. Στην παρουσίαση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΙ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΡΑΜΗΛΙΑ ΝΕΣΤΟΥ

Με μεγάλη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός  του Ιερού Ναού Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στη Αβραμηλιά όπου πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας παρουσία της φιλαρμονικής του Δήμου,  πλήθος πιστών,  του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και των Αντιδημάρχων  Τεχνικών Έργων και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Βαλσαμίδη Νίκου και  κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκου.

Την επόμενη ημέρα στο πλαίσιο της εορτής της Πολεμικής Αεροπορίας και του προστάτη αυτής Αρχαγγέλου Μιχαήλ,  ο Δήμαρχος Νέστου μετέβη στις εγκαταστάσεις του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης ύστερα από πρόσκληση του Σμηνάρχου κ. Χαρίτωνα Χαρούση, Διοικητή του Αποσπάσματος. Εκεί παρακολούθησαν τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της μονάδας, αργότερα περιηγήθηκαν στην στατική έκθεση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης ενώ ακολούθησε δεξίωση προς τιμή των προσκεκλημένων. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι Κεραμωτής και Καθαριότητας κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ 33η ΔΙΕΘΝΗ  ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA 2017 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην 33η Διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2017 που συνιστά τον απόλυτο προορισμό για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, τη σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας συμμετείχε ο Δήμος Νέστου στις 10 έως 12 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στόχος της φετινής έκθεσης ήταν η περαιτέρω διεθνοποίησή της καθώς τη τελευταία τριετία ο σημαντικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας- ο τουρισμός- παρουσιάζεται μέσα από μια άρτια οργανωμένη και πλήρη έκθεση. Η αποστολή του Δήμου Νέστου απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, την Πρόεδρο ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη και  τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη.

 

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close