Πολιτική

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (5-11/11/2018)

ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙ ΜΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου συναντήθηκαν  με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης κ. Σάββα Ιωάννη στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ανάκληση της απόφασης περί μη διέλευσης των βαρέων οχημάτων, που ο ίδιος  ο συντονιστής εξέδωσε,  χωρίς να ενημερωθεί ο Δήμαρχος γι’ αυτήν την απόφαση. Στη συνάντηση παρέστη ακόμη  και η Διευθύντρια κα Ρίζου. Συμφωνήθηκε από κοινού να υπάρξει διαβούλευση εντός του μήνα Νοεμβρίου  στο Δήμο Νέστου, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να βρεθεί λύση για το τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί την Κεραμωτή αλλά και το Δήμο Νέστου γενικότερα. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο Συντονιστής. Παράλληλα ο Δήμαρχος ετοιμάζει ένσταση, η οποία θα κατατεθεί στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

 

 

ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ Α’ ΚΑΙ ΤΟΥ Β’ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Στον αγιασμό του Α’ Βρεφικού Σταθμού Χρυσούπολης που τελέσθηκε από τους π. Τιμόθεο και π. Φιλόθεο  παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σαββαϊδη, τον Πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδη και την Αντιπρόεδρο κα Αργυρέλη τη Πέμπτη 9 Νοεμβρίου. Η διοίκηση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των γονέων, εδώ και χρόνια, κατάφερε να λειτουργήσει πολύ σύντομα για τα δεδομένα του Δήμου τους δύο βρεφικούς σταθμούς εξυπηρετώντας παιδιά από 1 έως 2 ετών ,  για  πρώτη φορά. Οι εγκαταστάσεις και των δύο βρεφικών σταθμών ανακαινίσθηκαν εκ βάθρων αποτελώντας πρότυπα για την περιοχή (κόστος 50.000€), απασχολώντας εξειδικευμένο προσωπικό. Πλήθος γονιών και παιδιών παρέστησαν στον αγιασμό.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Β’ Βρεφικού Σταθμού , όπου εκεί ανακαινίσθηκε ο πάνω όροφος του κτηρίου  που ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένος. Έγιναν καινούργιες εγκαταστάσεις  με τον απαιτούμενο  εξοπλισμό (τουαλέτες, κουζίνα, κ.α.). Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Αδαμάντιος. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΥνεστίας κ. Χατζηγερακούδης και η Αντιπρόεδρος κα. Αργυρέλη.

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Το αλσύλλιο στην αμμόγλωσσα της Κεραμωτής επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις εργασίες αποψίλωσης- κλαδέματος που γίνονται από τους εργάτες του Δασαρχείου Καβάλας εδώ και 10 ημέρες και ύστερα από συνεννόηση  με το Δήμο Νέστου.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ  ΚΑΙ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Από την Τρίτη 6  έως  και την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν προληπτικές  μετρήσεις σακχαρώδους διαβήτη και αρτηριακής πίεσης στο Δήμο Νέστου υπό την εποπτεία  των κοινωνικών δομών του Ν.Π.Δ.Δ. ΕΥνεστια του Δήμου, του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου , του ΚΗΦΗ και του ΚΑΠΗ. Παράλληλα διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα για την έγκαιρη διάγνωση  και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του διαβήτη και της αρτηριακής πίεσης. Στο τριήμερο της δράσης που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΚΑΠΗ, της Πλατείας Ηρώων και της Λαϊκής αγοράς Χρυσούπολης  ,  συμμετείχαν 240 άτομα.

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Β.Φ.Λ. ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

 Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του, ο Διευθυντής της Β.Φ.Λ.  κ. Γιαννίκος ,την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου ύστερα  από πρόσκληση του Δημάρχου προκειμένου να συζητήσουν για την επιβολή τελών ύδρευσης που κάνει χρήση η βιομηχανία από τις πηγές Παραδείσου. Στη συνάντηση παρέστη ακόμη ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης.

 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ  ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥΣ  ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΣΤΗΝ ΑΒΡΑΜΗΛΙΑ- ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΞΕΡΙΑ

Παραμονή της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών τελέσθηκε ο εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Αβραμηλιά χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου   κ. κ. Στεφάνου. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέστου. Παρέστη πλήθος πιστών μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,  οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραγεωργίου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Σαββαϊδης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης , ο Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας.

Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Σαββαϊδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη και τον Ταξίαρχο κ. Γκράνα παρέστησαν στην λειτουργία του  ομώνυμου παρεκκλησίου  του Νέου Ξεριά στην περιοχή της Αλατζάγκιολα. Ο ιερέας του χωριού  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ για την μεταφορά νερού από το χωριό μέχρι το εκκλησάκι , αφού αποτελούσε γι αυτούς αίτημα πολλών χρόνων.

ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Ανήμερα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στο πλαίσιο της εορτής της Πολεμικής Αεροπορίας ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος βρέθηκε στη Δοξολογία που τελέσθηκε στην περιοχή του Αεροπορικού Αποσπάσματος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σαββαϊδη , τον Πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδη και τον Ταξίαρχο κ. Γκράνα. Ακολούθησε η ανάγνωση ημερήσιας διαταγής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς και περιήγηση στην στατική έκθεση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης. Τέλος, πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση στους προσκεκλημένους.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου  στις 8 Νοεμβρίου τελέσθηκε με κατάνυξη  ο εσπερινός στον Ιερό Ναό του Χαϊδευτού. Ακολούθησε η περιφορά υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέστου. Πλήθος πιστών παρέστη στον Ιερό Ναό μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου και κ. Καϊντατζόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαυροθαλασσίτης, ο Πρόεδρος Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας.

ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΟΡΕΙΝΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΝΙΚΗΤΩΝ

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Παπαθεοδώρου και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσή επισκέφθηκαν το Μοναστήρι Νικητών στο Μακρυχώρι, όπου εκεί συνομίλησαν με την  Ηγουμένη Γερόντισσα  της ιεράς Μονής για παρεμβάσεις που ζητήθηκαν από τον Δήμο.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διευθυντή του Δήμου Νέστου με τους προϊσταμένους των τμημάτων και τους υπαλλήλους του Δήμου , την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου  για τις αλλαγές του  Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών. Στη συνάντηση παρέστη ακόμη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

34η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «PHILOXENIA 2018»

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2018», που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, το Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδης  Γιάννης με τους τοπικούς συμβούλους κ. Αραμπατζάκη Γιάννη, την κα. Σοφιανού Ειρήνη και την κα Δεληγιάννη Λεμονιά.

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close