Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

Πολιτική

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (9-15/07/2018)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, συναντήθηκαν την Δευτέρα 9 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με τους Αντιδημάρχους του καθώς και τους Προέδρους των Τοπικών-Δημοτικών Κοινοτήτων. Οι πρόεδροι ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Νέστου, για τις ζημιές που προκλήθηκαν καθώς και για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος τους ζήτησε να υποβάλλουν τα προβλήματά που παρουσιάστηκαν στα χωριά τους, από τις τελευταίες πλημμύρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν πρώτα, αυτά που χρήζουν, άμεσης παρέμβασης. Επιπλέον, τους ζητήθηκε να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας πως μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τις καταστροφές οικοσυσκευών και αγροτικών καλλιεργειών στο ΕΛΓΑ. (Για ακόμη μια φορά, οι μοναδικοί Πρόεδροι που απουσίαζαν ήταν αυτοί του Χρυσοχωρίου και των Πηγών, όπου υπήρξαν και οι μεγαλύτερες ζημιές. )

  • Η υποβολή δηλώσεων για τις ζημιές σε οικοσυσκευές καθώς και στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ συνεχίστηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

  • Συνέχισε τις επισκέψεις σε κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές, η Επιτροπή Αποτίμησης του Δήμου, στην περιοχή της Χρυσούπολης.

  • Οι αναταποκριτές του ΕΛΓΑ δέχονταν αιτήσεις όλη την εβδομάδα καθώς και το Σαββατοκύριακο προκειμένου να ολοκληρώσουν την καταχώρηση τους για να αποζημιωθούν έγκαιρα οι αγρότες μας. (Οι αιτήσεις των πολιτών που συγκεντρώθηκαν για τις οικοσυσκευές είναι 250, των επιχειρήσεων είναι 8 ενώ οι αιτήσεις στον ΕΛΓΑ για την Χρυσούπολη είναι 1000, για την Κεραμωτή είναι 500 και για τη Λεκάνη είναι 19.)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Βαρδαλής Αθανάσιος, στο γραφείο του, την Τρίτη 10 Ιουλίου, ο οποίος συνοδευόταν από μέλη της τοπικής οργάνωσης ΚΚΕ της Καβάλας. Ο κ. Βαρδαλής ζήτησε να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο Νέστου για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων ήταν και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης κ. Καβάζης Αθανάσιος καθώς και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Αργυράκης Σάββας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ 1ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου των «Πρακτικών της 1ης Συνάντησης για την Τοπική Ιστορία του Δήμου Νέστου», την Τρίτη 10 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Ο αναγνώστης του βιβλίου μπορεί να βρει τις 31 εισηγήσεις των επιστημόνων-ιστορικών από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017. Το βιβλίο εκδόθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Δημάρχου Νέστου, ο οποίος αναφέρθηκε στην 1η Συνάντηση Τοπικής Ιστορίας καθώς και στην έκδοση του βιβλίου πρακτικών από τον Δήμο, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν γι’ αυτό.

Στη συνέχεια, παρουσιάσθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση του Οκτώβρη. Η νομικός κα Καγιά Αρετή αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου που αποτελείται από τις εισηγήσεις 31 επιστημόνων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με τον Δήμαρχο Νέστου να χαρίζει από ένα αντίτυπο του βιβλίου σε κάθε εισηγητή καθώς και σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Σχεδόν όλοι οι εισηγητές συνεχάρησαν τον Δήμαρχο για την άρτια οργάνωση της Τοπικής Συνάντησης καθώς και για την άμεση έκδοση του βιβλίου, προτρέποντάς τον να διοργανώσει και 2η Συνάντηση.

Ο Δήμαρχος Νέστου, κλείνοντας, υποσχέθηκε πως το φθινόπωρο θα υπάρξει αντίστοιχη εκδήλωση για την Τοπική Ιστορία, την οποία, αυτή την φορά, θα επιμεληθούν οι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ LEADER

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνάντησε τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Καβάλας κ. Σκορδά Μιχάλη, στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν το αίτημα του Δήμου Νέστου, για την παράταση ενός μήνα της υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα Leader.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΥΑΝ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ SPIECAPAG ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στα γραφεία του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, την Τετάρτη 11 Ιουλίου, μεταξύ της Διοίκησης της ΔΕΥΑΝ και στελεχών της εταιρείας SPIECAPAG, προκειμένου να συζητήσουν για το εξώδικο που κατέθεσε η ΔΕΥΑΝ για την ζημιά που προκλήθηκε στον κεντρικό αγωγό της, από εργασίες της εταιρείας, πέρυσι το καλοκαίρι.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ. Στην Πλατεία Ηρώων παρουσία όλων των αρχών, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Αργότερα πραγματοποιήθηκε λαογραφική παρέλαση από Συλλόγους του Δήμου με προορισμό το Δημαρχείο με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Εκεί ο Δήμαρχος Νέστου καλωσόρισε τους καλεσμένους αναφερόμενος στη σημασία της ημέρας. Ακολούθησε ομιλία από την συμπολίτισσα μας ιστορικό κ. Ρόιδου Βασιλική όπου αναφέρθηκε στο ιστορικό της επετείου. Την εκδήλωση ολοκλήρωσε η χορωδία του Συλλόγου Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου. Στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου οι πολίτες του Δήμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη σεμνή τελετή. Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους. Στην εκδήλωση παρέστησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος, ο  Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ταξίαρχος  κ. Γκράνας ,  εκπρόσωποι από την Αστυνομία, την Πολεμική Αεροπορία, το Λιμενικό Σώμα, τον Στρατό, ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεοςοι ιερείς Αδαμάντιος και Φιλόθεος καθώς και σύσσωμη η δημοτική ομάδα του Δημάρχου. 

