Πολιτική

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

banner

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (17-23/9/2018)

 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ  Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ  3.500.000 € – ΕΞΙ ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Στην Αθήνα, μετέβη από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου είχε  σημαντικές επαφές  στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ άλλων και  με τη Διευθύντρια κα Μπέσιου Σεβαστή  σχετικά με το θέμα   της πορείας  των προτάσεων του Δήμου Νέστου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Ήδη έχει εγκριθεί για τον Δήμο μας η πρώτη πρόταση που αφορούσε την κατασκευή έξι παιδικών χαρών με το ποσό των 200.000€.  Η κα Μπέσιου ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Νέστου τη νέα χρηματοδότηση για τον Δήμο Νέστου της 2ης  πρότασης για τη προμήθεια μηχανημάτων έργου (φορτηγό και απορροφητικό σάρωθρο) προϋπολογισμού 200.000€.

Ø  ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ – Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

 Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου βρέθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, συνοδευόμενος από τον  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Μορφίδη Κωνσταντίνο, όπου συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό κ. Γιαννακίδη Στάθη.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης , ανακοινώθηκε η ένταξη του σημαντικότατου για τη Χρυσούπολη  έργου , «Αντιπλημμυρική προστασία- Αποχέτευση ομβρίων Χρυσούπολης» προϋπολογισμού  ύψους 3.500.000€ στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.  Από το 2006, λόγω της έλλειψης μηχανικών ανατέθηκε σε εξωτερικό  μηχανικό η μελέτη του έργου αυτού, η οποία στοίχισε  για  το Δήμο 90.000€, προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο το οποίο  θα σώσει αντιπλημμυρικά την περιοχή  της Χρυσούπολης ,και ιδιαίτερα τις πολύπαθες περιοχές της οδού  Μαριού, της περιοχής του 1ου  Γυμνασίου, της οδού  Αμισού, με την κατασκευή μεγαλύτερου αγωγού για όμβρια στην Εγνατία Οδό και στη  συνέχεια της ανάπλασής της.

Την ίδια μέρα στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Μορφίδη Κωνσταντίνο συνάντησαν τον Διευθυντή του  Υπουργού κ. Ρούσσια Κωνσταντίνο. Συζητήθηκαν στο τραπέζι οι προτάσεις της ΔΕΥΑΝ για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι (Αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης  από τη Ζαρκαδιά έως το Ποντολίβαδο προϋπολογισμού ύψους  1.400.000€ και το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων της Νέας Καρυάς με σύστημα αναρρόφησης 2.700.000 € αντίστοιχα).

Ανακοινώθηκε ακόμη  στον Δήμαρχο η οικονομική επιχορήγηση  για την  κάλυψη των δαπανών  του Δήμου σε έργα που πραγματοποιήθηκαν λόγω των πλημμυρών ποσού  ύψους 300.000 €Να σημειωθεί ότι ο Δήμος  Νέστου μέχρι σήμερα έχει κάνει  ανάθεση  σε επαγγελματίες του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα- ζημιές που προκάλεσε η πλημμύρα της 28ης Ιουνίου, εργασίες που ξεπερνούν έως τώρα  τις 400.000€ και φυσικά η εξόφλησή τους άρχισε  να πραγματοποιείται  από χρήματα του Δήμου.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα  στην  Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας  ο Δήμαρχος Νέστου συνάντησε την κα Βλάχου προκειμένου να συζητήσουν  για την παράταση καταστάσεως έκτακτης ανάγκης που υπέβαλλε  ο Δήμος στην Περιφέρεια.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Νέστου συνάντησε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου τον Γενικό Γραμματέα κ. Πουλάκη Κωνσταντίνο για θέματα που αφορούν το Δήμο.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Φ.Ο.Π ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ 12/ΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ  ΚΑΙ  ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΧΛΑΔΙΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση Φ.Ο.Π. ( Φανών δρόμου)στην περιοχή του 1ου 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου–παλαιών  κοιμητηρίων  κατά μήκος του καναλιού κόστους 8.500€ δίνοντας  μια εικόνα ,σε συνδυασμό με τον ευπρεπισμό των παλιών κοιμητηρίων αλλά και της περιοχής των σφαγείων,  αισθητά πιο  βελτιωμένης και κυρίως πιο  ασφαλούς για την περιοχή.

