ΚοινωνικάΠολιτικήΣημαντικά

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (4-10/6/2018)

 

Η ‘’ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ’’ ΤΟΥ Δ. ΨΑΘΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρκαδιάς ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του με το γνωστό έργο του Δ. Ψαθά  «Η ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ»  την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράσταση, συγχαίροντας τους συντελεστές της, για το άρτιο αποτέλεσμα, που παρουσίασαν .  Μεταξύ άλλων την παράσταση, παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο.

 

‘’ΠΡΕΜΙΕΡΑ’’ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ- ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Τα εξεταστικά κέντρα του  ΕΠΑΛ και του Γενικού Λυκείου  Χρυσούπολης, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο καθώς και από την Πρόεδρο του ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, την Τρίτη 5 Ιουνίου και την Παρασκευή 8 Ιουνίου αντίστοιχα, προκειμένου να ευχηθούν στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων,   καλή δύναμη και επιτυχία, την πρώτη μέρα,  της δοκιμασίας τους.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ

Ο Σύλλογος Θρακιωτών, επισκέφθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου, τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, στο γραφείο του , προκειμένου να συζητηθούν, οι τελευταίες λεπτομέρειες, για την ανέγερση, του  Μνημείου  Θρακιωτών, στο χώρο των  παλιών  κοιμητηρίων   της Χρυσούπολης.

ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΧΩΡΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, βρέθηκε μαζί με τους συμβούλους του στο Ελαφοχώρι, όπου συζητήθηκαν, πρωτίστως  θέματα του χωριού, παρουσία και του Προέδρου του χωριού κ. Ελευθεριάδη Γιάννη αλλά και ενδότερα της δημοτικής αρχής θέματα. Ακολούθησε γεύμα στο ταβερνάκι του χωριού.

 

 

 

ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΟΜΑΛΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Αγώνα δρόμου, διανύει τις τελευταίες μέρες, ο  Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, προκειμένου να αποφευχθεί, η διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια Παραδείσου και  Ζαρκαδιάς, αλλά και ο  κίνδυνος, να διακοπεί η  υδροδότηση, στο σύνολο του Δήμου. Η ΔΕΗ αγνοεί  τα  διαρκή αιτήματα του Δήμου για διακανονισμό, του ποσού που προέκυψε από αναπροσαρμογή της κιλοβατώρας, τα  τρία  τελευταία χρόνια (2015-2016-2017).  Ο Δήμαρχος Νέστου επικοινώνησε τηλεφωνικά,  με τον Διευθυντή της ΔΕΗ Καβάλας κ. Τακίδη, προκειμένου να βρεθεί  άμεσα λύση.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ- Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ  ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

 

Την παραλία Αγιάσματος επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους Αντιδημάρχους κ. Βαλασαμίδη και κ. Καϊντατζόπουλο, την Τετάρτη 6 Ιουνίου, όπου επιχειρούσε το μηχάνημα του Δήμου, στον καθαρισμό της άμμου . Είχαν  προηγηθεί  αντίστοιχες εργασίες στην παραλία Τιμαρίου, ενώ  θα ακολουθήσει,  η παραλία Κεραμωτής προκειμένου οι δημότες αλλά και οι τουρίστες να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα θερινά τους μπάνια σ΄ ένα καλαίσθητο περιβάλλον .  Πραγματοποιήθηκε ακόμη, επιτόπιος έλεγχος των παρεμβάσεων του ΟΛΚ στον προβλήτα Κεραμωτής, προκειμένου να αποφευχθούν  προβλήματα ασφάλειας των πολιτών. Έλεγχοι έγιναν ακόμη και στους νέους   οικίσκους  που ανέλαβε να κατασκευάσει ο Δήμος, λόγω των απαιτήσεων της νέας εγκυκλίου του Υπουργείου (συνολικά απαιτούνται 4). Το κόστος των οικίσκων,  ανέλαβε ο Δήμος μαζί με την τοποθέτηση, τεσσάρων ναυαγοσωστών και ενός επόπτη, ανεβάζοντας στα ύψη την οικονομική  επιβάρυνση του Δήμου σε σχέση με προηγούμενα καλοκαίρια .

