Kouros-Epipla
Photo-Synthesis

Πολιτική

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (23-29/07/2018)

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ» ΛΟΓΩ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ

Ο Δήμος Νέστου, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος λόγω της πύρινης λαίλαπας, η οποία προκάλεσε την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, την καταστροφή εκατοντάδων σπιτιών και περιουσιών ανέβαλε  την διεξαγωγή του τριήμερου φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα» 27 έως 29 Ιουλίου 2018, ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού στα θύματα της πυρκαγιάς. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ κ. ΒΑΡΛΑΜΙΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΠΕ κ. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Ο Πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Βαρλαμίτης και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ(Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)  κ. Τσολακίδης επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, στο γραφείο του, την Τρίτη 24 Ιουλίου. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι  τρόποι χρηματοδότησης έργων του Δήμου Νέστου.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Σγουρίδης Παναγιώτης με στελέχη των ΑΝΕΛ του Νομού Καβάλας  την Τρίτη 24 Ιουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το Δήμο Νέστου καθώς και τους τρόπους βοήθειας.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ

Ξεκίνησαν, και φέτος τα θαλάσσια μπάνια για τα μέλη του ΚΑΠΗ την Τρίτη 24 Ιουλίου, στην παραλία Τιμαρίου. Ο Δήμος διέθεσε τρία λεωφορεία ημερησίως καλύπτοντας το κόστος ενώ τα μέλη συνοδεύουν  μία φυσιοθεραπεύτρια (η οποία κάνει  κινησιοθεραπεία στα μέλη του ΚΑΠΗ μέσα στη θάλασσα)και οι νοσηλεύτριες  του Δήμου Νέστου.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της Αγίας Άννας στο λόφο στην περιοχή της Ποντιάδος,  ενόψει της εορτής της, την Δευτέρα 23 Ιουλίου. Πλήθος πιστών παρέστη στο εκκλησάκι μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης και κ. Σαββαϊδης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεωργίου.  Ο π. Αδαμάντιος ευχαρίστησε το Δήμο Νέστου για τον καθαρισμό του αύλειου χώρου. Στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στις Πηγές, την Τετάρτη 25 Ιουλίου ,παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους κ. Χατζηγερακούδη, κ. Καραγεωργίου και κ. Μαυροθαλασσίτη. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου ενώ αργότερα παρακάθισαν σε τραπέζι της ομάδας, η οποία ανέβαλε τον χορό λόγω της τραγωδίας από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.  Στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής (25/07/2018) στο Προάστιο Χρυσούπολης, το Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Σαββαϊδης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης ενώ στην Γραβούνα ο Αντιδήμαρχος Κ. Τουμπεκτσής και η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη. Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό στις Εργατικές Κατοικίες Χρυσούπολης. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Σαββαϊδης και κα. Κοσμίδου, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης. Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονα, Παρασκευή 27 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Βαλσαμίδη παρέστησαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο χωριό του Αγίου Κοσμά. Μετά τη θεία λειτουργία ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παρευρισκομένους και να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν.

Την ίδια ημέρα, ο Δήμαρχος Νέστου με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων επισκέφθηκαν το έργο κατασκευής τοιχείου κατά μήκους του δρόμου που λειτουργεί ως κράσπεδο και οδηγεί τα όμβρια  στην υποκείμενη κοίτη του ρέματος στη Ζαρκαδιά ενώ αργότερα μετέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο Πέρνης όπου συνάντησαν τον Πρόεδρο της ομάδας του χωριού προκειμένου να συζητήσουν την παραχώρηση της αίθουσας στον αθλητικό σύλλογο για να την αξιοποίησή της ως γυμναστήριο.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ  ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Τον σύμβουλο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Παράσχου Αναστάσιο,  επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, την Τετάρτη 25 Ιουλίου. Ο Δήμαρχος Νέστου, κατέθεσε αίτημα του Δήμου, για την ένταξη του έργου «Αντιπλημμυρικά της Εγνατίας» για το οποίο υπάρχει ώριμη μελέτη, καθώς και για επιχορήγηση άλλων αντιπλημμυρικών  έργων και αποκατάστασης δρόμων. Υπήρξε σύντομη συνάντηση με Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο, ο οποίος υποσχέθηκε να επισκεφθεί σύντομα το Δήμο Νέστου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μετά από πρόσκληση-πρωτοβουλία του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου,  την Τετάρτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να συζητηθεί η απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του ΟΛΚ κ. Ηλιάδης,  εκπρόσωποι των Ναυτιλιακών Εταιρειών, του Αστυνομικού Τμήματος, του Λιμενικού Κεραμωτής, ο Πρόεδρος των επαγγελματιών Κεραμωτής κ. Γκριτζελάκης και ο κ. Σωτηριάδης- εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης . Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή τους για το θέμα της μη διέλευσης, από τον Δήμαρχο καθώς και η πρόθεση του Δήμου να μην αιφνιδιάσει παρόλο που το γνώριζαν όλοι εδώ και χρόνια. Δεν παρευρέθηκε κανένας εκπρόσωπος από τον Δήμο Θάσου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και ο Πρόεδρος του ΟΛΚ ανέφεραν πως θα στηρίξουν την απόφαση του Δήμου Νέστου ενώ από την πλευρά της η αστυνομία θα προχωρήσει σε εφαρμογή. Τέλος, υπήρξε πρόταση καλής θέλησης από τον Δήμαρχο Νέστου, μόνο για φέτος, να επιτραπεί η διέλευση μόνο για τα δύο πρώτα πρωινά δρομολόγια.

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. ΚΥΡΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Την Κυριακή 29 Ιουλίου, τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του εκλιπόντα Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κυρού Προκοπίου στον Άγιο Παύλο Καβάλας, όπου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στεφάνου. Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια των προτομών του Μητροπολίτη κυρού Χρυσοστόμου, κυρού Αλεξάνδρου και κυρού Προκοπίου, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του Ιερού Ναού. Αργότερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού ιδρύματος «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων» στην Ιερά Μονή του Αγίου Σίλα όπου μετονομάστηκε σε «Προκόπειο Ίδρυμα» προς τιμήν του εκλιπόντα δημιουργού του. Μετά και την τελετή των εγκαινίων η Μητρόπολη παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των παρευρισκόμενων στο ξενοδοχείο Lucy.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΔΙΔΥΜΑΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ» ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκε ομόφωνα η χρήση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Γέροντα για εννιά χρόνια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γέροντα «Διδυμαίο Απόλλωνα» προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα Leader.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ Φ.Ο.Π. ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΥΣΚΟΤΕΙΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

Το Σάββατο και τη Κυριακή 28 & 29 Ιουλίου, υπήρξε διακοπή ρεύματος στα  Φ.Ο.Π. του ΔΕΔΔΗΕ  όλων των οδών της Χρυσούπολης. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης ενημέρωσε άμεσα τον ΔΕΔΔΗΕ, του οποίου αποκλειστική ευθύνη είναι η αποκατάσταση βλαβών τους και ο οποίος δυστυχώς για πολλοστή φορά δεν ενήργησε άμεσα αφήνοντας στο σκοτάδι για δύο ημέρες την πόλη της Χρυσούπολης. Να σημειωθεί ότι έχει αποσταλεί εδώ και πολύ καιρό έγγραφο από τον Δήμο στους υπεύθυνους καθώς το φαινόμενο είναι πολύ συχνό το τελευταίο διάστημα.

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close