 Ολοκληρώθηκε ακόμη και η τοποθέτηση αθλητικών οργάνων στην πλατεία Αχλαδινής δίπλα στη νέα παιδική χαρά για τους ενήλικες.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίασε  εκ νέου την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου. Στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στις πρόσφατες  επαφές που είχε στην Αθήνα και στην τοποθέτηση των πινακίδων για την απαγόρευση των βαρέων οχημάτων με ισχύ από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν:

·         Ο προγραμματισμός σύμβασης του Δήμου με τη ΝΠΔΔ ΕΥΝΕΣΤΙΑ για την δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού Άνοιας. Θα διατεθεί χώρος στον παλιό παιδικό σταθμό καθώς και θέσεις εργασίας κοινωνικής λειτουργού αλλά  και νοσηλεύτριας για τη λειτουργία του. Στόχος του σημαντικού  προγράμματος είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της Άνοιας και κυρίως η υποστήριξη των πασχόντων δημοτών και κατοίκων του Δήμου  μας , αλλά και η ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους. (Θα επιτευχθούν μέσα από μη φαρμακευτικές θεραπείες, όπως ασκήσεις μνήμης, εργοθεραπεία, γυμναστική)

Το έργο αυτό αποτελεί πρωτοβουλία της κ. Κοσμίδου Λαρίσας.

·         Ο ορισμός νέων  Προέδρων  της  ΔΕΥΑΝ ,ο κ. Αργυράκης Μιχάλης, της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ ο κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και της  Αναπτυξιακής ο κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης.

·         Η οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης, του Αθλητικού Συλλόγου «ΝΕΣΤΟΥ», του Αθλητικού Συλλόγου Ποντολιβάδου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα

·         Η παραχώρηση  της αίθουσας γυμναστηρίου του πρώην Δ.Σ Πέρνης στον Αθλητικό Σύλλογο Πέρνης.

·         Η προμήθεια οχήματος 4χ4 με αποσπώμενο πυροσβεστικό εξάρτημα ποσού 45.000€

·         Η απόφαση ένταξης της πράξης Τοπικά Χωρικά Σχέδια του Δήμου Νέστου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020 που αφορά τις γενικές χρήσεις γης, ύψους 408.000€ .  Ο Δήμος Νέστου αξιολογήθηκε 3ος  μεταξύ 15 Δήμων που επιχορηγήθηκαν στην Περιφέρεια μας.

·         Η αποδοχή απόφασης ένταξης έργου «Εργασία συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων Τ.Κ. Ποντολιβάδου και Τ.Κ. Γέροντα» στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Θα γίνουν επισκευές στα αντίστοιχα αποδυτήρια των χωριών ύψους 14.000€  για το κάθε χωριό.

·         Η αποδοχή απόφασης ένταξης «Προμήθεια και Τοποθέτηση Παιδικών χαρών του Δήμου» στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ  του Υπουργείου Εσωτερικών  ποσού 200.000€.

·         Η υποβολή πρότασης του Δήμου Νέστου προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Μέτρου 2- Αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού του πράσινου ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. (Πρόκειται για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών)

·         Η υποβολή πρότασης του Δήμου Νέστου, προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με τίτλο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Νέστου». Σε περίπτωση που ενταχθεί, θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος για υποδομές συγκεκριμένης οδού με το ποσό του 1.900.000€. Απαραίτητη προϋπόθεση να συμμετέχουν 50 εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα επιδοτηθούν μέχρι 2.000€ η κάθε μια για αλλαγή κουφωμάτων της πρόσοψής τους.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πινακίδων για την απαγόρευση των βαρέων οχημάτων, από συνεργείο εργατών καθαριότητας του Δήμου μας, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ  ΜΕ ΔΕΥΑΝ  ΓΙΑ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του με την  Γ. Διευθύντρια στη Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβ/κης Πολιτικής κα Ρίζου και τον  Γ. Διευθυντή Υδάτων ΑΜΘ κ.Καμπά. Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφας Κωνσταντίνος προκειμένου  να συζητήσουν για  την αύξηση της ποσότητας νερού που απαιτεί ο επενδυτής στα Ιχθυοτροφεία Παραδείσου.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε εκπρόσωπος επιχείρησης μαρμάρων για τις επικείμενες απαγορεύσεις του Δήμου  που αφορούν τη μη διέλευση των βαρέων οχημάτων από τη Κεραμωτή.  Δόθηκε από το Δήμαρχο,  κατ΄εξαίρεση, η δυνατότητα έλευσης για  δύο πρωινά δρομολόγια και μόνο για αυτή τη βδομάδα, κίνηση  που δείχνει τη καλή θέληση για συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά παράλληλα για προστασία των δημοτών μας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κεραμωτή. Από την επόμενη θερινή περίοδο η συμμόρφωση θα αφορά όλα τα βαρέα οχήματα.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ  ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Παραμονή της εορτής του της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου  Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο εκκλησάκι του Αγιάσματος   λαμπρός εσπερινός ενώ ακολούθησε  γλέντι από το Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αγιάσματος. Το Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου και κ. Καϊντατζόπουλος και ο Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης.

 

1ος ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 1ος ανοιχτός  αγώνας ορεινής ποδηλασίας στο Μακρυχώρι.  Πλήθος ποδηλατιστών συμμετείχαν  στον αγώνα. Το Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ.  Παπαθεοδώρου. Τον αγώνα στήριξε οικονομικά ο Δήμος.

 ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Σύσκεψη για το συντονισμό του τρόπου αντιμετώπισης των αγροτικών πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στην Καβάλα.  Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.

Από  το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close