Photo-Synthesis

Πολιτική

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (28/05-3/6/2018)

ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ  Ο ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ- ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Συνάντηση είχε  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο λιμάνι, την Τρίτη 29 Μαΐου, με τον μηχανικό του ΟΛΚ, ύστερα  από καταγγελίες καταστηματαρχών της Κεραμωτής για τη  σοβαρή ζημιά  που υπέστη ο προβλήτας του λιμανιού , προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος της ζημιάς. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέστου επικοινώνησε άμεσα με τον Πρόεδρο του ΟΛΚ κ. Ηλιάδη ζητώντας να μάθει  για τις αιτίες, το μέγεθος και τους τρόπους αντιμετώπισης της ζημιάς. Του διεμήνυσε ακόμη  , τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε η περίπτωση, του να απαγορευθεί,  η χρήση του προβλήτα , τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα, συντάχθηκε   από το Δήμαρχο επιστολή για τη ζημιά του προβλήτα και τις κινήσεις στις οποίες προέβη ο ίδιος για το θέμα,  η οποία  κοινοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο και τους Βουλευτές του Νομού Καβάλας.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ- ΠΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ  ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Αυτοψία πραγματοποίησαν την Τρίτη 29 Μαΐου , ο Δήμαρχος Νέστου με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη, στις παιδικές χαρές Πηγών και Αγιάσματος προκειμένου να αντικατασταθούν σταδιακά,   οι παλιές  με νέες,  διότι δε πληρούν τις  νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές . Ήδη στη Χρυσούπολη έχουν αντικατασταθεί τρεις μεγάλες παιδικές χαρές στις κεντρικές πλατείες της πόλης. Αναμένεται συνέχεια.

ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ  ΟΔΗΓΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Για άλλη μια φορά  οι Δήμοι καλούνται να επιλύσουν θέματα που αφορούν το κράτος και τη δική του αναλγησία. Ο  Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, δέχτηκε  στο γραφείο του, την Τετάρτη 30 Μαΐου,  τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Αργυριάδου Στέλλα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων κ. Χατζηγερακούδη Στάθη όπου συζήτησαν θέματα: Α) επάνδρωσης του ασθενοφόρου  του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης καθώς και Β) τη δημιουργία παραρτήματος ΕΚΑΒ. Και αυτή τη  φορά ο Δήμαρχος Νέστου   ανταποκρίθηκε  άμεσα στα δίκαια και σοβαρά  αιτήματα που έθεσαν, δηλώνοντάς τους ότι έχει εξασφαλίσει  τέσσερις θέσεις εργασίας (δυο οδηγοί και δύο τραυματιοφορείς), στο πρόγραμμα των θέσεων 8μηνης κοινωνικής εργασίας. Επιπλέον, ο Δήμος θα καλύψει  και το κόστος δύο εργαζομένων στο ασθενοφόρο για  τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ SPIECAPAG ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ 

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο , επισκέφθηκε  στο γραφείο του την Τετάρτη 30 Μαΐου  , η κα Ναυσικά Ζευγώλη ,εκπρόσωπος της  Spiecapag , που επιχειρεί στον αγωγό TAP παρουσία και  της  διοίκησης της ΔΕΥΑΝ  καθώς  και του νομικού συμβούλου του Δήμου για να συζητήσουν για τις ζημιές που προκάλεσαν στο δίκτυο ύδρευσης κατά τη διάρκεια των εργασιών της εταιρίας.

ΤΑ ‘’ΕΨΑΛΛΕ’’ ΚΑΝΟΝΙΚΑ  ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ  ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

 Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου στο Επιμελητήριο Καβάλας, παρέστη μεταξύ άλλων και   ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος , με τον δημοτικό του  σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη,  , ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του επιμελητηρίου  κ. Δέμπα, και  της  Υπουργού Πολιτισμού κας Κουντουρά. Κατά την τοποθέτησή του  , ο Δήμαρχος  Νέστου εξέφρασε την πικρία του  προς την υπουργό,  για τον παραγκωνισμό του Δήμου Νέστου , για  τα άλυτα  και διαρκή προβλήματα στην Κεραμωτή όπως α) το αίτημα της  άρσης του αναδασωτέου στην  περιοχή του κάμπινγκ β)  στη  κατοχή των αναψυκτηρίων από την ΕΤΑΔ,  λόγω αλλαγής του παλιού αιγιαλού, γ) στο αίτημα της  μη διέλευσης των βαρέων οχημάτων μέσα από την Κεραμωτή τους θερινούς μήνες, δ)στο πρόβλημα που προκλήθηκε, επιβαρύνοντας  οικονομικά όλους τους Δήμους, η  αλλαγή του νομοσχεδίου για την πρόσληψη ναυαγοσωστών (στον Δήμο μας  από 2 σε 5 και επιπλέον κόστος 100.000€). Ζήτησε  ακόμη  από την υπουργό να προβληθούν τόσο το παραποτάμιο δάσος του Νέστου  όσο και τα μύδια, τα ακτινίδια και τα σπαράγγια της περιοχής μας, σε αντίστοιχες εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τέλος, τόνισε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν τροχοπέδη, στην τουριστική  και όχι μόνο ανάπτυξη, της περιοχής ζητώντας  την άμεσή της  παρέμβαση.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Στην τοπική κοινότητα του Παραδείσου, βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο την Πέμπτη 31 Μαΐου , όπου συνάντησαν νέο επενδυτή ο οποίος  ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει την περιοχή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Τους μισθωτές των τριών αναψυκτηρίων (AMMOS, COCO, PARALIA) κ. Γκλαβάλη Χαράλαμπο και κ. Λεπίδα Γεώργιο καθώς και τον κ. Αφεντούλη Φίλιππο συνάντησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Πέμπτη 31 Μαΐου ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου και προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και των επισκεπτών – τουριστών.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ  ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ

Συνάντηση πραγματοποίησε , την Πέμπτη 31 Μαΐου, στο γραφείο του  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με τους Διευθυντές του 4ου και 5ουΔημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, τις Διευθύντριες των Νηπιαγωγείων και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να τους ενημερώσει για την δήθεν ομόφωνη γνώμη της τριμελούς επιτροπής για την τετραετή υποχρεωτική φοίτηση. Τους ενημέρωσε ακόμη πως ήδη, διαφαίνονται τα πρώτα  προβλήματα που θα προκύψουν από την έλλειψη χώρων για τη στέγαση των νηπίων στα σχολεία, γεγονός που είχε επισημάνει ο ίδιος,  στη συνάντηση που είχε,  με τον Διευθυντή  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας . Αντίθετα, θα υπάρξει μείωση των παιδιών  στους παιδικούς σταθμούς και θα μείνουν ανεκμετάλλευτοι  σύγχρονοι  χώροι που θα στέγαζαν τα παιδιά μας.

 ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ  ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, παρευρέθη στην τελετή απονομής των βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018, το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Μήλου το οποίο  διοργανώθηκε από τον οργανισμό ecocity και την Επιτροπή Οργάνωσης  των βραβείων καθώς και τον Δήμο Μήλου. Ο Δήμαρχος  παρέλαβε για το Δήμο Νέστου ,το βραβείο Οικολογικής Επένδυσης για την αξιοποίηση της γεωθερμίας μέσα από την επένδυση του θερμοκηπίου. Να τονιστεί ότι από πλευράς αυτοδιοίκησης  βραβεύτηκαν 4 Δήμοι  πανελλαδικά. Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε σύντομα στην μεγάλη  επένδυση που πραγματοποιήθηκε στο έργο της γεωθερμίας και στα οφέλη του Δήμου από αυτό . Δοθείσης ευκαιρίας, ο Δήμαρχος μίλησε και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου Νέστου κάνοντας τον γνωστό στο πανελλήνιο.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ  ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΝΙΚΗΤΩΝ ΝΕΣΤΟΥ

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Ιεράς Μονής  Μεταμορφώσεως Σωτήρος Νικητών Νέστου  την Κυριακή 3 Ιουνίου.  Τον Δήμαρχο Νέστου  που απουσίαζε εκτός Δήμου ,εκπροσώπησαν,  ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης,  η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, και οι δημοτικοί  σύμβουλοι κ. Τσακαλίδης Ιωάννης και ο κ. Καραγεωργίου Γιώργος. Παρέστη πλήθος πιστών .

 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ  ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το  καθιερωμένο ετήσιο γλέντι  για την οικονομική ενίσχυση της  ανέγερσης  του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Χρυσούπολη, πραγματοποιήθηκε και φέτος, την Κυριακή 3 Ιουνίου. Πλήθος κόσμου παρέστη στο γλέντι , μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος, κα Κοσμίδου, κ. Τουμπεκτσής και  κ. Σαββαίδης , ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, η Πρόεδρος του ΔΣ κα Ψυλλίδου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Κ. Παναγιωτίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης, η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαυροθαλασσίτης και κ. Καραγεωργίου.

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close