Kouros-Black-Friday
Photo-Synthesis

ΠολιτικήΣημαντικά

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (27/8-02/9/2018)

 

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ  ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

Μοναδικό θέμα της πρόσφατης συνεδρίασης του σώματος του Δημοτικού  Συμβουλίου, την Δευτέρα 27 Αυγούστου,  ήταν η εκλογή νέου Προέδρου Δ.Σ. από 1/9/2018 μέχρι 31/8/2019 ύστερα από  την παραίτηση της κας Ψυλλίδου Ελένης. Νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ομόφωνα από την Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και  τον παρόντα δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Σωτηριάδη Δημήτρη, ο Νίκος Γαβριηλίδης.  Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και τις διαδικασίες της εκλογής με την αιτιολογία ότι οι λόγοι παραίτησης της Προέδρου του Δ.Σ. δεν είναι αληθοφανείς . Ο Δήμαρχος Νέστου μετά από την ανήκουστη αποχώρησή τους ανέφερε στο σώμα πως για άλλη μια φορά η συγκεκριμένη παράταξη απέδειξε όχι μόνο πόσο  εκτιμά αλλά και πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει  τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου με την πρόσφατη, απαράδεκτη  και  πρωτοφανή στα αυτοδιοικητικά δεδομένα συμπεριφορά τους η οποία ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων συμπεριφορών στο παρελθόν. Δείγμα της απαξιωτικής συμπεριφοράς τους προς το Δ. Σ. αποτελεί το γεγονός ότι από τους 9 συμβούλους οι οποίοι οφείλουν να παρίσταντο στις συνεδριάσεις, απουσιάζουν μονίμως οι 3 έως 4 σύμβουλοι όλα αυτά τα χρόνια απαξιώνοντας και τους ίδιους τους πολίτες που τους ψήφισαν. Αντίθετα η παράταξη της διοίκησης  με τους 16 συμβούλους παρίστανται σταθερά  και με απαρτία σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια αποδεικνύοντας  την σοβαρότητα με την οποία αντιλαμβάνονται το συγκεκριμένο θεσμό αλλά και τους πολίτες που τους τίμησαν. Στη συνέχεια η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα  ως πλειοψηφούσα σύμβουλος  κάλεσε μετά την εκλογή τον νέο Πρόεδρο του Δ.Σ. να πάρει  θέση στο βήμα. Ο κ. Γαβριηλίδης αναλαμβάνοντας επίσημα τη θέση του ευχαρίστησε το σώμα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του ενώ δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ο οποίος εξήρε νωρίτερα τη στάση στη θέση αυτή της κας Ψυλλίδου, ευχόμενος στη συνέχεια ο νέος Πρόεδρος να λειτουργεί αμερόληπτα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο,  επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας Fraport αλλά και του αεροδρομίου κ. Δασκάλου, την Δευτέρα 27 Αυγούστου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την καθαριότητα του αεροδρομίου και την αποκομιδή- περισυλλογή των απορριμμάτων στο συγκεκριμένο χώρο μέσα από μια σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών.

 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Συνεχίστηκε μέχρι την Τετάρτη 29 Αυγούστου όπου και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Λαϊκό Πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης με τους Συλλόγους της περιοχής να δίνουν το δικό τους παραδοσιακό χρώμα κάθε βράδυ και τους πολίτες του Δήμου να απολαμβάνουν λαϊκές ξεχωριστές βραδιές.  Την Δευτέρα 27Αυγούστου η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους Πόντιους της περιοχής μας την οποία και τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των εκατοντάδων πολιτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Καϊντατζόπουλο, κ. Σαββαϊδη, κα Κοσμίδου τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη, τους δημοτικούς συμβούλους κα  Χατουτσίδου, κ. Χατζηγερακούδη και κ. Καραγεωργίου.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι βάσεις  σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και τα ποσοστά επιτυχίας των νεοεισαχθέντων φοιτητών για τον Δήμο μας ήταν και φέτος πολύ υψηλά αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο παιδείας στα σχολεία μας. Το ποσοστό καθώς και οι σχολές στις οποίες εισήχθησαν οι φοιτητές μας, μας κάνουν πραγματικά πολύ υπερήφανους δίνοντάς μας παράλληλα και την ελπίδα για το καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου. Ο Δήμαρχος Νέστου απέστειλε στα ΜΜΕ μήνυμα με τις ευχές του όχι μόνο για τους επιτυχόντες αλλά και τους νέους και τις νέες που δεν κατάφεραν να εισαχθούν.

 

 

ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ & ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ  ΤΟΥ «ΝΕΣΤΟΥ»  ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Επίσκεψη πραγματοποίησαν την Τρίτη 28 Αυγούστου, στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου,  τα ΔΣ των  Πολιτιστικών Συλλόγων Χρυσοχωρίου και Ερατεινού ενόψει των εκδηλώσεων των πανηγύρεων  τους για οικονομική στήριξη και παροχή υλικού εξοπλισμού.

Λίγο αργότερα, τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε το Δ.Σ. του  αθλητικού συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» Χρυσοχωρίου για οικονομική ενίσχυση και τεχνική παρέμβαση  στον αθλητικό χώρο του γηπέδου τους.

