Πολιτική

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1-7/10/2018)

 

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΗ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Τα μέλη του ΚΑΠΗ γιόρτασαν και φέτος με περισσό κέφι  την Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.  Η γιορτή ήταν αφιερωμένη  προς τιμήν των ανθρώπων που μόχθησαν στη ζωή τους και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Στην εκδήλωση παρέστησαν πλήθος μελών  του ΚΑΠΗ μεταξύ άλλων και ο νέος Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης και η Αντιπρόεδρος κα Αργυρέλη. Ο Δήμαρχος Νέστου απέστειλε μήνυμα ευχόμενος για τη σημασία της ημέρας. Η διοίκηση του ΚΑΠΗ και το προσωπικό του φρόντισαν από νωρίς προκειμένου να πραγματοποιηθεί με αρτιότητα η εκδήλωση.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ  ΠΟΥ ΔΕΝ  ΠΛΗΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Με συνεργείο της καθαριότητας, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, απομακρύνθηκαν  οι παιδικές χαρές του Δήμου Νέστου , οι οποίες επί σειρά ετών δεν πληρούν  τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές και ως εκ τούτου ο Δήμος όφειλε να προβεί στην αποξήλωση τους.  Η ισχύουσα νομοθεσία, απαιτεί  οι παιδικές χαρές να  είναι πιστοποιημένες και να πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας για τα παιδιά για την αποφυγή ατυχημάτων. Να επισημανθεί ότι ο έλεγχος των ΟΤΑ σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά   και στο Δήμο μας από τις δικαστικές αρχές, σχετικά με τη νομιμότητα των παιδικών χαρών είναι συνεχής .Κατά συνέπεια ο Δήμος προχώρησε άμεσα  στην απομάκρυνσή τους και ήδη άρχισε να τοποθετεί νέες  με όλους τους κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται.  Οι παλιές παιδικές χαρές  ήταν στο σύνολό τους σχεδόν απαρχαιωμένες γεγονός που τις καθιστούσε επικίνδυνες. (Υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος διέθετε 49 παιδικές χαρές από τις οποίες καμία δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές.)  Την όλη επιχείρηση  απομάκρυνσής τους συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου , πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, παρουσία όλων των εκπροσώπων, των ομάδων μπάσκετ (Πολιτιστικών Συλλόγων και ιδιωτών) για το 2ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Μπάσκετ Δήμου Νέστου με φιλανθρωπικό σκοπό . Η κλήρωση των ομάδων που θα αγωνισθούν έγινε από τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!) ΤΟ «ΣΑΠΙΣΜΕΝΟ» ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Μετά από πολλές οχλήσεις της διοίκησης  του Δήμου εδώ και  4 χρόνια, η  αρμόδια εταιρεία απομάκρυνε  επιτέλους το  εγκαταλελειμμένο λεωφορείο από τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, λεωφορείο που  είχε αγοραστεί από τον πρώην  Δήμο Κεραμωτής και  βρισκόταν σε ακινησία  για πολλά χρόνια δημιουργώντας ουκ ολίγα προβλήματα.  Για το οποίο ο Δήμος πλήρωνε ετησίως 3.000€ μέχρι το 2015, χωρίς ποτέ να έχει χρησιμοποιηθεί.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, επισκέφθηκε την ΔΕΥΑΝ, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου,  όπου μεταξύ άλλων  συζήτησαν με τον Πρόεδρο κ. Αργυράκη Μιχάλη και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφα Κωνσταντίνο, τα οικονομικά της επιχείρησης ,    τη περιστολή  των δαπανών καθώς και  την εξέλιξη των έργων.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας με επικεφαλή τον κ. Κρεμμύδα Μάκη, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των ατόμων ΑΜΕΑ.

 

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ – ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΦΟΠ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ

Μετά από ένα χρόνο σχεδόν, η ΔΕΔΔΗΕ συνέδεσε τα ΦΟΠ στην κεντρική είσοδο του Προαστίου,  τη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου. Ένα έργο που ήταν έτοιμο εδώ και καιρό με επιστασία  του π. Αντιδημάρχου κ. Βαλσαμίδη. Έργο κόστους  7.200€. Ο φωτισμός των δρόμων αποτελεί  βασική επιδίωξη του Δήμου αφού  διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών. Μάλιστα ο Δήμος συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου αφού επιλέγει λαμπτήρες  (LED) οι οποίοι δεν καταναλώνουν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα.

Επιπλέον, έγινε η σύνδεση των ΦΟΠ στο έργο των ΡΟΜΑ στις Πηγές. Ο Δήμος Νέστου είχε πληρώσει το αντίστοιχο ποσό στην ΔΕΗ εδώ και ένα χρόνο.

ΝΕΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Νέο έγγραφο απέστειλε, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου,  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων, μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργού κατόπιν  παρέμβασης του Βουλευτή κ. Εμμανουηλίδη Δημήτρη.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Εκτελεστική Επιτροπή  του Δήμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου όπου εγκρίθηκε η Κατάρτιση Σχεδίου Προϋπολογισμού Δήμου Νέστου του Οικονομικού Έτους 2019. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Παπαθεοδώρου, κ. Σαββαϊδη, κ. Καϊντατζόπουλου, κ. Καραγεωργίου, κα Ψυλλίδου και κα Κοσμίδου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 1ου & 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Δήμος  ύστερα από αίτημα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  στον αύλειο χώρο του  1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης (πρώην Γυμνάσιο)    στο τμήμα του δαπέδου. Την επιστασία των παρεμβάσεων είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 5ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή με δύο έκτακτα θέματα:

  • Την επικύρωση του πρακτικού αξιολόγησης προσφορών ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχων κατασκευής του έργου «Ασφαλτόστρωσης Δημοτικών Οδών Δ.Κ. Χρυσούπολης». Προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία «Α.Φραγκίδης- Δ. Κουτσός Ο.Ε» με έκπτωση 46,52%, προϋπολογισμού 1.100,000€.
  • Την έγκριση τεχνοδημοπράτησης και όρων διακήρυξης για προμήθεια κάδων απορριμμάτων, προϋπολογισμού 24.000€

Στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης εγκρίθηκαν:

  • Η κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Νέστου για το οικονομικό έτος 2019

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ KAVALAEXPO 2018 ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ

Στα εγκαίνια της έκθεσης KAVALAEXPO 2018 , στο εκθεσιακό κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας  «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΔΥΡΗΣ» στη Ν. Καρβάλη, παρέστησαν μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Δέμπα Μάρκου  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια αρακάθισαν σε δείπνο

20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ- ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Στην Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα, βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέστου ανέφερε για  την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης από το Δήμο, την καθαριότητα και την παρέμβαση για τη σκίαση του χώρου. Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή της κτηνοτροφίας στην τοπική οικονομία καθώς και στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι μας .  Εκθείασε  τα τοπικά προϊόντα  της περιοχής καθώς και τις ομορφιές που διαθέτουν τα χωριά του ορεινού όγκου. Πλήθος κόσμου παρέστη στην  πολύ επιτυχημένη εκδήλωση μεταξύ άλλων και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος, ο κ. Καραγεωργίου, ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής και ο Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης.

 

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close