Την έναρξη των εκδηλώσεων των Συλλόγων του Δήμου Νέστου, για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018, έκανε ο Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου, όπου πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση μεταξύ άλλων και σύσσωμη η δημοτική ομάδα του Δημάρχου Νέστου.

Την επόμενη βραδιά, σειρά είχε ο Σύλλογος Μικρασιατών Νέστου «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ» σε μια λαϊκή βραδιά με το μουσικό συγκρότημα «ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ», ακολούθησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος, το Σάββατο 14 Ιουλίου, με τοπικούς καλλιτέχνες σε μια βραδιά λαϊκού κεφιού ενώ την Κυριακή 15 Ιουλίου, ο Σύλλογος Ποντίων με μουσικούς καλλιτέχνες του Δήμου μας σε μια ποντιακή βραδιά.

Ο Δήμος Νέστου κάλυψε τον ήχο όλων των ημερών, ενισχύοντας έτσι οικονομικά όλους τους Συλλόγους ενώ τους παραχώρησε τα κιόσκια και την σκηνή.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, τη Πέμπτη 12 Ιουλίου, όπου συνάντησε τον Γεν. Γραμματέα Λιμένων κ. Λαμπρίδη Χρήστο, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της απαγόρευσης διέλευσης των βαρέων οχημάτων. Ο Γεν. Γραμματέας δήλωσε ότι είναι θέμα του Δήμου πια να προχωρήσει στην εφαρμογή της απαγόρευσης αφού τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει τους εμπλεκόμενους και μάλιστα υποσχέθηκε να τους προσκαλέσει σε συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν. Μετά από αγώνα τεσσάρων ετών της σημερινής διοίκησης επετεύχθη ένα αίτημα πολλών ετών, το οποίο δικαιώνει τους επαγγελματίες και τους πολίτες της Κεραμωτής.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 13 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Νέστου επισκέφθηκε την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου ο Δήμος μας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενόψει της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Στη συνέχεια, συνάντησε τον Γεν. Γραμματέα Υποδομών & Μεταφορών κ. Δέδε Γεώργιο, παρουσία και των τριών Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Καβάλας, οι οποίοι έκλεισαν και το ραντεβού του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος Νέστου, ενημέρωσε τον Γεν. Γραμματέα για την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο και του παρέδωσε έγγραφο με τα προτεινόμενα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, που αφορούν υποδομές, αντιπλημμυρικά, βατότητα αγροτικών, δημοτικών οδών κ.α. Υπήρξε θετική διαβεβαίωση για τη χρηματοδότηση πολλών εξ αυτών.

Ακολούθησε συνάντηση με τη σύμβουλο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη , την κα Σύρκου Μαργαρίτα, παρουσία και των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, όπου συζήτησαν για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων συμπολιτών για τις οικοσυσκευές καθώς και την οικονομική ενίσχυση του Δήμου για τις δαπάνες που έκανε και συνεχίζει να κάνει λόγω των μεγάλων ζημιών. (Μέχρι σήμερα το κόστος έχει ξεπεράσει τις 150.000€)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟΥ

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάσματος, διοργάνωσε τον ετήσιο χορό του, όπου πλήθος κόσμου παρέστη στο γήπεδο, όπου και διεξήχθη η εκδήλωση. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε την οικονομική στήριξη του Δήμου προς τον σύλλογο καθώς και τις παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του γηπέδου της ομάδας που επανέρχεται μετά από χρόνια. Τέλος, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του Παιδικού Σταθμού Αγιάσματος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου, κ. Καϊτατζόπουλος, η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χατζηγερακούδης και κ. Μαυροθαλασσίτης και η κα. Παπακυριαζή Ήρα.

Το Σάββατο 14 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεχροκάμπου, διοργάνωσε μια εκδήλωση ποντιακής βραδιάς. Πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση, ενώ τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Το Σάββατο 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ανάρτησης γαλάζιας σημαίας στο beach bar ΠΑΡΑΛΙΑ. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο έκαναν την ανάρτηση της σημαίας. Ο κ. Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή των επαγγελματιών, στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για νέα παιδιά ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος, Κοσμίδου, κ. Σαββαϊδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης και ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης.

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close