Τον  Δήμαρχο Νέστου, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 30 Αυγούστου, τα μέλη της διοίκησης της αθλητικής ομάδας του «Νέστου» ,  κ. Εμινίδης και  κ. Σιδηρόπουλος , προκειμένου να συζητήσουν λειτουργικά θέματα του γηπέδου του «Νέστου».

 

 

 

ΝΕΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΟΔΩΝ ΤΗΣ  ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο της  Δημοτικής Κοινότητας Κεραμωτής, συνεδρίασε εκ νέου την Τρίτη 28 Αυγούστου προκειμένου να αποφανθεί  για την ονοματοδοσία οδών και πλατειών της Δ.Κ. Κεραμωτής. Στη συνάντηση παρέστη  η επιτροπή που είχε ορίσει ο Δήμαρχος Νέστου (κ. Μαρινάκης, κα. Λαγοπούλου, κα. Πουλουκτσή Β., κα. Ανδρεάδου , κ. Ψυχουδάκης) με σχεδιάγραμμα των οδών και των επικείμενων ονομασιών  τους.  Μεταξύ άλλων παρέστησαν ακόμη ο Δήμαρχος Νέστου, Τσομπανόπουλος Ευάγγελος, ευχαριστώντας μάλιστα την επιτροπή για άλλη μια φορά για το σημαντικό της έργο , η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και η κα Σκορδά Κατερίνα. Η επιτροπή έλαβε υπ’ όψιν της  όλες τις επισημάνσεις και τις διορθώσεις από τους δημότες μας.

ΝΕΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με  νομικό εκπρόσωπο Φαρμακευτικής Εταιρείας και τον  Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, στο γραφείο του,  την Τετάρτη 29 Αυγούστου προκειμένου να κατατεθεί  γραπτό ενδιαφέρον για επένδυση και αξιοποίηση γεωθερμικού πεδίου στο Ερατεινό προκειμένου να κατασκευαστεί κλειστό θερμοκήπιο καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης και μονάδα επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019

Συνάντηση είχε με δική του πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με τις Προέδρους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κα Χατουτσίδου και κα Ψυλλίδου  αντίστοιχα, την Τετάρτη 29 Αυγούστου, προκειμένου να συζητηθούν  θέματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες καθώς και να αξιολογηθούν οι αιτήσεις  των καθαριστριών των σχολείων ενόψει του νέου σχολικού έτους 2018-2019.

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΚΡΑΤΑ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ -ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΙ ΚΑΔΟΙ ΠΑΡΑΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ

Ο Δήμος Νέστου, την Πέμπτη 30 Αυγούστου,  παρέλαβε τέσσερις ειδικούς κάδους για τη περισυλλογή ηλεκτρικών λαμπτήρων  στο πλαίσιο του προγράμματος της ανακύκλωσης που ξεκίνησε η  δημοτική αρχή εδώ και τέσσερα χρόνια. Μια σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης που εφαρμόζεται για πρώτη φορά με την παρούσα δημοτική αρχή ήδη έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα.  Σύντομα θα ανακοινωθούν τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι συγκεκριμένοι κάδοι,  προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να ανακυκλώσουν και τους λαμπτήρες.

 

 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Παρουσία  μελών του ΚΑΠΗ, και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η «Γιορτή Φασολάδας» στο χώρο του πάρκινγκ  έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου, την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Την εποπτεία της επιτυχημένης εκδήλωσης είχε η  Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη. Πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση μεταξύ άλλων και ο Αντιπρόεδρος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό τοπικό σχήμα που ανέβασε το κέφι στα ύψη. Η κα Αργυρέλη κατά τον χαιρετισμό της προανήγγειλε τη καθιερωμένη εκδρομή για τα μέλη του ΚΑΠΗ σε πολυτελές θέρετρο στη Θάσο με ελάχιστο κόστος γι’ αυτούς αλλά και την αγορά ντουλάπας κλιματισμού στην αίθουσα του χώρου του ΚΑΠΗ.

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η «Γιορτή πατάτας»  στη Λεκάνη, την 1η Κυριακή του Σεπτέμβρη ως είθισται κάθε χρόνο. Ο Δήμος Νέστου ενίσχυσε οικονομικά τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού ενώ συνέβαλε στην καθαριότητα του χώρου εκδήλωσης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,  πλήθος κόσμου παρέστησαν  στην εκδήλωση, μεταξύ αυτών και ο  Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,  τον οποίο συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος και κ. Καραγεωργίου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Γαβριηλίδης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τουμπεκτσής.

ΝΕΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΩΝ

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις εντός και εκτός του αθλητικού χώρου στην Κεραμωτή  με την δημιουργία νέας παιδικής χαράς, γήπεδο μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις καθώς και την τοποθέτηση αθλητικών οργάνων. Παρεμβάσεις οι οποίες απουσίαζαν εδώ και χρόνια.

ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σε νέες αλλαγές προχώρησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, από 1η Σεπτεμβρίου 2018 όπου ορίζει  νέο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων τον κ. Καραγεωργίου Γεώργιο στη θέση του κ. Βαλσαμίδη Νίκου και τον κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο στη θέση του κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη ως Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα. Όσον αφορά την ΕΥΝΕΣΤΙΑ νέος Πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Χατζηγεράκουδης Ιωάννης.  Ο Δήμαρχος Νέστου ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους που κατείχαν έως τώρα τις θέσεις αυτές εξάροντας το σπουδαίο έργο τους.

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close