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ   ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τη θεατρική παράσταση «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη  την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο χώρο του σχολείου . Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, απένειμε τα  βραβεία «ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ»  σε  μαθητές της ΣΤ’ τάξης ,όπως είχε δεσμευτεί   να θεσμοθετήσει, σε ανάλογη εκδήλωση, για τον  εκλιπόντα διευθυντή του σχολείου   , ενώ  μετά από κλήρωση δώρισε 3 βιβλία σε τρεις τυχερούς μαθητές. Την παράσταση παρακολούθησαν γονείς και εκπαιδευτικοί. Τον Δήμαρχο Νέστου, συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

 

 ΔΥΝΑΜΙΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Στο Συλλαλητήριο της Καβάλας για την Μακεδονία, τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαββαϊδης Λάζαρος. Ο Δήμος Νέστου μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 6ης Ιουνίου.  Ενώ διέθεσε και  λεωφορείο του Δήμου για την εξυπηρέτηση όσων δημοτών ήθελαν να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο της  Καβάλας.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ  ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στην σχολική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Ερατεινού,  με τη λήξη του σχολικού έτους,  η οποία  παρουσιάσθηκε με τον αρτιότερο τρόπο, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καραγεωργίου Γεώργιο, την Πέμπτη 7 Ιουνίου στο χώρο του σχολείου .  Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κέλλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου για τις σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούσαν την στεγανοποίηση της στέγης και την αντικατάσταση του λέβητα, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα,  η άψογη συνεργασία του Δήμου με το σχολείο  σε θέματα καθημερινότητας.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου, κ. Τσομπανόπουλου Ευάγγελου μεταξύ του ιδίου και της διοίκησης της ΔΕΥΑΝ,  προκειμένου να συζητηθούν,  τα θέματα των ζημιών που προκλήθηκαν από την εταιρεία TAP, ο προγραμματισμός των έργων ενίσχυσης υδροδότησης της Κεραμωτής καθώς και ο φλέγων διακανονισμός με τη ΔΕΗ.

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΝΙΟΥ

Το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίασε την Πέμπτη 7 Ιουνίου όπου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, στα εκτός ημερησίας διάταξης αναφέρθηκε:

  • Στην ζημιά που προκλήθηκε στον προβλήτα της Κεραμωτής και στις ενέργειες που προέβη , προκειμένου αυτός, να αποκατασταθεί,  το συντομότερο δυνατόν, από τον ΟΛΚ, για την ασφάλεια των πολιτών.
  • Στην επικείμενη διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ, στα δύο αντλιοστάσια Παραδείσου- Ζαρκαδιάς, με κίνδυνο, την διακοπή υδροδότησης του Δήμου, λόγω αναπροσαρμογής της κιλοβατώρας για 3 έτη (2015-2017) ποσού 400.000€. Υπήρξε αίτημα του Δήμου  για διακανονισμό.
  • Στις συνεχείς βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης, από  εργασίες του εργολάβου SPIECAPAG (ο οποίος έχει οριστεί από την εταιρεία TAP), και στην απόφαση της διοίκησης, να προβεί σε εξώδικο, προς τον εργολάβο.
  • Στο έγγραφο που έστειλε και την επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Ναυτιλίας για τα θέματα: της διέλευσης των βαρέων οχημάτων μέσα από την Κεραμωτή, την διανυκτέρευση τεσσάρων Ferry Boats στο λιμάνι με αρνητικές συνέπειες για τους καταστηματάρχες καθώς και στο πρόβλημα που προέκυψε στον προβλήτα.
  • Στη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Τουρισμού κα Κουντουρά στην Καβάλα και στα ζητήματα που της έθεσε (camping Κεραμωτής, αναψυκτήρια, διέλευση βαρέων οχημάτων, ναυαγοσώστες κ.α)
  • Στη σημαντική βράβευση του Δήμου, στα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 στη Μήλο ,για την περιβαλλοντική επένδυση του θερμοκηπίου.

Στα θέματα ημερησίας διάταξης:

  • Εγκρίθηκε η πληρωμή του ποσού των 37.000€, το οποίο  μας ζητά  να επιστρέψουμε η Διαχειριστική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών διότι η Διοίκηση Μιχαηλίδη, έκανε κατάτμηση αντικειμένου δύο συμβούλων, με απευθείας ανάθεση, ενώ αποτελούσε, ένα  αντικείμενο παροχής υπηρεσιών, φυσικά στην ίδια γνωστή εταιρεία MULTI  ΕΠΕ.
  • Εγκρίθηκε, η πληρωμή –επιστροφή του ποσού των 9.000€ από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ για μια ακόμη φορά από κακοδιαχείριση και φωτογραφικό διαγωνισμό. Κατά τον έλεγχο της υπηρεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης διαπιστώθηκε, ότι η κάμερα που αφορούσε το έργο και έπρεπε να ήταν τοποθετημένη στον Νέστο δίπλα στο ποτάμι, βρισκόταν στο Δημαρχείο. Επιβλήθηκε αρχικό πρόστιμο 30.000€ και ύστερα  από ενέργειες της διοίκησής μας (μετά από ενστάσεις) κι αφού τοποθετήσαμε την κάμερα στο προβλεπόμενο σημείο μειώθηκε στις 9.000 €. Με όλες αυτές ,και όχι μόνο, επιπόλαιες κινήσεις της προηγούμενης διοίκησης κλήθηκε το Δ.Σ. να εγκρίνει την πληρωμή συνολικού ποσού 46.000€.
  • Εγκρίθηκε, η αποδοχή ένταξης «Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων στην Χρυσούπολη» στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 – Ύψος Προϋπολογισμού 382.000€, μετά από έγκαιρη υποβολή μελέτης και επιλογής ανάμεσα σε πολλούς Δήμους.
  • Εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Έργα Οδοποιίας (Ασφαλτόστρωση, τσιμεντόστρωση) Δημοτικής Ενότητας Ορεινού»- Ύψος Προϋπολογισμού 125.000€ όπου θα εκτελεστούν, σε όλα τα χωριά και ενότητες του πρώην Δήμου Ορεινού.

 

 

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ  ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΝΗ

Μια πολύ όμορφη εκδρομή με όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Νέστου, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 8 Ιουνίου,  υπό την εποπτεία της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ και της Προέδρου της,  κας Αργυρέλη Ελένης. Η εκδρομή είχε προορισμό τη λίμνη Κερκίνη Σερρών ενώ ο Δήμος συνέβαλε στο κόστος μεταφοράς τους με τρία λεωφορεία.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε  και πάλι την Παρασκευή 8 Ιουνίου με μοναδικό θέμα την έγκριση ισολογισμού του  Δήμου χρήσης 2016. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα ενώ στη αίθουσα του Συμβουλίου παρέστη και ο ορκωτός λογιστής.

 

ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Στην σχολική γιορτή λήξης, του σχολικού έτους  του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης και στην θεατρική παράσταση ‘’Όρνιθες ‘’ του Αριστοφάνη, που πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του σχολείου, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου , Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου Ελένη. Ο Δήμος Νέστου ενίσχυσε την εκδήλωση με καρέκλες και ηχητικά.

 

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ , Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Στην Θάσο, βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος το Σάββατο 9 Ιουνίου, ύστερα από πρόσκληση, του Δημάρχου Θάσου,  ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».  Πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, στο Μνημείο Πεσόντων Α’ Παγκοσμίου Πολέμου Ναυτικής Αεροπορίας Καζαβητίου Θάσου στη Σκάλα Πρίνου.  Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη  ο Μητροπολίτης Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανος, ο βουλευτής του Νομού Καβάλας κ. Παπαφιλίππου κ.α.

 

 

 

«ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ» ΑΠΟ ΤΟ 1Ο 12/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Τη σχολική παράσταση «Χρυσούπολη έχεις ταλέντο» παρουσίασαν  με αρτιότητα οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, το Σάββατο 9 Ιουνίου. Γονείς και μαθητές παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι την παράσταση που ανέδειξε σπάνια ταλέντα σε κάθε είδους τέχνη. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΙΝΗΣ

 

Την Κυριακή 10 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε και φέτος  όπως κάθε χρόνο  στην πλατεία της Αχλαδινής, στην Χρυσούπολη, η επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες της Αχλαδινής. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Νέστου και  εκπρόσωπο των συγγενών των θυμάτων. Την επιμνημόσυνη δέηση, τέλεσε ο π. Αδαμάντιος, ενώ πλήθος συγγενών,  των θυμάτων, παρέστησαν στην τιμητική αυτή εκδήλωση. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με την προσφορά ποντιακών εδεσμάτων που επιμελήθηκαν γυναίκες- συγγενείς των θυμάτων. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος πρόσφερε εδέσματα, στους παρευρισκομένους, ενώ δώρισε καλλωπιστικά φυτά, τιμώντας τον εθελοντισμό του κ. Κώστα Καλεάδη. Στην εκδήλωση, παρέστησαν ακόμη,  ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαββαϊδης Λάζαρος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεωργίου Γιώργος.

 

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close